Neler Yeni

🔥İndirim İnno3d Rtx 4060 Ti 9999 TL

milenix

80+ Gold
NVIDIA tekeline mahkum değilsen bunu AMD'ye borçlusun kankam. AMD'nin iki platformda da rekabet etmesi sayesinde bu kadar ucuza alıyorsun ürünleri. AMD RX 6000 serisi hala rakipsiz F/P konusunda :)
Aksine İntel'in ve Nvidia'nın tekelleşmesi AMD'nin suçu. Ryzen işlemciler çıkana kadar İntel piyasanın tek hakimiydi. Lisa Su başa geçipte Ryzen'i duyurmasaydı şuan AMD işlemci kullanan olmazdı. Ekran kartı konusunda hep sorunlu ve rakibinden çok geride kartlar üreterek Nvidia'nın hakim olmasını sağlayan yine AMD idi. Ayriyeten AMD kendi kendini batışa sürüklemişti yıllar önce. ATI ile gelen bütün bölümleri kapatan yine AMD'ydi. Kendi çip üretim fabrikalarının hepsini satmak zorunda kalan yine AMD'ydi. Fanboyluğu bırakın. rx 6000 serisine kadar kartların hiç bir şeyi yoktu. rx 6000 serisiyle en azından oyun performansı iyi kartlar çıkarttılar. Ama Nvidia'nın bir çok teknolojisine rakip çıkaramadılar, çıkarttıkları ise yarışabilecek teknolojiler değildi.

Talinat

80+
Aksine İntel'in ve Nvidia'nın tekelleşmesi AMD'nin suçu. Ryzen işlemciler çıkana kadar İntel piyasanın tek hakimiydi. Lisa Su başa geçipte Ryzen'i duyurmasaydı şuan AMD işlemci kullanan olmazdı. Ekran kartı konusunda hep sorunlu ve rakibinden çok geride kartlar üreterek Nvidia'nın hakim olmasını sağlayan yine AMD idi. Ayriyeten AMD kendi kendini batışa sürüklemişti yıllar önce. ATI ile gelen bütün bölümleri kapatan yine AMD'ydi. Kendi çip üretim fabrikalarının hepsini satmak zorunda kalan yine AMD'ydi. Fanboyluğu bırakın. rx 6000 serisine kadar kartların hiç bir şeyi yoktu. rx 6000 serisiyle en azından oyun performansı iyi kartlar çıkarttılar. Ama Nvidia'nın bir çok teknolojisine rakip çıkaramadılar, çıkarttıkları ise yarışabilecek teknolojiler değildi.
Koca yazıda bir tane doğru info yok Profil>Engelle :D Komik

fenerlimühendis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
674
İsim
Ahmet Hakan
Koca yazıda bir tane doğru info yok Profil>Engelle :D Komik
Dedikleri harfiyen doğru? Ryzen öncesinde AMD işlemci tarafında soba üreticisi olarak biliniyordu :D Ekran kartı piyasasında HD serisinin bir dönem ekmeğini yese de hiç bir zaman NVIDIA'ya rakip olamadı. ATI'yi satın alması süreci ile iflasa doğru gitti neredeyse. Ha şuan ATI'yi satın almasının kaymağını yiyor APU tarafında orası ayrı. Ama GPU teknolojileri hala yetersiz.

Talinat

80+
Tamam o zaman doğrularını yaz. Öyle doğru bilgi yok demekle olmaz.
Mesut Çevik bu konuda çok güzel bir video yapmıştı aç izle bomboş muhabbet çünkü ama sen yine de hobi olarak fazladan para verip daha az performans alabilirsin :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dedikleri harfiyen doğru? Ryzen öncesinde AMD işlemci tarafında soba üreticisi olarak biliniyordu :D Ekran kartı piyasasında HD serisinin bir dönem ekmeğini yese de hiç bir zaman NVIDIA'ya rakip olamadı. ATI'yi satın alması süreci ile iflasa doğru gitti neredeyse. Ha şuan ATI'yi satın almasının kaymağını yiyor APU tarafında orası ayrı. Ama GPU teknolojileri hala yetersiz.

