Neler Yeni

İnternet hızı ile pingin alakası var mı

Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
Kağan
Modemin yanında geldi ama 1mt falan bana yetmesi imkansız yani
Mesaj otomatik birleştirildi:

Router alsam olmaz mı peki?
Router'ı da aynı şekilde kablo ile bağlayacaksınız hocam. Aynı yere gelecek. Sizin sorununuz zaten arada 10-15 mt olduğu için evin içinde kablo karmaşası olmasını aileniz istemiyor. Bu yüzden odanızda DSL çıkışı var ise en mantıklısı modemi sizin odanıza taşımak.

ErselMert

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
530
İsim
Ersel Mert
Instagram
@erselmert
Twitter
erselmert
çözüm sadece kablo değildir 300 ping aldığınız yerde kabloda çekseniz pinginizin %50 si düzelir ping sorunun asıl sebebi ülkemizde ve yakınlarında hiç bir oyunun serverı olmamasıdır

ghrian

80+ Bronze
Öyle derken modemi PC ye yaklaştıramaz mısın anlamında dedim
Modemi yaklaştirmak için yine kablo çekmem gerekecek odamda şu telefon girişi zımbırtısından yok.

Router'ı da aynı şekilde kablo ile bağlayacaksınız hocam. Aynı yere gelecek. Sizin sorununuz zaten arada 10-15 mt olduğu için evin içinde kablo karmaşası olmasını aileniz istemiyor. Bu yüzden odanızda DSL çıkışı var ise en mantıklısı modemi sizin odanıza taşımak.
https://www.hepsiburada.com/tp-link...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.62.8 şu ürünü alsam bundan pcye kablo çeksem olmaz mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
Kağan
Modemi yaklaştirmak için yine kablo çekmem gerekecek odamda şu telefon girişi zımbırtısından yok.

https://www.hepsiburada.com/tp-link...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.PC&v=1.62.8 şu ürünü alsam bundan pcye kablo çeksem olmaz mı?
işinizi görür fakat bu cihazı çalıştırmanız için modemden bu cihaza kablo çekmeniz gerekiyor.

eğer odanızda DSL çıkışı yoksa, kablo da çekemiyorsanız yapacak bişey yok, ya bu şekilde devam yada eğer modemle aynı odaya gittiğinizde hala Wifi ile bağlanıyor olmanıza karşın Pinginiz iyileşiyor ise, direk prize takılan Wifi adaptörlerinden deneyebilirsiniz.

ghrian

80+ Bronze
işinizi görür fakat bu cihazı çalıştırmanız için modemden bu cihaza kablo çekmeniz gerekiyor.
Peki direk modemden pcye kablo çekmekle modemden buna bundan pcye çekmek arasında fark olur mu? Annemler modeme bağlanırken ben routerden kullansam performans artışı olur mu peki?

Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
Kağan
Peki direk modemden pcye kablo çekmekle modemden buna bundan pcye çekmek arasında fark olur mu? Annemler modeme bağlanırken ben routerden kullansam performans artışı olur mu peki?
Tam emin olmamak ile birlikte bildiğim kadarıyla Router ı aktif ettiğinizde modemin Wifi özellikleri vs kapatılıyor. Siz son kullanıcı olarak Router ı modem olarak kullanıyorsunuz. Kablolu bağlantıda fark olacağını sanmam.

Ben de aynı sıkıntıyı çekiyordum modeme kablo ile mi bağlanmalıyım?

