Ingilizcemi nasıl geliştiririm

İngilizce müzik de öneririm konuya ek olarak. Kelime haznesini pek geliştirmese bile konuşma şeklini biraz geliştirebilir şarkıları söyleye söyleye
hocam
1744401219692.png

1.5 aydan beri Kendrick Lamar super bowl showunu nfl youtubeye attıktan 4 gün sonra izledim o günden beridir aralıksız dinliyorum 8530 parça dinlemişim bile yatarken kalkarken dışardayken duştayken her yerde dinliyorum .d (not like us özgüvenimi arttırdığı için sürekli dinliyorum)

ben film dizi harici şeylerle geliştiricem film dizi pek etkilemez gibi geliyo bana
Bütün hayatını İngilizce ile değiştireceksin. Telefonunun dilini, izlediğin filmleri, izlediğin dizileri, muhabbet ettiğin insanları. Mümkün oldukça İngilizce yaşayacaksın işte ozaman gelişiyor. Film dizi İngilizce izle diyenler hep pek sallamamışsın ama bu inanılmaz etkili bir yöntem benden söylemesi

şöyle aslında benim asıl öğrenme yolum yabancı insanlarla konuşmak diğer dediklerimi pasif gibi say hani dizi filmden 3-5 öğrensen oyunlardan 3-5 her şeyi ingilizce kullanıp 3-5 öğrensen hızlandırır şeklinde.
denerim ya ben çok film dizi izleyen biri değilim izlersem kapağı hoşuma gitmiştir veya o ufak teaser hoşuma gitmiştir veya çok duymuşumdur öyle izlerim çok takılmıyorum

Seviyemi bilmiyorum ama türkçeye çevirmeden ingilizce videoları anlayabiliyorum artık (1 saat önce keşfettim hiç ingilizce video izlemedim anlamam diye) onun harici sınavlardan ortalama 85 üstü alıyorum amerikada yaşamak istiyorum ingilizcem yetmez diye korkuyorum yetse bile telafuz konusunda aşırı zorluk çekiyorum şarkı söylerken dilim dolanıyo sözleri yutuyorum nasıl düzeltebilirim
Öhöm şarkıyı yüksek seste dinlerken sende biraz yüksek sesle şarkı söyle ve takıldığın yerleri tekrarlama şarkı bittiğinde tekrardan aynı şarkıyı dinle ve tekrar aynı şekilde devam et zamanla telaffuz konusunda sıkıntı yaşamayacaksın bilmediğin bir kelime çıkarsa karşına direkt çeviriye filan başvur bak anlamına emin ol bir kaç kereden sonra o kelime kesin hafızana kazınır şarkı dinleyerek anlama yeteğini de yükseltmiş olursun genelde eğer zor gelirse slowedlerle başla sonra yavaştan normallere sonrasında speeduplara geç ben 2 gün yaptım telaffuz yeteneğim gelişti epey tabii sürekli söyledim şarkıyı en az 8 saat... şarkı söylerken zorlanmamak içinde nefes teknikleri öğren ki daha rahat yaparsın zamanla yani 1 ayda emin ol telaffuz sıkıntısından kesin kurtulursun ama öğrenmeye gelince orasını pek bilemem genelde bilmediğin her kelime karşına çıkınca çeviriden bakarak aklına kazıyabilirsin etkili olduğu açık

Bütün hayatını İngilizce ile değiştireceksin. Telefonunun dilini, izlediğin filmleri, izlediğin dizileri, muhabbet ettiğin insanları. Mümkün oldukça İngilizce yaşayacaksın işte ozaman gelişiyor. Film dizi İngilizce izle diyenler hep pek sallamamışsın ama bu inanılmaz etkili bir yöntem benden söylemesi
hocam sallamamak değil izleyip geliştirebilenler öneriyorlar zaten ama mantığını pek anlamadım ama oyunları genel olarak İngilizce oynuyorum ilk İngilizceyi minecraft ile öğrenme adımlarını attım ilk okuldayken çok takmıyordum İngilizceyi ortaokulda da ödevleri yapmıyordum tutanak imzalattı hocam sonra başladım ve sevdim yüksek alıyordum sınavlardan aşırı keyif aldığım bir ders olmuştu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Öhöm şarkıyı yüksek seste dinlerken sende biraz yüksek sesle şarkı söyle ve takıldığın yerleri tekrarlama şarkı bittiğinde tekrardan aynı şarkıyı dinle ve tekrar aynı şekilde devam et zamanla telaffuz konusunda sıkıntı yaşamayacaksın bilmediğin bir kelime çıkarsa karşına direkt çeviriye filan başvur bak anlamına emin ol bir kaç kereden sonra o kelime kesin hafızana kazınır şarkı dinleyerek anlama yeteğini de yükseltmiş olursun genelde eğer zor gelirse slowedlerle başla sonra yavaştan normallere sonrasında speeduplara geç ben 2 gün yaptım telaffuz yeteneğim gelişti epey tabii sürekli söyledim şarkıyı en az 8 saat... şarkı söylerken zorlanmamak içinde nefes teknikleri öğren ki daha rahat yaparsın zamanla yani 1 ayda emin ol telaffuz sıkıntısından kesin kurtulursun ama öğrenmeye gelince orasını pek bilemem genelde bilmediğin her kelime karşına çıkınca çeviriden bakarak aklına kazıyabilirsin etkili olduğu açık
sürekli yapıyorum zaten :D bildiğim şarkıysa söylüyorum sözleri bilmediğim şarkıyı da dinleyip geçiyorum ama deneyeceğim hocam teşekkürler

