Intel 9300H Turbo modunda ısınıyor

hackeraz

80+
Reaksiyon skoru
20
Intel 9300H Turbo'yla 4.1 GHz kadar çıkabiliyor. 8 çekirdeğin hepsini kullandığımda sıcaklık değerleri iniyor? Lakin MHz artışı olurken yani tek çekirdek kullanınca 4 GHz çıkınca çok ısınıyor. 93 dereceleri görüyorum. Lütfen bilen arkadaşlar yardımcı olsun.

1590873912638.webp

Undervolt yaptim ayarlarim boyle.

1590873941541.webp

1590873950944.webp

Laptopu temizledim. Undervolt yaptim. Ayarlar boyle. Bilen arkadaslarimiz lutfen yazsin.

Hocam değerler normal. İşlemci zaten 14 nm. Isınması doğal.

Intel 9300H Turbo'yla 4.1 GHz kadar çıkabiliyor. 8 çekirdeğin hepsini kullandığımda sıcaklık değerleri iniyor? Lakin MHz artışı olurken yani tek çekirdek kullanınca 4 GHz çıkınca çok ısınıyor. 93 dereceleri görüyorum. Lütfen bilen arkadaşlar yardımcı olsun.

Alıntıyı görüntüle

Undervolt yaptim ayarlarim boyle.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Laptopu temizledim. Undervolt yaptim. Ayarlar boyle. Bilen arkadaslarimiz lutfen yazsin.
İşte bu yüzden laptoplar masaüstü pclerin yerini alamıyor bir soğutucu olmadan oyun açarsanız krize giriyorlar.

Laptoptan laptopa değişir. Ayrıca işlemci 14nm. Isınması normal açıkçası.
Hepsi aynı şeyin laciverti bir oyun açıyorsun hem odadaki tüm havayı vakumlayarak acayip bir ses çıkarıyor (2 tane küçük fandan bu kadar ses gelebileceğini tahmin edemezsiniz) ısılar da yine de tepede.

Hepsi aynı şeyin laciverti bir oyun açıyorsun hem odadaki tüm havayı vakumlayarak acayip bir ses çıkarıyor (2 tane küçük fandan bu kadar ses gelebileceğini tahmin edemezsiniz) ısılar da yine de tepede.
Değil, gerçekten soğutması iyi bir laptop ve nanometresi az bir işlemci kullanılırsa bu kadar etkilemez.

Geri