Hala boş yapıyorsunuz kanka. Yatın kalkın dua edin AMD'ye. Beş para etmez ürünlere 2 kat para bayılırdınız. 100 dolar daha az para verip daha yüksek performans alıyorsunuz uğraştığınız sürücü problemlerinin çoğu kartla alakasız diğer komponentlerin hatalı çalışması sonucu oluşuyor. Şahsen AMD'yi yermeniz umrumda değil yanlışı düzeltmekte bana düşmüyor. Sadece şunu bilin, millet parayı sokakta bulmuyor ya da babasından dilenmiyor. Parasının tam olarak karşılığını veren platformu bu kadar yermeniz aşırı cringe :D

Soba dediğin işlemci serisi Intel'den çok daha düşük fiyatlara satılıyordu bilmem hatırlayacak kadar büyük müsün 🙃 FX 8350 ve FX 6300 ile çok ucuza işlemci masrafından kurtulabiliyordunuz. GPU konusunda yetersiz falan değil sen inanmak istediğine inanabilirsin. Daha düşük güç tüketen kartlarla bilmem kaç bin watt PSU'nun yetmeyip üstüne soket yakan kartları karşılaştırman da saçma. Mimari konusunda liderliği çoktan kaptırdı NVIDIA.

Son düzenleme:

fenerlimühendis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
674
İsim
Ahmet Hakan
Mesut Çevik bu konuda çok güzel bir video yapmıştı aç izle bomboş muhabbet çünkü ama sen yine de hobi olarak fazladan para verip daha az performans alabilirsin :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hala boş yapıyorsunuz kanka. Yatın kalkın dua edin AMD'ye. Beş para etmez ürünlere 2 kat para bayılırdınız. 100 dolar daha az para verip daha yüksek performans alıyorsunuz uğraştığınız sürücü problemlerinin çoğu kartla alakasız diğer komponentlerin hatalı çalışması sonucu oluşuyor. Şahsen AMD'yi yermeniz umrumda değil yanlışı düzeltmekte bana düşmüyor. Sadece şunu bilin, millet parayı sokakta bulmuyor ya da babasından dilenmiyor. Parasının tam olarak karşılığını veren platformu bu kadar yermeniz aşırı cringe :D

Soba dediğin işlemci serisi Intel'den çok daha düşük fiyatlara satılıyordu bilmem hatırlayacak kadar büyük müsün 🙃 FX 8350 ve FX 6300 ile çok ucuza işlemci masrafından kurtulabiliyordunuz. GPU konusunda yetersiz falan değil sen inanmak istediğine inanabilirsin. Daha düşük güç tüketen kartlarla bilmem kaç bin watt PSU'nun yetmeyip üstüne soket yakan kartları karşılaştırman da saçma. Mimari konusunda liderliği çoktan kaptırdı NVIDIA.
Dostum senin kadar fanboyunu görmedim. AMD GPUlar konusunda gayet de sorunluydu. Wattmann hataları dolu RX5XX serisi, kronik HD serisi, notebook tarafında VRAM arızaları. Bizzat çektim AMDnin sorunlu GPUlarından. Aynı komponentler NVIDIA ile neden sorun çıkarmıyordu peki :D Ayrıca halen Ray Tracing ve DLSS 3 konusunda NVIDIAya rakip değiller. Bu yönde teknolojileri yok demiyorum. Evet AMD bunların alternatiflerine sahip. Ama asla bir NVIDIA değil. Saf GPU performansında NVIDIA'nın XX80-90 serisine bile RX5XXX-RX6XXX serilerinde rakip olabildiler. Piyasada rekabet oluşturuyor olması hala NVIDIAnın birkaç kilometre taşı gerisinde olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Şimdi gelelim mazideki sobalara :D FX serisi de dahil hiç bir zaman Intel muadillerine güç olarak yetişemedi. Bir i5 i7 olamadı. Ryzen serisi AMD için tabuları yıkmanın ilk adımıydı. Ryzen 1. ve 2. nesillerde Intel'e ilk defa performans olarak yaklaştı. 3. nesil ile öne geçti. 5. nesil ile Inteli 3 nesil geride bıraktı. 9. nesil ile rekabet için çıkan 5. nesil günümüzde 12. nesili bile tokatlıyor halen daha rakibi ile savaşında. Ama 7. nesilde fiyaskoydu mesela. Intel 12. ve 13. nesilde sağlam geldi AMD'ye göre. AMD şuan başarılı olabilir ama bir zamanlar esamesi okunmuyordu. Lisa Su yönetiminde önce toparlandı, sonra güçlendi, Intel gibi kendi tasarımlarına sahip kendi üretim fabrikalarına sahip bir firmayı ARM çekirdek tasarımları ve TSMC iş birliği ile yendi. AMD 7 nm işlemci üretiyorken Intelin o seneki işlemcileri 14 nm idi. AMD güzel şeyler başardı evet ama geçmişteki AMD şuanki AMD değildi. Arkadaşın söylediğinde zerrece yanlış yok.