ek olarak bilmediğim kelimelerde genelde hayatımda 1-2 kere kullanacağım hatta hiç kullanmadığım kelimeler oluyor

denerim ya ben çok film dizi izleyen biri değilim izlersem kapağı hoşuma gitmiştir veya o ufak teaser hoşuma gitmiştir veya çok duymuşumdur öyle izlerim çok takılmıyorum
Knk türkiyede imkansız o zor, en iyisi bir kaç aylığına turist olarak ingiltere yada amerikaya gitsin :D nasıl olsa mecburen öğrenecek orada kaldığı süreçte çabucak öğrenir. Hatta bu konuyla alakalı sanırsam adamlar test yapmışlar öğrenmek istedikleri dillerin ülkesine gidip sadece 1 ay gibi kısa sürede o ülkenin dilini hemen öğrenmişler ( çok akıcı veya çok ayrıntılı olmasa bile ifade edebilecek ve temeli kavrayacak kadar )
bu şekilde yaklaşık 50 60 ülkeye gitmiş adamlar.

Yo
hocam sallamamak değil izleyip geliştirebilenler öneriyorlar zaten ama mantığını pek anlamadım ama oyunları genel olarak İngilizce oynuyorum ilk İngilizceyi minecraft ile öğrenme adımlarını attım ilk okuldayken çok takmıyordum İngilizceyi ortaokulda da ödevleri yapmıyordum tutanak imzalattı hocam sonra başladım ve sevdim yüksek alıyordum sınavlardan aşırı keyif aldığım bir ders olmuştu

sürekli yapıyorum zaten :D bildiğim şarkıysa söylüyorum sözleri bilmediğim şarkıyı da dinleyip geçiyorum ama deneyeceğim hocam teşekkürler

ek olarak bilmediğim kelimelerde genelde hayatımda 1-2 kere kullanacağım hatta hiç kullanmadığım kelimeler oluyor
Yook öyle olmaz bilmediğim kelime deyip geçme git ingilizce mangalar oku çıkar elbet her birini öğren ki sıkıntı çıkmasın ben okuyom ama bazılarını anlamıyorum zaten en önemli şey diyelimki kelimede çoğu şeyi anladın ve bilmediğin bir kelimenin orada ne anlama geldiğini tahmin edebilmen lazım bunu genelde şarkı dinleyerek dizi izleyerek veya ingilizce şeyler okuyarak geliştirebiliyon bunu çözdün mü zaten çoğu zaman sıkıntı yaşamazsın ama akıcılığı arttırmak istiyorum dersen biraz pratikten sonra heyecanlanmadan konuşman lazım bak şimdi ingilizceyi böyle baya iyi bilsen bile bazen heyecanlandığında unutursun kelimeleri onuda yenmen lazım yoksa nanay sana şöyle diyim sınavları boşver alakası yok onların ingilizce seviyesiyle zaten çoğu türk gencinin ingilizceden aldığı ortalama 70-100 arasında çıkmıştır benim ki ise derslere katılmadığım günler vardı epey nasıl desem 30 a yakın ingilizce dersine katılmamıştım bir ara yani 2 tane ders olsa o günde toplamda 60 ediyor öyle düşün ve aldığım not ise 85 yani demek istediğim şu ingilizce sınavlarına asla güvenme onlar yalan dolan oldukça basit ingilizce kullanılıyor orda sana metin verseler onun bile %70'ini anlarsın anlamadığın kelimeleride tahmin edersin o derece niye girmedin diye sorarsan salı günleriydi ingilizce dersleri ve bende salı günleri okula gitmiyordum ondan ingilizce eğitimi pek göremedim ama gittiğim zamanlar 99'un altına bile düşmüyordu

