DDR2 ramlerde AMD uyumlu diye bir şey varIntel, AMD uyumlu RAM diye bir şey yok aslında. İlk nesil Ryzen işlemcilerde bellek ile problem olduğu için bellek üreticileri AMD Ryzen sistemlerde %100 çalışan RAM'lere "AMD uyumlu" tarzında ibareler eklediler. Bir de RAM'in üstünde "Intel XMP" yazabilir bunda sorun yok. XMP, Intel tarafından geliştirilen bir teknolojidir, AMD anakartlarda da bu özellik mevcuttur.
Evet, onu bilerek dahil etmedim. Ancak tabii ki dediğiniz doğru.DDR2 ramlerde AMD uyumlu diye bir şey varAMD anakarta takınca çalışıyor ancak Intel anakarta takınca çalışmıyor.
Ama dediğin gibi yeni nesil DDR4 ramlerde öyle bir ayrım yok.
Bende ztn bunu bildiğim için direkt aldım içinde yazıyordu biraz endişelendim. Şimdi takıcamIntel, AMD uyumlu RAM diye bir şey yok aslında. İlk nesil Ryzen işlemcilerde bellek ile problem olduğu için bellek üreticileri AMD Ryzen sistemlerde %100 çalışan RAM'lere "AMD uyumlu" tarzında ibareler eklediler. Bir de RAM'in üstünde "Intel XMP" yazabilir bunda sorun yok. XMP, Intel tarafından geliştirilen bir teknolojidir, AMD anakartlarda da bu özellik mevcuttur.