zaten #FiberLüksDeğildir diye bir tag var. Ve Türkiye gündeminde çok durmuştu.
Firmaların böyle bir şey yapacağını düşünmüyorum. Adamlar sadece insanlar istedi diye tüm türkiye'ye fiber döşemek zorunda değiller.
Ayrıca günümüzde en çok rastlanan ki
@mertkuskapan abimizin de yaşadığı müteahhitin izin vermemesi, Bazı cahil kişilerin gerek yok diyerek izin vermemesi yüzünden de hala ADSL Kullanan çok.
Ben bile sadece 40 Metre ileride bulunan hatta caddeden yeni kapaklara çekilmiş fiberin siteye gelmesi için uğraşıyorum ve sitenin bazı yerlerinde Türk Telekom afişleri var. Geçenlerde birisi geldi dedi niye reklam yapıyorsunuz dedi ben de fiber internetin gelmesi, yoğunluğun artması için çabalıyoruz dedim karşımdaki kişi "O Olmaz o zararlıdır 5G Gibi dedi". Forumda olmasak bir söverdim ama kendimi tutuyorum.
Yeni altyapı lazımsa mütahhitle yöneticiyle konuşulur. Hem onlardan hem de site/bina sakinlerinden imza toplanır ilçe telekoma dilekçeler verilir sonra twitter yusuf kıraç tt destek e postadan falan söylersin söylersin değerlendirmeye alırlar onaylanırsa hayırlı olsun.
Sen, biz istemediğimiz sürece adam niye gitsin oraya fiber çeksin. Ha yeni binadır çeker kalabalık bölgedir kimse söylemeden çeker ama yani adamlar kahin mi fiber nereye lazım bilecek.
Ben başvurdum. Benim altyapım iyi diye 1 Mart 2021'den sonra tekrar başvurun tekrar değerlendirelim diyerek reddettiler. Çevremde o kadar bilgisiz insan var ki inanamıyorum. İnsanlar bu konularda bilinçlendirilmeli. Arkadaşımın evinde tt fiber var bütçesi olmasına rağmen 24Mbps kullanıyor sonra gelmiş bana diyor "TT Çok kötü abe" Ulan duygusuz kullanmasını bilmiyorsun daha Mbps'i "Mebepese" Diye okuyor gelmiş bana kötü diyor.
Hem toplum bilinçlenmeli hem de firmalar. Firmaların da hem büyükşehirlerde hem de diğer şehirlerde fiber yatırımı yapması lazım. Ki yapıyorlar da. İstanbul'da tamam belediyeden kaynaklı bir sorun var evet ama İzmir'e bak. Bornova Kazımdirik mahallesi superonline fiber döşeli, Çiğli yenimahalle Mah. superonline ve tt fiber döşeli. Çiğli egekent mahallesinin TAMAMI Yarı altyapıdan oluşuyor Binalara kadar superonline bina içi TT'ye ait.
Fiber kötü diyen birisine herkes ve TT arka tamponuyla güler. İşi bilen saha ekibi çalışanlarına işini öğretmeye çalışanlara da arka tamponuyla gülerler.
O sizin gördüğünüz sövdüğünüz saha ekipleri aha bu eğitimlerden geçiyor bak pdf atıyorum al bak bunlardan geçiyor.
Telekomünikasyon. ...
www.docdroid.net
Siz salgın varken günde 10'dan fazla haneye servise gidin de göreyim ben sizi. (Boş laf yapanlar).
Hem toplum hem firmalar hem de kazı izni vermeyen belediyeler bilinçlenmezse bu iş zor.