paiden
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 5
- İsim
- Aryen Diktaş
Merhabalar, geçen ay I5-12600KF ve Asus Tuf b760m Plus 2 satın aldım. Dijital oyun tasarımı öğrencisi olduğumdan dolayı hem oyun oynayabileceğim hem de tasarımlarımı yapabileceğim bir sistem hedefledim. Olabildiğince fiyatına göre güçlü, üzerinde fazla m2 ve ram soketi olan bir anakart tercih etmeye çalıştım. İşlemcime Overclock atmak istiyorum fakat bilgisayarda en uzak olduğum konu işlemci Overclocku.
Soğutma olarak 6 bakır boruya sahip 2 kuleli bir soğutucum var, termal macunumu ise 12mk değerli bir macun ile değiştireceğim. Kasamın harika bir hava akışı olduğunu söyleyemeceğim fakat olabildiğince soğuk tutmaya çalışacağım. Şimdi genel bilgileri verdiğime göre size sormak istediğim birkaç soru var.
1. Overclock nasıl atılır? Neleri referans almam lazım?
2. Eğer yeterince iyi soğutursam istediğim kadar Overclock atabilir miyim? (Mantık çerçeveleri içerisinde bir sayı)
3. İnternette Overclock yaparken bilgisayarlarını yakan insanlar gördüm bunlar ne kadar doğru? Overclock atarken neleri değiştiriyoruz da işlemcimiz daha güçlü çalışıyor?
4. Anakartım bu iş için yeterli mi?
R23 benchmark testindeyken işlemcimin maximum ulaştığı mhz cpu z ye göre 4500mhz, Windows task manager'a göre ise 4200mhz. İnternette I5-12600KF'i 5.1 5.2 ye çıkaranları gördüm.
Cevap veren ve bilgisini sunan herkese şimdiden teşekkür ederim!
Soğutma olarak 6 bakır boruya sahip 2 kuleli bir soğutucum var, termal macunumu ise 12mk değerli bir macun ile değiştireceğim. Kasamın harika bir hava akışı olduğunu söyleyemeceğim fakat olabildiğince soğuk tutmaya çalışacağım. Şimdi genel bilgileri verdiğime göre size sormak istediğim birkaç soru var.
1. Overclock nasıl atılır? Neleri referans almam lazım?
2. Eğer yeterince iyi soğutursam istediğim kadar Overclock atabilir miyim? (Mantık çerçeveleri içerisinde bir sayı)
3. İnternette Overclock yaparken bilgisayarlarını yakan insanlar gördüm bunlar ne kadar doğru? Overclock atarken neleri değiştiriyoruz da işlemcimiz daha güçlü çalışıyor?
4. Anakartım bu iş için yeterli mi?
R23 benchmark testindeyken işlemcimin maximum ulaştığı mhz cpu z ye göre 4500mhz, Windows task manager'a göre ise 4200mhz. İnternette I5-12600KF'i 5.1 5.2 ye çıkaranları gördüm.
Cevap veren ve bilgisini sunan herkese şimdiden teşekkür ederim!