Neler Yeni

İngilizce Sınavı Speaking İçin Yapılabilecek Şeyler Hakkında Öneri

Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
Ahmet Acuner
Speaking ezberle felan olacak iş değil. Ezberleyerek sadece sınavı geçersin ama sınavdan 1 hafta sonra hiçbir şey kalmaz. Bu işi kalıcı hale getirmek istiyorsan bol bol alt yazılı dizi veya video tarzı şeyler izlemelisin.

AltDnc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Altuğ
önemli noktalara değineyim yeter bana b1 b2 seviyesinde ingilizcem var rahat sadece insanlarla çok diyalog kurmadığım için deneyimsizim birde

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,528
İsim
Olcay akbulut
Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
Ahmet Acuner
Bu arada bu dediğim 1 haftada olacak iş değil. Düzenli olarak 1 yıl vs yapman lazım

AltDnc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Altuğ
ana kaynak olarak kullanmazsın da yine arada kullan sonuçta ingilizce her türlü lazım
evet babam çok turist götürüyor ama çoğuyla sohbet etme şansım olmuyor üzücü
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada bu dediğim 1 haftada olacak iş değil. Düzenli olarak 1 yıl vs yapman lazım
kalıcı gibi bir amacım yok ben öğrenmek istersem yapboz gibi öğreniyorum parça parça

ben sadece deneyimsiz birisiyim dediğim gibi böyle şeylere karşı verebileceğim hazır cevaplarım olması lazım illa örnek veriyorum birisi bana soru sorduğumda aklımdan I ain't got nothing to say cümlesinin geçip cevap vermem gibi

ki biliyorsunuz hoca da öyle 10 saniye bir şey bulmamı beklemeyecek :D

MYSTIC

80+ Silver
Sanırsam 9. sınıfsın.Kitaptaki deyimleri ezberle,onları cümle içinde kullanmaya çalış.(Düzgün koy tabii.Oraya buraya değişik duyuşyuk koyma.Yerinde kullan)
Konuşurken takılmamaya çalış.Akıcı konuşma antrenmanları yapabilirsin.
Öğretmeninin dediklerini tekte anlamaya çalış.Anlayamazsan da anlayaadığını Türkçe olarak belirtme.İngilizce olarak söyle.
Bence bu kadarı sığar 3 güne.Daha ayrıntılı çalışmalar var ama 3 güne sığmaz.

AltDnc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Altuğ
Sanırsam 9. sınıfsın.Kitaptaki deyimleri ezberle,onları cümle içinde kullanmaya çalış.(Düzgün koy tabii.Oraya buraya değişik duyuşyuk koyma.Yerinde kullan)
Konuşurken takılmamaya çalış.Akıcı konuşma antrenmanları yapabilirsin.
Öğretmeninin dediklerini tekte anlamaya çalış.Anlayamazsan da anlayaadığını Türkçe olarak belirtme.İngilizce olarak söyle.
Bence bu kadarı sığar 3 güne.Daha ayrıntılı çalışmalar var ama 3 güne sığmaz.
11 yazmıştım :)

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Oğuz
yok dostum sayısalcıyım normalde speaking sınavı her yıl yapılıyormuş bizim okulda pandemide kısıtlama gelmiş şimdi aynı şey tekrar olacak bu sene
Speaking sınavları'nın genelde çoğu yerde aynı olur. Kendin hakkında soru sorar. Nasılsın, yaşın kaç vs. gibi. Resim gösterip ne olduğunu sorar, kendi seviyene uygun soracağı için zor olmaz. Birde rastgele şansa 1-2 soru sorar. Genelde ünide oluyor ama lisede olması da yararlı bir şey.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Oğuz
Pratik için kelimelere bakabilirsin, biraz telafuz çalış. Varsa arkadaşınla karşılıklı konuşmayı dene. Çok zorlanmazsın kasma kendini.

MYSTIC

80+ Silver
Speaking sınavları'nın genelde çoğu yerde aynı olur. Kendin hakkında soru sorar. Nasılsın, yaşın kaç vs. gibi. Resim gösterip ne olduğunu sorar, kendi seviyene uygun soracağı için zor olmaz. Birde rastgele şansa 1-2 soru sorar. Genelde ünide oluyor ama lisede olması da yararlı bir şey.
Bunlar ortaokul sorusu.Gelecekte ne yapacaksın,hayalindeki ev nedir,bir hayvan sahiplenmek ister miydin? gibi sorular daha yaygın.

Mtsn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
312
İsim
Mustafa tsn
Çarşamba günü speaking sınavım var 15 puan olacak sizce böyle bir sınava hazırlanmak için ne yapmalıyım? İlk kez speaking sınavı olacağım. İngilizce hocası kitaptaki soruları ezberleyin falan dedi ama bana göre yeterli değil. Birisiyle diyalog kurarken soru-cevapta falan kullanılan yaygın cümlelere falan çalışsam mesela var mı bir öneriniz? Önemli olan öğretmenle bir süre konuşmak kendimi ifade etmek. Vereceğim cevabın doğruluğu önemli değil. Örneğin şöyle olabilir böyle olabilir ama diyebileceğim çok bir şey yok bu konu hakkında gibi muhabbetler de yapabilirim karşı tarafla.
Bizim hoca onlarda böyle deyim gibi cümlede kullanıllan kalıpları ve bilindik kelimeleri kullanınca direk tam puan veriyordu konuşmanda düzgünse

AltDnc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Altuğ
İlk mesaja yazmadığın için fark etmemişim.İlk kez speaking sınavı oluyorum deyince ben de liseye yeni geçtin sandım kb:)
pandemiyi hesaba katsaydın keşke :D

Bunlar ortaokul sorusu.Gelecekte ne yapacaksın,hayalindeki ev nedir,bir hayvan sahiplenmek ister miydin? gibi sorular daha yaygın.
evet birde şu konular hakkında ne düşünüyorsun gibi sorarlarsa daha kazık olur

ya garanti olur mu kabul eder mi bilmiyorum ama anlarsam bir şeyler fikrimi söylerim that's all i will say gibi şeyler söylerim

Top Bottom