Neler Yeni

İntel İ7 12700H neden 3.7GHz'i geçmiyor

Oğuzhan Yücel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
658
İsim
Oğuzhan yücel
Acer nitro 5 Notebook aldım 12700h 3060lı modelini lakin işlemcinin performans çekirdekleri 4.7 GHz kadar çıkması gerekirken diğer tasarruf çekirdekleri yüzünden 3.7 GHz geçmiyor bunu arttırmanın bir yolu var mı acaba

Lunchx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
834
İsim
Hasan Ciftci
Hocam o.c dahilinde arttiramazsiniz tasaruf cekirdeklerini, bendede 12600k ve 4 tane cekirdek 3.9 ghz 6 tanesi 4.7 ghz calisiyor o.c yapilmadigi surecte yukseltilmez ve ayrica o.c yaparsaniz islemci cok isinir ve yipranir.

Oğuzhan Yücel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
658
İsim
Oğuzhan yücel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam o.c dahilinde arttiramazsiniz tasaruf cekirdeklerini, bendede 12600k ve 4 tane cekirdek 3.9 ghz 6 tanesi 4.7 ghz calisiyor o.c yapilmadigi surecte yukseltilmez ve ayrica o.c yaparsaniz islemci cok isinir ve yipranir.
işlemci yıpranması gibi bir şeyin söz konusu olduğuna inanmam inandırılamam imzamdaki sistem yaklaşık 3 yıldır aralıksız o hızda çalışıyor ne iddialara göre ramim patladı nede işlemcimde performans düşüşü kaldı. Bu işlemcini stok değeri 4.7GHz ben 5GHz yapmak istemiyorum performans çekirdeklerinin %100 kullanmak istiyorum bunun için biostan bir ayarmı yapmam lazım yoksa yazılım üstünden mi bana o lazım

Lunchx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
834
İsim
Hasan Ciftci
işlemci yıpranması gibi bir şeyin söz konusu olduğuna inanmam inandırılamam imzamdaki sistem yaklaşık 3 yıldır aralıksız o hızda çalışıyor ne iddialara göre ramim patladı nede işlemcimde performans düşüşü kaldı. Bu işlemcini stok değeri 4.7GHz ben 5GHz yapmak istemiyorum performans çekirdeklerinin %100 kullanmak istiyorum bunun için biostan bir ayarmı yapmam lazım yoksa yazılım üstünden mi bana o lazım
Islemci yipranmasi sadece o.c ile olan bir sey degilim bende 12600kf yi 5.3 ghz o.c lu kullaniyorum suanda ve 360mm sivi sogutucu ile laptopun sogutmasi iyi olmadigi icin stok halde bile yuksek sicakliklara cikabildikleri icin yukseltemezsiniz diyorum. Ve konunuzu anlatma konusunda da eksikleriniz var en son cumlede 3.7 GHz gecmiyor bunun arttirmak icin bir yolu var mi diyorsunuz ve sonradan tum cekirdekleri kullanmak istiyorum diyorsunuz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Intel tasaruf cekirdeklerini oyunda vesaire kullanmiyor gerekli olmadigi surecte sadece oyun disi yaptiginiz seylerde kullaniliyor sicakliklar dussun diye.

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,756
İsim
Eren Güven
Yanlış biliyor olabilirim ama benim desktop işlemcinin baseclock hızı 3.4. Boost hızıysa 5.6 ve yük altındayken herhangi bir ayar yapmadan 5.6 ya çıkıyor. Ancak işlemcimin özelliklerinde ddr5 frekansı 5600 MHz, ddr4 frekansı 3200 MHz olarak görünüyor. Belleklerinin ddr4 olması dolayısıyla 4.7 GHz ye çıkamıyor olabilir. Ama çok bilgim yok anlattıklarının konuyla alakası olmayabilir

Oğuzhan Yücel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
658
İsim
Oğuzhan yücel
Islemci yipranmasi sadece o.c ile olan bir sey degilim bende 12600kf yi 5.3 ghz o.c lu kullaniyorum suanda ve 360mm sivi sogutucu ile laptopun sogutmasi iyi olmadigi icin stok halde bile yuksek sicakliklara cikabildikleri icin yukseltemezsiniz diyorum. Ve konunuzu anlatma konusunda da eksikleriniz var en son cumlede 3.7 GHz gecmiyor bunun arttirmak icin bir yolu var mi diyorsunuz ve sonradan tum cekirdekleri kullanmak istiyorum diyorsunuz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Intel tasaruf cekirdeklerini oyunda vesaire kullanmiyor gerekli olmadigi surecte sadece oyun disi yaptiginiz seylerde kullaniliyor sicakliklar dussun diye.
performans çekirdeklerinin %100 kullanmak istediğimi yazdım oda 4.7 GHz oluyor
Tasarruf çekirdekleri hep açık olduğu için bunu başlığı açtım

HDogus

80+ Bronze
Hocam emin değilim ama acer sıcaklıkları kontrol etmek için işlemcilere sınırlama koyuyor diye biliyorum.

Oğuzhan Yücel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
658
İsim
Oğuzhan yücel
Hocam emin değilim ama acer sıcaklıkları kontrol etmek için işlemcilere sınırlama koyuyor diye biliyorum.
olabilir acer nitrosenseden performansa çekiyorum gene 3.7 geçmiyor fan hızları artıyor işlemcide tık yok

Top Bottom