İngilizcesi Olanlar Bana Yardım Edebilir Mi ?

VitoScaletta

Cezalı
80+ Gold
Reaksiyon skoru
4,552
arkadaşlar bende hipermobilite var yani eklemlerim ve bağlarım normal insanlara göre daha esnek baş parmağımı koluma değdirebiliyorum örnek ama benimki çok ileri seviye değil galiba ama bu aralar eklem ağrıları yaşıyorum bu bana genetik olarak annemden geçmiş annemde çocukluğunda hep eklem ağrıları yaşamış bende bilinçlenmek istiyorum ama bu konuyla alakalı hiç bi türkçe kaynak yok bu videoları izleyip benim için ne yapmam gerektiğini söyleyebilirmisiniz videolar kısa benimki çok ileri seviye değil yani normalden daha esnek olduğunu görmedim eklemlerimin ama şunu farkettim spor yapmadığım zamanlarda eklem ağrılarım oluyor yaptığım zamanlarda kayboluyor bende bodybuıldıng ve ara sıra powerlifting tarzında çalışıyorum ne yapmam gerektiğini bilmiyorum videoları izlerseniz sevinirim

Son düzenleme:
Öncelikle egzersiz yapman ve kaslarını güçlendirmen lazım ancak güçlendirirken bunu çok hızlı bir şekilde yapmaman gerekiyor olabildiğince yavaş yavaş güçlendirmen gerekiyormuş kasları
2. olarak kasların nasıl ve nereye kadar hareket ettiğini öğrenmen bunun farkındalığını kazanman ve buna dikkat ederek hareket etmen lazım yani kolunu saçma sapan bir yere esniyor diye esnetmemen lazım. Ve bunun da yavaş yavaş öğrenilmesi lazım diyor ayrıca zıplamak tarzı şeyler kaslarını yük bindiriyormuş ve biz bunu kısaca istemiyormuşuz ben bu kadar anladım.
Ayrıca
(benim önerim) Oturduğun şehirdeki fizik tedavi doktorundan (şehir hastanesi) randevu alıp ne yapman gerektiği konusunda bilgi alman daha sağlıklı olur

Öncelikle egzersiz yapman ve kaslarını güçlendirmen lazım ancak güçlendirirken bunu çok hızlı bir şekilde yapmaman gerekiyor olabildiğince yavaş yavaş güçlendirmen gerekiyormuş kasları
2. olarak kasların nasıl ve nereye kadar hareket ettiğini öğrenmen bunun farkındalığını kazanman ve buna dikkat ederek hareket etmen lazım yani kolunu saçma sapan bir yere esniyor diye esnetmemen lazım. Ve bunun da yavaş yavaş öğrenilmesi lazım diyor ayrıca zıplamak tarzı şeyler kaslarını yük bindiriyormuş ve biz bunu kısaca istemiyormuşuz ben bu kadar anladım.
Ayrıca
(benim önerim) Oturduğun şehirdeki fizik tedavi doktorundan (şehir hastanesi) randevu alıp ne yapman gerektiği konusunda bilgi alman daha sağlıklı olur
ben ilk maddeyi yapmadığım için büyük ihtimalle ağrılar oluyo çünkü bench press i 40 kg la yapıyordum ilk başlarda powerlifting e bi başladım 4 haftada 80 kg ya çıktım yani genetiğim yatkın olduğundan çok hızlı güçlendim kaslar buna dayandı ama eklemler dayanamadı herhalde
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca
doktora gittim zaten ben diyodum kesin benim dizim de büyük sıkıntı var dirseğimde sıkıntı var falan diyodum bi gittim hiç bi sıkıntı yok dedi :D ben şok e dedim niye ağrıyo o zaman dedi hipermobilite var sende dedi peki ağırlık sporlarına engel mi bu dedim engel değil dedi

Geri