Evet her türlü daha performanslı olurKasamda e5472 takılı OC ile 4.0 GHz ye kadar çıkarabildim sizce İ5-4570 daha performanslı olur mu
Anakart : Gigabyte ep45t-ud3lr
Ekran Kart : Asus EAH HD5770 1GB 128bit
Önbellek sıkıntısı var aslında İ5-4570 te 4mb e5472de 12mb önbellek var yani eğer performans artışı olacağından eminseniz bi termal mağcun sipariş edeyimEvet her türlü daha performanslı olur
Evet her türlü daha performanslı olur
Arkadaşlar arada 2-3 nesil var ve intel her 2 nesilde bir söket değiştirirken i5 4570 elinizdeki anakarta uyacağından nasıl eminmisiniz?Önbellek sıkıntısı var aslında İ5-4570 te 4mb e5472de 12mb önbellek var yani eğer performans artışı olacağından eminseniz bi termal mağcun sipariş edeyim
Evet biraz araştırma yaptıktan sonra fark ettim elimde i5 4570e göre bir anakart var tüm sistemi ona geçirmem lazım ve 2 slot ram girişi var o biraz sorunArkadaşlar arada 2-3 nesil var ve intel her 2 nesilde bir söket değiştirirken i5 4570 elinizdeki anakarta uyacağından nasıl eminmisiniz?
Knk i5 4570 1150 pin dir bu işlemciyi 1150 pin olan h81 anakarta takabilirsin, elindeki p45 çipset çok eski 775 söket bir anakart ve e5472 de 771 pin olduğundan modlanarak takılmıştır, lakin i5 4570 işlemciyi modlama gibi işlemler yapsanız dahi takmanız imkansızdır.
Zaten 4.nesildeki H81 ve Z97 anakartlarda en fazla 4 ram slotu oluyor.Evet biraz araştırma yaptıktan sonra fark ettim elimde i5 4570e göre bir anakart var tüm sistemi ona geçirmem lazım ve 2 slot ram girişi var o biraz sorun
İ5 4570 e göre anakartım var zaten hatta işlemci takılıda ama ekran kartını ssdyi felan geçirirken korkmuyor değilim biyerini bozarım diyeZaten 4.nesildeki H81 ve Z97 anakartlarda en fazla 4 ram slotu oluyor.
Ondan sonra gelen 5.nesil İ7 ve Xeon lga 2011-3 işlemcilerede (Bu seride masaüstü kanadında i3 ve i5 serileri bulunmuyor) X99 anakart eşlik ediyor, bu anakartların ve işlemcilerin amacı kullanıcıya daha üst seviye mesela render, video edit çizim gibi güçlü işlerde daha üst bir performans sağlamasıdır. Bunlarda ise en fazla 8 ram slotu oluyor, ama şuan aliexpress üzerinden bir tık daha ekonomik 2 sağda 2 solda yada sadece 2 sağda olabilecek şekilde Huananzhi anakartları mevcut.
Yoo onlar daha basit anakart ve işlemci kasaya kuruluysa, youtube da kasa toplama rehberleri çokca var parçalar bozuk değil ise sizi yönlendirerek bende yardımcı olabilirim.İ5 4570 e göre anakartım var zaten hatta işlemci takılıda ama ekran kartını ssdyi felan geçirirken korkmuyor değilim biyerini bozarım diye