Neler Yeni

Yardım İnternet aboneliğini sonlandırırken cayma bedeli ödemek ?

abcdefg1234

80+ Silver
İnternet sağlayıcımı değiştirmek istiyorum.(Kullandığımız tarife 16 Mbps ve 95 tl ödüyoruz ama değiştirebilirsem aynı fiyata netspeed,türknet veya millenicom dan 80 mbps hız alabileceğim) 24 aylık taahhüt ün 18.ayındayız ve müşteri hizmetleri bize 600 tl lik bir cayma bedeli ödememiz gerekeceğini söyledi.

Mesut Çevik ve Aydın Ağaoğlu un çektiği videoda şu kanundan bahsediliyor;
Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun 52. Madde 4. fıkra: "Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir" .

Bu kanuna göre nasıl bir yol izlemem gerekli ? Müşteri hizmetleriyle konuşup bu kanundan bahsetsem bir sonuç alacağımı sanmıyorum. Önce cayma bedeli ödeyip sonra Tüketici hakem heyetine veya BTK ya başvurmam mı gerekiyor?

Yılan Serdar 3T

80+ Gold
En İyi Cevap
2
İnternet sağlayıcımı değiştirmek istiyorum.(Kullandığımız tarife 16 Mbps ve 95 TL ödüyoruz ama değiştirebilirsem aynı fiyata netspeed,türknet veya millenicom dan 80 mbps hız alabileceğim) 24 aylık taahhüt ün 18.ayındayız ve müşteri hizmetleri bize 600 TL lik bir cayma bedeli ödememiz gerekeceğini söyledi.

Mesut Çevik ve Aydın Ağaoğlu un çektiği videoda şu kanundan bahsediliyor;
Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun 52. Madde 4. fıkra: "Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir" .

Bu kanuna göre nasıl bir yol izlemem gerekli ? Müşteri hizmetleriyle konuşup bu kanundan bahsetsem bir sonuç alacağımı sanmıyorum. Önce cayma bedeli ödeyip sonra Tüketici hakem heyetine veya BTK ya başvurmam mı gerekiyor?
6 ayı kalmış. THH'ye başvursan bile sonuçlar en erken 6 ay içinde belli oluyor ki o bile zor ihtimal. Sen BTK'ya istediğin kadar yaz THH başvurman lazım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,911
İsim
Emir Yusuf
telefon ile yeniden müşteri hizmetlerini arayıp ayrılmak istediğini söyle, yine cayma bedeli şu kadar ödemek zorundasınız der ise sen de ona o maddeyi anlat böyle böyle hakkım var de

Top Bottom