Ben öyle yapacağım galiba...
Laptopdan wifi ile bağlandığımda, kendim server açamıyordum, başka servera da bağlandığımda 3dk içerisinde bağlantım kopuyordu. Ethernet ile bağlandığımda bu sorun ortadan kalktı. 600 saate yakın oynadık arkadaşlarımla o laptopdan açtığım server ile, o günden sonra da hep kablo ile kullandım zaten PCyi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
271
İsim
Batuhan
Yıllarca modemden bilgisayarıma sadece bir kablo çekebilmek için sürekli annemle kavga ettim. Ortalıkta kablo istemem ben diyordu. Halının altından gider, kapıların kenarına sabitleriz vs neler dedim ama inatla istemedi. Bu yüzden yıllarca rekabetçi oyun oynayamadım. Ve hep söyledim, yine söyleyeceğim, kablosuz bağlantı ile rekabetçi oyun oynanmaz. Yaşım 30 oldu iş güç sahibi oldum kabloyu güzelce döşettim ortalıkta kablo falan görünmüyor ama pahalıya patladığını söylemek isterim dostum. Senin annen de titiz anlaşılan. Ortalıkta kablo görünmeden odana ethernet kablosu çekmek istiyorsan evin altı üstüne gelecek biraz. Masrafları ben karşıladığım için ses çıkaramadı çünkü bahaneyle koridorun döşemesini de yeniledim :)

Quasi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
487
İsim
Quasi
Tam emin olmamak ile birlikte bildiğim kadarıyla Router ı aktif ettiğinizde modemin Wifi özellikleri vs kapatılıyor. Siz son kullanıcı olarak Router ı modem olarak kullanıyorsunuz. Kablolu bağlantıda fark olacağını sanmam.

Laptopdan wifi ile bağlandığımda, kendim server açamıyordum, başka servera da bağlandığımda 3dk içerisinde bağlantım kopuyordu. Ethernet ile bağlandığımda bu sorun ortadan kalktı. 600 saate yakın oynadık arkadaşlarımla o laptopdan açtığım server ile, o günden sonra da hep kablo ile kullandım zaten PCyi.
Hmm tamamdır teşekkürler

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
22-23 download 5-6 upload alıyorum. Ama oyun içinde pingim 300civarı geziyor ara sıra 40 a düşüp tekrar çıkıyor. Pingi düşürmek için bir üst tarifeye mi geçmem gerekiyor yoksa yapabileceğim başka bir şey var mı? Modemle aramda 6-7 mt var wifi ile kullanıyorum annem kablo çekmeme izin vermez.
ping gecikme süresidir yani ping süren eşittir internetinin o olay olduktan ne kadar sonra o olayı sana iletebilmesidir
kablo uzunluğu pingi arttırır
wi-fi zaten nedeni olabilir
internetin hızlı onunla alakası olmaz

Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
Kağan

şu ürünü inceleyebilirsiniz, işinize yarama ihtimali var.

ghrian

80+ Bronze

Yani router alsam da bir şey değişmeyecek. Zorunlu olarak kablo alıp kablo kanalı falan kullanarak odama çekicem. Yardımlarınız için teşekkürler ve son bir sorum var 4 senedir falan türktelekomun verdigi modemi kullanıyorum bu modemi de değiştirmem gerekir mi kablolu/kablosuz bağlantıda daha iyi performans almak için.

Annemi kablo çekmeye ikna ettim son bir sorum var mesela evde 2-3 kişi bağlanınca internet yavaşlıyor ya kablo ile bağlandığımda bu yavaşlığı hissedermiyim ping açısından?

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
Kağan
Yani router alsam da bir şey değişmeyecek. Zorunlu olarak kablo alıp kablo kanalı falan kullanarak odama çekicem. Yardımlarınız için teşekkürler ve son bir sorum var 4 senedir falan türktelekomun verdigi modemi kullanıyorum bu modemi de değiştirmem gerekir mi kablolu/kablosuz bağlantıda daha iyi performans almak için.

Annemi kablo çekmeye ikna ettim son bir sorum var mesela evde 2-3 kişi bağlanınca internet yavaşlıyor ya kablo ile bağlandığımda bu yavaşlığı hissedermiyim ping açısından?
Yavaşlığı yine hissedersiniz fakat Wifi bağlantısı kadar çok yavaşlamaz. Modem değiştirmeniz tabii ki performans artışı sağlar, ama ödenen miktara değecek kadar artış sağlar mı tartışılır. Aldığınız internetin kalitesi, hızı, altyapısı vs bir çok etken var.

Quasi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
487
İsim
Quasi

İkna mı ettiniz? Ben bir sistem almak için 4 aydır debeleniyorum.. :( Laptop aldım pişman oldum hatamı düzeltmek için şans istiyorum ama izin yok maalesef :(

Top Bottom