O değilde şöyle bir test buldum @$ilentX stock soğutucu yetersiz demişti ama burada şu sözde yenilenmiş olan intel stock soğutuyla test yapmamış acaba 10400F'te yenilenmiş stok soğutucu yok mu?
aslında uzay montajda stres testinde 80 derece oldukça iyi bir sıcaklık yani frekans düşüşü filan olmuyor sanırım testlerdeki gibi yüksek frekansta çalışıyorsa stabil bir şekilde bence no problem ama 100 dereceye kadar çıkıp sistem kapanırsa o zaman sıkıntı olur. :dHardware da görmüştüm sanırım 80 dereceye kadar falan çıkmıştı herhalde. Bilemiyorum.
aslında uzay montajda stres testinde 80 derece oldukça iyi bir sıcaklık yani frekans düşüşü filan olmuyor sanırım testlerdeki gibi yüksek frekansta çalışıyorsa stabil bir şekilde bence no problem ama 100 dereceye kadar çıkıp sistem kapanırsa o zaman sıkıntı olur. :d
aslında bu testlere de bakınca o frekanslarda çalışıyor techpwoerupta incelemesi var eğer %1 gibi bir fark olacaksa olmasa da olur :dBence fazla bu sıcaklıklar, ve en sinir olduğum ise örneğin R5 3600 60 derece de 4150MHz hıza çıkabiliyor ve zaten turbo boost u 4200 iken, ama 9400F veya 10400F de 60 derece civarı olsa 4 GHz sabit (9400F de 3.9 GHz sabit), abi 4.3 turbon var bari soğutunca bi 4.2 gör be
. Çıldırıyorum bu duruma illa K serisi alıp köklicen hızı.
aslında bu testlere de bakınca o frekanslarda çalışıyor techpwoerupta incelemesi var eğer %1 gibi bir fark olacaksa olmasa da olur :d
.![]()
Intel Core i5-10400F Review - Six Cores with HT for Under $200
Intel's new Core i5-10400F offers a large performance jump over the previous generation Core i5-9400F because of its six-core/twelve-thread design. In this Core i5-10400F review we also test the feasibility of overclocking through BCLK, or by relaxing the PL1 and PL2 Turbo Limits.www.techpowerup.com
Aslında burada da OC testi yapmışlar sanırım onun haricinde OC yapınca zaten garanti dışı olmuyor mu? :d bu arada yaptıkları OC'ta perofmrnas artışı heralde %1 filan ama sıcaklık artışı daha fazla EVGA 2080 Ti bloğu ise nedense aklıma galaxı getiriyor istemsiz xdGenel oyun testlerinde hep 4 GHz gördüm hemde 50-60 derece olmasına rağmen, bilemiyorum belki şu bazı Z490 anakartlara koyulan değişik hız aşırtmalardan yapmış olabilirler, B460 ile 10700 ü OC eden vardı Asus anakarttı galiba anakarta bir özellik vardı onla K serisi olmayanları da OC ediyorlardı sonra intel belli yaptırımlar yaptı ve öyle durumlarda garanti dışı bırakırım vs..
O değilde ordaki Evga RTX 2080 Ti ın soğutma bloğu ne öyle.
aslında bu testlere de bakınca o frekanslarda çalışıyor techpwoerupta incelemesi var eğer %1 gibi bir fark olacaksa olmasa da olur :d
.![]()
Intel Core i5-10400F Review - Six Cores with HT for Under $200
Intel's new Core i5-10400F offers a large performance jump over the previous generation Core i5-9400F because of its six-core/twelve-thread design. In this Core i5-10400F review we also test the feasibility of overclocking through BCLK, or by relaxing the PL1 and PL2 Turbo Limits.www.techpowerup.com
Aslında burada da OC testi yapmışlar sanırım onun haricinde OC yapınca zaten garanti dışı olmuyor mu? :d bu arada yaptıkları OC'ta perofmrnas artışı heralde %1 filan ama sıcaklık artışı daha fazla EVGA 2080 Ti bloğu ise nedense aklıma galaxı getiriyor istemsiz xd
En sonunda isyan çıkarıcaz İntele, salda OC edelim şu düz işlemcileri diye.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Galiba, baya extreme şeyler yapmış gibiler, Galax da hiç böyle blok görmedim
.
nedense benziyor gibi geldi onun haricinde mesela 10700, 10700K'dan daha ucuz bir işlemci acaba K işlemcilerde ekstradan bir şey filan mı koyuyurlar ya da iki işlemci de birebir aynı sadece birinde izin verilmiş diğerine izin verilmemiş mi yoksa OC için mi tasarlanmış gibi aklımda deli sorular.![]()
Galax GeForce RTX 2060 Super EX Review
The Galax GeForce RTX 2060 Super EX retails for the same price as the NVIDIA Founders Edition, yet comes overclocked out of the box, and features a much better cooler. The card is actually the coolest RTX 2060 Super we tested so far, and it includes idle fan stop, too.www.techpowerup.com