saygı değer forum üyeleri yardımınıza ihtiyacım var msi k360v2 başlıkta da gözüktü gibi intel i9 14900k işlemciyi soğutma konusunda yeterli olur mu 32 cilent metin2 için maalesef 13900k yetmiyor şimdiden fikirleriniz için teşekkürler
Sistem zaten dizili hocam sadece işlemci değişicem bu durumda da elimdeki sıvı soğutma yeterli gelir mi onu öğrenmek istiyorumMsi sıvı soğutma onermem kesinlikle intel 1700 braket al 5 6 derece durduk yere düşüş sağlıyor
Ayrıca bilgi için teşekkür ederimMsi sıvı soğutma onermem kesinlikle intel 1700 braket al 5 6 derece durduk yere düşüş sağlıyor
Oyun içinse 14. Nesile geçmeye gerek yok. Aynı şeyin lacivertli zaten.saygı değer forum üyeleri yardımınıza ihtiyacım var msi k360v2 başlıkta da gözüktü gibi intel i9 14900k işlemciyi soğutma konusunda yeterli olur mu 32 cilent metin2 için maalesef 13900k yetmiyor şimdiden fikirleriniz için teşekkürler
Hazır olarak 13900k ile mevcut zaten sistemim sadece bi üstüne geçmeyi düşünüyordum ısı konusunda tereddüt ettim ki tek işim metin2 oynamak da değil render tasarım edit gibi işlerle de uğraşıyorum hayatım tamamen bilgisayar hocamOyun içinse 14. Nesile geçmeye gerek yok. Aynı şeyin lacivertli zaten.
Onun yerine en güçlü oyun işlemcisi 7800x3d al
Core ultra serisi daha gelmedi bunun için çok erken bir yorum gibi geldi intel 14.nesilde hakkaten çuvalladı rezil oldu ama intel core ultra serisinde 14.nesilde yaptığı hatayı yapmaz diye dusunutorumOyun içinse 14. Nesile geçmeye gerek yok. Aynı şeyin lacivertli zaten.
Onun yerine en güçlü oyun işlemcisi 7800x3d al
Çıkmamış bir şeyi kıyaslamayız ki. O zaman 8000 serisi işlemciler daha çıkmadı da diyebilirizCore ultra serisi daha gelmedi bunun için çok erken bir yorum gibi geldi intel 14.nesilde hakkaten çuvalladı rezil oldu ama intel core ultra serisinde 14.nesilde yaptığı hatayı yapmaz diye dusunutorum
Ya evet çokta iyi serisi olduğu söylenemez ama işlemciye 20 bin tl vericeksin pc den 1 ayda 2 katını kazanma ihtimalin %99 hem daha çok metin2 cilenti hem de render edit vb işlemlerinde daha hızlı bi sistem olucak sadece korkum sogutma kısmı yoksa 13900k da idare ediyor gayetCore ultra serisi daha gelmedi bunun için çok erken bir yorum gibi geldi intel 14.nesilde hakkaten çuvalladı rezil oldu ama intel core ultra serisinde 14.nesilde yaptığı hatayı yapmaz diye dusunutorum
Soruma maalesef net bi cevap bulamıyorumYa evet çokta iyi serisi olduğu söylenemez ama işlemciye 20 bin TL vericeksin pc den 1 ayda 2 katını kazanma ihtimalin %99 hem daha çok metin2 cilenti hem de render edit vb işlemlerinde daha hızlı bi sistem olucak sadece korkum sogutma kısmı yoksa 13900k da idare ediyor gayet
Render de yapıyorsun zaten Intel bunun için çok iyi 7800x3d filan işini görmez render de tabii bu senin islemcinle kiyaslandiginda geçerliYa evet çokta iyi serisi olduğu söylenemez ama işlemciye 20 bin TL vericeksin pc den 1 ayda 2 katını kazanma ihtimalin %99 hem daha çok metin2 cilenti hem de render edit vb işlemlerinde daha hızlı bi sistem olucak sadece korkum sogutma kısmı yoksa 13900k da idare ediyor gayet
Mesaj otomatik birleştirildi:
Soruma maalesef net bi cevap bulamıyorum![]()
13900K ile kaç derece görüyor?Ya evet çokta iyi serisi olduğu söylenemez ama işlemciye 20 bin TL vericeksin pc den 1 ayda 2 katını kazanma ihtimalin %99 hem daha çok metin2 cilenti hem de render edit vb işlemlerinde daha hızlı bi sistem olucak sadece korkum sogutma kısmı yoksa 13900k da idare ediyor gayet
Mesaj otomatik birleştirildi:
Soruma maalesef net bi cevap bulamıyorum![]()
Yük altında 10-15 saat aralıksız kullanımda 60 derece görüyor13900K ile kaç derece görüyor?
Alacağın işlemciyi de soğutur. Ama 60 derecelerde olmaz tabii ki deYük altında 10-15 saat aralıksız kullanımda 60 derece görüyor
Teşekkür ederimAlacağın işlemciyi de soğutur. Ama 60 derecelerde olmaz tabii ki de
Düşünürsen 7950x de alabilirsin. Hem fiyatı daha uygun hem az daha az güç tüketiyor, daha az ısınıyor, daha fazla performanslı. Hemde ilerde 8000 serisi işlemcileri de kullanabilirisin.