Not: Şuan bizzat 4650G APU sistem kullanıyorum. Evet memmunum ve gerçekten ucuza aldım. AMDnin rekabete katkısını inkar etmiyorum. Haksız rekabetlerden bugünlere geldiğini de biliyorum. AMD zoru başardı evet ama bir zamanlar başarısızdı demek suç olmamalı. Bir zamanlardaki başarısız politikalarını eleştirmek şuan sevmemeye sebep değil yani. Ya da rekabete katkısını inkar etmeye sebep hiç değil. Çok gereksiz bir yerden girmişsin muhabbete...

Son düzenleme:

Talinat

80+
Dostum senin kadar fanboyunu görmedim. AMD GPUlar konusunda gayet de sorunluydu. Wattmann hataları dolu RX5XX serisi, kronik HD serisi, notebook tarafında VRAM arızaları. Bizzat çektim AMDnin sorunlu GPUlarından. Aynı komponentler NVIDIA ile neden sorun çıkarmıyordu peki :D Ayrıca halen ışın izleme ve DLSS 3 konusunda NVIDIAya rakip değiller. Saf GPU performansında 3090 serisine bile RX5XXX-RX6XXX serilerinde rakip olabildiler. Piyasada rekabet oluşturuyor olması hala NVIDIAnın birkaç kilometre taşı gerisinde olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Şimdi gelelim mazideki sobalara :D FX serisi de dahil hiç bir zaman Intel muadillerine güç olarak yetişemedi. Ryzen serisi AMD için tabuları yıkmanın ilk adımıydı. Ryzen 1. ve 2. nesillerde Intel'e ilk defa performans olarak yaklaştı. 3. nesil ile öne geçti. 5. nesil ile Inteli 3 nesil geride bıraktı. 9. nesil ile rekabet için çıkan 5. nesil günümüzde 12. nesili bile tokatlıyor halen daha rakibi ile savaşında. Ama 7. nesilde fiyaskoydu mesela. Intel 12. ve 13. nesilde sağlam geldi AMD'ye göre. AMD şuan başarılı olabilir ama bir zamanlar esamesi okunmuyordu. Lisa Su yönetiminde önce toparlandı, sonra güçlendi, Intel gibi kendi tasarımlarına sahip kendi üretim fabrikalarına sahip bir firmayı ARM çekirdek tasarımları ve TSMC iş birliği ile yendi. AMD 7 nm işlemci üretiyorken Intelin o seneki işlemcileri 14 nm idi. AMD güzel şeyler başardı evet ama geçmişteki AMD şuanki AMD değildi. Arkadaşın söylediğinde zerrece yanlış yok.
Ya sabır kanka siz anlamak mı istemiyorsunuz yoksa hakikaten anlama zorluğunuz mu var? Okusana şu yazdıklarımı tekrar. 4060 Ti veya 3060 Ti'a o kadar para bayılmak yerine daha ucuza daha performanslı sıfır kart alabiliyorsun mesajının neyini anlamakta güçlük çekiyorsunuz siz :D? AMD'nin yarattığı bu rekabetçi ortam olmasa NVIDIA şuanda olan fiyatların iki katına kakalardı diyorum anlamak istemiyorsunuz. Burada bir fanboylukta yok babamın şirketimi de savunayım size bu ne ahmakça bir zihniyet. Sorunlu dediğiniz kartlar hala çok fazlaca kullanılıyor şanssız bir kesimin ürünlerinde sorun olması kaideyi bozuyor mu? Üstte de dedim aynı şeyi inatla papağan gibi yok şöyleydi yok böyleydi rahatsız mısınız dostum siz? İnsanlara yanlış bilgi verip alabilecekleri daha iyi üründen daha kötüsüne yönlendiriyorsunuz.

