Neler Yeni

Öneri Intel i3 10100 vs Ryzen 3 3300X New Benchmarks

Rambo87

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
kirk yilda bi low level cpu benchmark yolim dedim, ortalik bir birine girdi.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,524
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,308
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
:D kesin öyledir
Mesaj otomatik birleştirildi:

yükdeyken 95 derece baktın mı peki ?
E çek manuel voltajı kanka çok zor bir şey değil. Senin dediğin işlemcide çarpan kilidi kapalı. Ryzen 5 3600 kendini boostlamaya çalışıyor 1.5V bile verebiliyor. XFR 2.0 + PBO

Çınar Yaşar

80+ Gold

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
i5 10400'ün neden alınmayacağını Steve özetlemiş.
F versiyonu ile aralarında fiyat farkı olmasına rağmen Türkiye'de fiyatı Ryzen 5 3600'e göre daha pahalı, yine alınmaz yani. 3600'ün yanında gelen soğutucu (Wraith Stealth) günü kurtarmak için, zaten işlemci kendini yüksek sıcaklıklara rağmen boost ediyor ancak throttle seviyesine ulaşırsa bi' problem var demektir ki henüz rastlamadım. Arkadaşa aldığımızda Prime95 ile test ettik ve yine 4GHz civarlarına boostluyordu kendini. Wraith Prism ise aksine çok iyi, overclock dahi kolayca yapılabiliyor kullanılan işlemciye. Birkaç ay kullandığımdan biliyorum. 200 TL civarlarında 2. eli, alınabilir bence eğer fanın gürültüsü rahatsız ediyorsa.

ASUS her ne kadar başarılı gözükse de AMD tarafında çıkardığı ürünlere 1 kuruş dahi verilmez, çünkü uğraşmıyorlar (veya bilinçli yapıyorlar, ne derseniz artık :)). AMD'li laptoplarda hava çıkışlarını kapatması (Intel versiyonunda o delikler açık), ekran kartı tasarımlarını NVIDIA kartlardan kopyala yapıştır yapması ve tasarım üzerinde yoğunlaşmaması, akabinde termal problemlerin ortaya çıkması, özellikle Vega serisinde güzelim board tasarımını bozup standart tasarımı uydurmaya çalışması ve berbat bir kartın ortaya çıkması (ASUS Vega 64 STRIX) örnek verilebilir. AMD alacaksanız özellikle GPU tarafında ASUS'tan uzak durun derim. En azından anakart tarafında pek bir sıkıntı çıkarmıyor. F/P olarak TUF serisi iyi gözüküyor.

isimsizüye

80+ Gold
i5 10400'ün neden alınmayacağını Steve özetlemiş.
F versiyonu ile aralarında fiyat farkı olmasına rağmen Türkiye'de fiyatı Ryzen 5 3600'e göre daha pahalı, yine alınmaz yani. 3600'ün yanında gelen soğutucu (Wraith Stealth) günü kurtarmak için, zaten işlemci kendini yüksek sıcaklıklara rağmen boost ediyor ancak throttle seviyesine ulaşırsa bi' problem var demektir ki henüz rastlamadım. Arkadaşa aldığımızda Prime95 ile test ettik ve yine 4GHz civarlarına boostluyordu kendini. Wraith Prism ise aksine çok iyi, overclock dahi kolayca yapılabiliyor kullanılan işlemciye. Birkaç ay kullandığımdan biliyorum. 200 TL civarlarında 2. eli, alınabilir bence eğer fanın gürültüsü rahatsız ediyorsa.

ASUS her ne kadar başarılı gözükse de AMD tarafında çıkardığı ürünlere 1 kuruş dahi verilmez, çünkü uğraşmıyorlar. AMD'li laptoplarda hava çıkışlarını kapatması (Intel versiyonunda o delikler açık), ekran kartı tasarımlarını NVIDIA kartlardan kopyala yapıştır yapması ve tasarım üzerinde yoğunlaşmaması, akabinde termal problemlerin ortaya çıkması, özellikle Vega serisinde güzelim board tasarımını bozup standart tasarımı uydurmaya çalışması ve berbat bir kartın ortaya çıkması (ASUS Vega 64 STRIX) örnek verilebilir. AMD alacaksanız özellikle GPU tarafında ASUS'tan uzak durun derim. En azından anakart tarafında pek bir sıkıntı çıkarmıyor. F/P olarak TUF serisi iyi gözüküyor.
Asusun Rx 5700 Xt Rog serisinde vida sorunu bile vardı. Sonradan amd ye attı suçu.

Top Bottom