tekli çekirdeği daha iyise ne kadar güç çektiğinden bana neTrafo dedim dedim inanmadınız? Ryzenden iyi dediniz? Noldu şimdi?
Seneye ddr5 ile 10NM ye geçecekler diye biliyorum.ntel 10 NM üretime geçene kadar bu sorunlar devam edecekmiş gibi görünüyor. Aslında çok bir zaman kalmadı ona
360mm ile 98 derece.... Tek sıkıntı güç olsaydı. %5 daha iyi fps veriyor ama %87 daha fazla güç tüketiyor. 5800X al oc yap geç. Bellek OC' ye bakar intelin ömrü.tekli çekirdeği daha iyise ne kadar güç çektiğinden bana ne
DDR5 olmaz.Seneye ddr5 ile 10NM ye geçecekler diye biliyorum.
Sorun tdp değil ki.tekli çekirdeği daha iyise ne kadar güç çektiğinden bana ne
Doğru düzgün bir soğutucu almadan o kadar iyi işlemci kullanmak saçma olur her türlü
Çoklu çekirdek işleri için intel zaten alınmaz zen 3 varken. Tekli çekirdeği iyi diye alınır. Zaten tekli çekirdek bir workload altında 95 derece olması da imkiansız. Oyun oynayacaklar için güzel bir seçim olabilir bence. 11900K değil de mesela daha düşük bir şey.360mm ile 98 derece.... Tek sıkıntı güç olsaydı. %5 daha iyi fps veriyor ama %87 daha fazla güç tüketiyor. 5800X al oc yap geç. Bellek OC' ye bakar intelin ömrü.
Intel'in yeni nesil Core i9-11900KF model işlemcisine stress testi yaptılar ve sonuçlar gerçekten çok şaşırtıcı oldu. Aslında çekirdek sayısının düşürüldüğünü düşünecek olursak bu değerler çok fazla gibi geliyor.
Intel Core I9-11900KF, Stress Testinde 98 Dereceye Çıkıyor! | Donanim Arşivi
Intel'in 11. nesil işlemcilerinin piyasaya sürülmesine kısa bir zaman kaldı. Haliyle bu işlemcilerin test sonuçları ortaya çıkmaya başlıyor. Geçtiğimizdonanimarsivi.com
Yüksek gücün getirdiği tek şey ısı değil. Anakart, 8+8 güç gereksinimi, PSU ömrüne bir miktar etki derken domino etkisi. %5 fark için Ryzen' den vazgeçmem. %5' i kapatması 10 dakikamı alır. 3100 ile 3600 performansına yakın bir şeyler sergiliyorum şuan OC ile. 5900X' i %5 geçen bir intel var. %5 ne ya 100 vs 105 fpsÇoklu çekirdek işleri için intel zaten alınmaz zen 3 varken. Tekli çekirdeği iyi diye alınır. Zaten tekli çekirdek bir workload altında 95 derece olması da imkiansız. Oyun oynayacaklar için güzel bir seçim olabilir bence. 11900K değil de mesela daha düşük bir şey.