fenerlimühendis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
674
İsim
Ahmet Hakan
Ya sabır kanka siz anlamak mı istemiyorsunuz yoksa hakikaten anlama zorluğunuz mu var? Okusana şu yazdıklarımı tekrar. 4060 Ti veya 3060 Ti'a o kadar para bayılmak yerine daha ucuza daha performanslı sıfır kart alabiliyorsun mesajının neyini anlamakta güçlük çekiyorsunuz siz :D? AMD'nin yarattığı bu rekabetçi ortam olmasa NVIDIA şuanda olan fiyatların iki katına kakalardı diyorum anlamak istemiyorsunuz. Burada bir fanboylukta yok babamın şirketimi de savunayım size bu ne ahmakça bir zihniyet. Sorunlu dediğiniz kartlar hala çok fazlaca kullanılıyor şanssız bir kesimin ürünlerinde sorun olması kaideyi bozuyor mu? Üstte de dedim aynı şeyi inatla papağan gibi yok şöyleydi yok böyleydi rahatsız mısınız dostum siz? İnsanlara yanlış bilgi verip alabilecekleri daha iyi üründen daha kötüsüne yönlendiriyorsunuz.
Bende diyorum ki seni anlıyorum. Oluşturduğu rekabeti de destekliyorum. Ama şuan o rekabeti oluşturuyorsa tamamen denk olmasa da en azından rekabet oluşturacak kartları piyasaya sürebildiği için oluşturuyor. Eski AMD rekabet falan oluşturamıyordu. Ryzen serisinin çıkışına kadar Intel babalar gibi işlemcilerini zorlanmadan pahalı pahalı satabiliyordu. Saf güç isteyen gidip paşa paşa Intel alıyordu. NVIDIA da aynı şekilde RX 5XX serisine kadar gayet de borusunu öttürüyordu. Ama bugün rekabette başarmış olması AMDyi tarihinde her zaman başarılı kılmaz. AMD başarısızdı, doğru hamleleri yaptı ve başarılı oldu.

Ayrıca o sorunlu ürünlerin denk geldiği şanssız kesim neden NVIDIA'da yok :)

Talinat

80+
Bende diyorum ki seni anlıyorum. Oluşturduğu rekabeti de destekliyorum. Ama şuan o rekabeti oluşturuyorsa tamamen denk olmasa da en azından rekabet oluşturacak kartları piyasaya sürebildiği için oluşturuyor. Eski AMD rekabet falan oluşturamıyordu. Ryzen serisinin çıkışına kadar Intel babalar gibi işlemcilerini zorlanmadan pahalı pahalı satabiliyordu. Saf güç isteyen gidip paşa paşa Intel alıyordu. NVIDIA da aynı şekilde RX 5XX serisine kadar gayet de borusunu öttürüyordu. Ama bugün başarmış olması AMDyi tarihinde her zaman başarılı kılmaz.
Ben hangi mesajımda AMD her zaman iyiydi demişim bir okur musun? Hangi mesajda FX serisi Intel'in sunduğu performansı sunuyor demişim allah için atsana bi :D FX serisi işlemciler ucuza işlemci ihtiyacı giderme konusunda evet gayette rakipsizdi. FX 8350 ve FX 6300'lü kaç tane bilgisayar toplandı, satıldı. Bunu alanlar akılsız mıydı? FX serisi paran kadar performans veriyordu. Yukarıda söyledim aynı şeyi ama inatla kendi fikrinizi empoze etmeye çalışıyorsunuz. AMD'nin geçmişi şimdi olduğu kadar parlak diye bir şey söylemedim.

Talinat

80+
Bende diyorum ki seni anlıyorum. Oluşturduğu rekabeti de destekliyorum. Ama şuan o rekabeti oluşturuyorsa tamamen denk olmasa da en azından rekabet oluşturacak kartları piyasaya sürebildiği için oluşturuyor. Eski AMD rekabet falan oluşturamıyordu. Ryzen serisinin çıkışına kadar Intel babalar gibi işlemcilerini zorlanmadan pahalı pahalı satabiliyordu. Saf güç isteyen gidip paşa paşa Intel alıyordu. NVIDIA da aynı şekilde RX 5XX serisine kadar gayet de borusunu öttürüyordu. Ama bugün rekabette başarmış olması AMDyi tarihinde her zaman başarılı kılmaz. AMD başarısızdı, doğru hamleleri yaptı ve başarılı oldu.

Ayrıca o sorunlu ürünlerin denk geldiği şanssız kesim neden NVIDIA'da yok :)
AMD kendi içinde reform yaptı bü büyük değişimde sorunsuz ürün sorunsuz yazılım üretebileceklerine 15 yaşında ki çocuk bile inanmaz. Kendin veriyorsun cevabı zaten bir şeyler değişti diyorsun :D

fenerlimühendis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
674
İsim
Ahmet Hakan
AMD kendi içinde reform yaptı bü büyük değişimde sorunsuz ürün sorunsuz yazılım üretebileceklerine 15 yaşında ki çocuk bile inanmaz. Kendin veriyorsun cevabı zaten bir şeyler değişti diyorsun :D
Tamam. Biz de o değişeni yaptığını söylüyoruz zaten. Yapma çabasını söylüyoruz. Birden bir Intel bir NVIDIA olsun beklentisi yok kimsenin. Ama şuan hala tam anlamıyla başarabilmiş değil. Yakın ama yeterli değil.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,556
Üyeler
166,565
Son üye
yusufnerrr
Top Bottom