İntel 12. Nesilde Toparlar Mı ?

Captain Pricee

Cezalı
80+ Bronze
Reaksiyon skoru
2,939
Dostlar İntel sizce 12. Nesilde işleri düzeltir mi AMD'ye cidden rakip olabilir mi yoksa 11. Nesildeki gibi saçmalar mı birazcık tartışmaya ne dersiniz bununla ilgili bence 12. Nesilde biraz ilerleme gösterebilir ısınma sorununu çözer en azından

14nm++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Olacak bence :D
Neyse espri bi yana toparlaması lazım yoksa AMD fark atacak çünkü AMD 5nm olabilir ama İntel hala 14nm'de devam ediyor. Bence 10nm'ye iner.

Toparlamadığı daha iyi (hd 3000den dolayı birazcık hıcığımda intele)

Dostlar İntel sizce 12. Nesilde işleri düzeltir mi AMD'ye cidden rakip olabilir mi yoksa 11. Nesildeki gibi saçmalar mı birazcık tartışmaya ne dersiniz bununla ilgili bence 12. Nesilde biraz ilerleme gösterebilir ısınma sorununu çözer en azından
Toparlarsa da 13. Nesil ile yine batırı beklerim intelden

DDR5 ve PCIe 5.0 desteği ile geliyor ve nesiller arası %20 performans artışı vaat ediyor, bence oldukça güzel ve ihtiyaç olan bir yenilik bu. ihtiyaca tam performans yanıt verirken hatta yeni teknolojileri sunarken nm ye takılıp kalmak başka kıyaslayacak bir şey bulamamaktan kaynaklanıyor olsa gerek :)

Ben toparlayacağını düşünüyorum. Sıçrayış sırası Intel’de. 10 nm, yeni mimari, DDR5 vb. yeniliklerle gelecek deniyor.

12. nesil DDR5 4800 Mhz ve PCIe 5.0 desteği ile gelecek. 10nm superfin teknolojisi ile beraber gelecek olması da cabası. 14nm teknoloji ile malum 7nm'ye kafa tutuyordu. 10nm ile neler yapar kim bilir :) Eğer bekleme şansın varsa muhakkak beklemelisin. Güncel teknolojilere sahip olmayı herkes ister :)

Bi kere 11th gen tarafında rakip olamadı tabirine katılmıyorum öncelikle onu söyleyeyim. 12 th gen tarafına gelecek olursak DDR 5 desteği ile 4800 mhz lere ulaşacak olması 10nm superfin teknolojisi en temel farklılıklar . 11 th gen de de olan iris xe grafik kartı ile bile popüler grafik uygulamalarında sağladığı kalite yüksek oyun performansı thunderbolt 4 ve wi-fi 6 gibi genel performansa katkı sağlayacak hali hazırda olan teknolojileri ile beklentiden fazlası olacak bekleyip görelim derim :)

Geri