2,elden 2. ve 3. nesil i5 ve i7 lerebakabilirsiniz eğer aradığınız fiyatlara i5 veya i7 bulamazsanız geçici olarak i3 2100 yada i3 3220 alabilirsiniz yaklaşık 80 ile 140tl arası fiyatları olur (bence i5 veya i7 bulamazsanız geçici olarak i3 alın ve paranızı biriktirip sisteminizi güncelleyin yada i5,i7 alın i3 işlemciler gtx 750ti ı rahatça besleyebilir belki rx460/560 zorlanabilir)arkadaşlar elimde 300 350 TL bi para var ve bu işlemcinin daha üstünde işlemci almak istiyorum arkadaşlar 300tlnin az olduğunu biliyorum önerin diyorum o yüzden bekliyorum önerilerinizi
hocam peki i 5 3470 gibi bir işlemci önerir misiniz?
İşini görecektir, fakat çok bir beklentiye girmemeni öneririm.hocam peki i 5 3470 gibi bir işlemci önerir misiniz?
i5 3470 iyi bir işlemci güncel oyunlarda sorun yaratmaz ve belki gtx 1050ti a kadar darboğaz yapmadan kullanılabilirhocam peki i 5 3470 gibi bir işlemci önerir misiniz?
yani peki maddi durumları göze alırsak sağlam bir işlemci için en az kaç tl lazım yani anakartım 1155 3.nesil 2.nesil destekliyorİşini görecektir, fakat çok bir beklentiye girmemeni öneririm.
anakartın büyük ihtimalle z serisi değildir ve overclock desteklemiyordur bu yüzden alacağın işlemci ile bu platformun en iyi işlemcisi ile(i7 3770k) ile aralarında fiyatına göre çok uçurum bir fark olmaz (yaklaşık %25)yani peki maddi durumları göze alırsak sağlam bir işlemci için en az kaç TL lazım yani anakartım 1155 3.nesil 2.nesil destekliyor
hocam yani sivasda yaşıyorum ve hani nerdeyse hiçbir yerde i7 satan yok varsa bile adamlar 4gb rame 250tl fiyat çekiyorlaranakartın büyük ihtimalle z serisi değildir ve overclock desteklemiyordur bu yüzden alacağın işlemci ile bu platformun en iyi işlemcisi ile(i7 3770k) ile aralarında fiyatına göre çok uçurum bir fark olmaz (yaklaşık %25)
hocam akldımda 0dan bilgisayar dizmek var fakat amdmi intelmi alacagımı bilmiyorum bu konudada bi öneriniz varmı?3470'in fiyatı iyi alabilirseniz 3570 alın 1080P'de rahatlıkla RX 570 besler hatta 1200 TL'ye gittigidiyordan GTX 1060 6GB da olabilir.
300 TL ile mi? bu sistemle idare edip 10. nesili de bekleyebilirsin fiyatlandırma konusunda oldukça iyi olacağı söyleniyor ama ben olsam 2021'de alırım DDR5 bellek çıkacak.hocam akldımda 0dan bilgisayar dizmek var fakat amdmi intelmi alacagımı bilmiyorum bu konudada bi öneriniz varmı?
amd alman daha mantıklı çünkü intelden teknoloji anlamında şuan daha önde ve intel şuan satılan lga 1151v2 anakartları bu yıl yenileyecek ama amd büyük ihtimalle 2020 yılında çıkacak işlemcilerini am4 anakartlarla uyumlu olacak (amd fiyat konusunda daha avantajlı ve overclock konusunda kullanıcıları özgür bırakıyor küçük bir oc ile i3 9100 e yaklaşan r3 1200af 476tl i3 9100f ise 592tlhocam akldımda 0dan bilgisayar dizmek var fakat amdmi intelmi alacagımı bilmiyorum bu konudada bi öneriniz varmı?