Knk türkiyede imkansız o zor, en iyisi bir kaç aylığına turist olarak ingiltere yada amerikaya gitsin :D nasıl olsa mecburen öğrenecek orada kaldığı süreçte çabucak öğrenir. Hatta bu konuyla alakalı sanırsam adamlar test yapmışlar öğrenmek istedikleri dillerin ülkesine gidip sadece 1 ay gibi kısa sürede o ülkenin dilini hemen öğrenmişler ( çok akıcı veya çok ayrıntılı olmasa bile ifade edebilecek ve temeli kavrayacak kadar )
bu şekilde yaklaşık 50 60 ülkeye gitmiş adamlar.
şuan ki İngilizcem yeter diye düşünüyorum ama dediğim gibi telaffuz konusunda korkuyorum normalde seneye 12. sınıfta 1 sene kadar Fransa'da Paris'te staj yapacaktım ama Anadolu teknik programında oluğum için üniversite odaklıyız sadece yaz stajları var bizde bu yüzden gidemiyorum 25 gün staj yapacağım bu sene hiç bir şekilde erasmus ile veya normal yollarla gidemiyorum eğer lgs de biraz daha düşük alsaydım Anadolu meslek programında olsaydım daha iyi olurdu kış stajı yapabilirdik ve gidebilirdim

İngilizce dizi izlemenin mantığı şu " sürekli İngilizce şeyler duymak " hem kulak aşinalığın oluyor hem de telaffuzun gelişiyor

İngilizce dizi izlemenin mantığı şu " sürekli İngilizce şeyler duymak " hem kulak aşinalığın oluyor hem de telaffuzun gelişiyor
peki ilk hangi filmden başlamalıyım dizi pek izleyemiyorum tek izlediğim dizi rick and morty izledim başka izlemedim

Kendimde öğrenme aşamasında olduğum için çok net fark ettiğim bişey oldu o da hobin ilgi alanın olan şeylerin videolarını YouTube'dan ingilizcesini Türkçe altyazılı izlemek. çünkü videonun içeriğini gerçekten merak ediyorsun ve anlamaya çalışıp odaklanıyorsun arada bir sürü kelime kapıyorsun. Ben bunu savunma sanayi ile ilgili videolar izlerken keşfettim.

Kendimde öğrenme aşamasında olduğum için çok net fark ettiğim bişey oldu o da hobin ilgi alanın olan şeylerin videolarını YouTube'dan ingilizcesini Türkçe altyazılı izlemek. çünkü videonun içeriğini gerçekten merak ediyorsun ve anlamaya çalışıp odaklanıyorsun arada bir sürü kelime kapıyorsun. Ben bunu savunma sanayi ile ilgili videolar izlerken keşfettim.
hocam

bu video sürekli keşfetimde geziyordu dikkatimi çekti geçen gün izledim ve altyazısız bir şekilde anladım ama çeviremem yani ingilizceyi ingilizce olarak anladım kafamda türkçeye çevrilmeden anladım sonra 2 video daha izledim alakalı en son kapattım yattım uyudum ki bu videoyu izlemek istemeseydim türkçe izlemeye devam ederdim izledikten sonra anladığımı gördüm ve konuyu açtım

hocam

bu video sürekli keşfetimde geziyordu dikkatimi çekti geçen gün izledim ve altyazısız bir şekilde anladım ama çeviremem yani ingilizceyi ingilizce olarak anladım kafamda türkçeye çevrilmeden anladım sonra 2 video daha izledim alakalı en son kapattım yattım uyudum ki bu videoyu izlemek istemeseydim türkçe izlemeye devam ederdim izledikten sonra anladığımı gördüm ve konuyu açtım
Bende aynıyım zaten dikkatimi çektikten sonra buna devam etmeye başladım İngilizceyi sağlam öğrenme planım vardı ama hali hazırda başlamamıştım bu fark edince biraz daha üzerine düştüm. Bende yine aynı senin gibi izlediğimi anlıyorum ama cümle cümle herşeyi çeviremem mesela kardeşim abi sen ne anlıyorsun banada anlat diyince yüzüne bakıyorum:) ama tefsir ederek uzun yoldan açıklayabiliyorum gibi gibi...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,655
Üyeler
184,036
Son üye
Harman
Geri