Yardım İnternet Bağlantısının İstikrarsızlığı

Reaksiyon skoru
33
Arkadaşlar öncelikle merhaba, iyi hafta sonları diliyorum herkese.

4-5 gün önce evime 30m yakındaki saha dolabında çalışmalar oldu. İnternetten altyapıyı sorguladığımda Hipernet yazıyor. Download hızım önceden 6 mbps iken şu an 13 mbps gösteriyor. Ancak ara ara hızı tekrar eski seviyeye düşüyor. Paketim 16 mbps. (TTNET)

1-) Hızda ki bu istikrarsızlık altyapı yeni güncellendi. Bu yüzden mi kaynaklanıyordur?
2-) Daha yüksek hız destekleyen bir kampanyaya geçersem yine aynı sıkıntıyı yaşar mıyım?
3-) Bina içerisindeki kutu eski sorunun kaynağı olabilir mi? Eğer sorunun kaynağı kutu ise bunun için nasıl bir yol izleyebilirim?
4-) Son zamanlarda modemin internet hızını büyük ölçüde etkilediğini duyuyorum. Bu doğru mudur? Doğruysa hangi modemi tavsiye edersiniz?
Kullandığım modemin markası TP-LINK TD-W99701v3 Türk Telekomun kurulumda getirdiği modem.​
5-) Son olarak saha dolabından bulunduğum binaya fiber hat çekmek istiyorum. Bunun için ne yapabilirim?

Arkadaşlar internet araştırmalarımda net bilgiler göremedim. Ayrıca müşteri temsilcileri de sorduğum sorulara detaylı bilgi veremediler. Bu yüzden size sormak istedim. Şimdiden teşekkür ediyorum.

1-) Hızda ki bu istikrarsızlık altyapı yeni güncellendi. Bu yüzden mi kaynaklanıyordur?
Yeni çalışma yapıldıysa sisteme yansımamış olabilir.
2-) Daha yüksek hız destekleyen bir kampanyaya geçersem yine aynı sıkıntıyı yaşar mıyım?
Sorgulamalarda yeni bağlantı türü gözükmüyorsa işlem sağlamazlar.
3-) Bina içerisindeki kutu eski sorunun kaynağı olabilir mi? Eğer sorunun kaynağı kutu ise bunun için nasıl bir yol izleyebilirim?
Ankastre kaynaklı durum olacağını sanmam.
4-) Son zamanlarda modemin internet hızını büyük ölçüde etkilediğini duyuyorum. Bu doğru mudur? Doğruysa hangi modemi tavsiye edersiniz?
Bir bakımdan doğru, Keenetic Extra-Omni DSL.
5-) Son olarak saha dolabından bulunduğum binaya fiber hat çekmek istiyorum. Bunun için ne yapabilirim?
Saha dolabından fiber çekemezsiniz maalesef.

Bu modemi temin ettiğim taktirde bağlantımda hissedilir bir iyileşme olur mu?
Eğer mevcut modeminizde kablolu kablosuz sorun yaşıyorsanız evet hissedilir bir iyileşme olur.
Bina içindeki kablolarda revizyon yapsam-yaptırsam etkisi olmaz mı?
Ankastre kutu ile iç tesisatın pek de bir ilgisi olmuyor genellikle. Etkisi olur bu arada, gerek hat zayıfllaması gerek SNR açısından CAT6 yenilemesi sonrası farkı hissedebilirsiniz.
Ayrıca cevabınız için teşekkürler.
Rica ederim :D

Eğer mevcut modeminizde kablolu kablosuz sorun yaşıyorsanız evet hissedilir bir iyileşme olur.

Ankastre kutu ile iç tesisatın pek de bir ilgisi olmuyor genellikle. Etkisi olur bu arada, gerek hat zayıfllaması gerek SNR açısından CAT6 yenilemesi sonrası farkı hissedebilirsiniz.
Modem değişimi ve CAT6 yenilemesi yapmak gerekiyor o zaman. Çok teşekkür ederim tekrardan. İyi forumlar.

Modem değişimi ve CAT6 yenilemesi yapmak gerekiyor o zaman. Çok teşekkür ederim tekrardan. İyi forumlar.
Bu arada belki hattınız sağlamdır, önce TT ile iletişime geçmenizi sonra bir karar almanızı öneririm. Yani kesin bir şey söylemem doğru olmaz :D

Bu arada belki hattınız sağlamdır, önce TT ile iletişime geçmenizi sonra bir karar almanızı öneririm. Yani kesin bir şey söylemem doğru olmaz :D
Hat sağlamlığını uzaktan kontrol edebiliyorlar mı? Yoksa ekip göndererek mi kontrol edecekler? Bunun için bir ücret talepleri olur mu acaba?

Hat sağlamlığını uzaktan kontrol edebiliyorlar mı? Yoksa ekip göndererek mi kontrol edecekler? Bunun için bir ücret talepleri olur mu acaba?
Hat durumunuzu modem arayüzünüzden siz de görüntüleyebilirsiniz.
Ücret talep edeceklerini sanmam.

Hat durumunuzu modem arayüzünüzden siz de görüntüleyebilirsiniz.
Ücret talep edeceklerini sanmam.
Bu alandan mı bahsediyorsunuz?

Ekler

• Web yakalama_28-8-2021_172654_192.168.1.1.jpeg
    Web yakalama_28-8-2021_172654_192.168.1.1.jpeg
    44.8 KB · Hit: 66
Bu alandan mı bahsediyorsunuz?
Şu anda ADSL kullanmanıza rağmen hat değerleriniz hiç de fena görünmüyor.
VDSL geldikten sonraki değerler biraz değişkenlik gösterebilir.

Şu anda ADSL kullanmanıza rağmen hat değerleriniz hiç de fena görünmüyor.
VDSL geldikten sonraki değerler biraz değişkenlik gösterebilir.
TT ile görüştüm dediğiniz gibi sisteme yansımamış sanırım, görüntüleyemiyoruz dediler. Biraz beklemekte fayda var sanırım. Teşekkürler.

Geri