Neler Yeni

internet hızı ne işe yarar

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,819
İsim
Emre Zengin
İnternet hızı ile pingin ne alakası var açıklar mısınız ?

Hız farkı işte 250 ile giden araba ile 150 ile giden araba arasında ne fark varsa aynı fark var.
En büyük avantajı 32mbps internetinin 30mbpsini kullansan ping olur stabilliği düşer fakat 1000mbps ile kolay kolay bu olmaz.
Açıklıyayım. Arkadaşın kullandığı internet VDSL bu adam ortalama 50 MS alırken fibere geçtiği zaman bu değerlerde düşme olacak. (En iyi değerleri kablolu bağlantı da alacaktır.) Oyunlarda MS olduğu yerde bir ayar adı vardı adı şuan hatırlayamadım. O aniden fırlayıp düşmesi internetle alakalı bir şey ve bu da oyundaki akıcılığı etkiliyor.

slm.ycl02

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,243
İsim
Selim
İnternet hızı ile pingin ne alakası var açıklar mısınız ?

Hız farkı işte 250 ile giden araba ile 150 ile giden araba arasında ne fark varsa aynı fark var.
En büyük avantajı 32mbps internetinin 30mbpsini kullansan ping olur stabilliği düşer fakat 1000mbps ile kolay kolay bu olmaz.
Biri fiber biri bakır kablo sence alakası yok mu? Fiberde ping daha düşük.

Kangalll

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
256
İsim
Kangal Kangaoğlu
hocam mesela bir oyun saniyede 1 mb internet kullanıyor ve sizin internetiniz saniyede 800 kb internet verebiliyorsa pinginiz yüksek olur, siz bu internet hızını arttırır ve oyunun kullandığı 1 mb interneti verebilirseniz pinginiz düşer. daha sonrasında siz 1 mb kullanan oyun için 100 mb internet verseniz bile bu ping değeri hızla alakalı olarak değişmez.

NightWish2434

80+ Silver
He Anladım hocam peki oyunları akıcı yapıyomu yada oyunlar hızlı oluyomu
hocam 32mbps internet ile valo cs felan denerseniz yeni yeni küfürler öğrenirsiniz bu devirde 100mbps altı alınmaz

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,556
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
İndirme bit üzerinden hesaplanır 8 bit 1 byte eşittir ne kadar download alırsan 8 e bölerek 1sn de kaç mbps iner bulabilirsin atıyorum 35mbps hızın varsa 4.37 mbps indirme hızı görürsün ne kadar yüksek download olursa o kadar da fazla indirme olur

Lunyasha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
325
İsim
Efe
İndirme bit üzerinden hesaplanır 8 bit 1 byte eşittir ne kadar download alırsan 8 e bölerek 1sn de kaç mbps iner bulabilirsin atıyorum 35mbps hızın varsa 4.37 mbps indirme hızı görürsün ne kadar yüksek download olursa o kadar da fazla indirme olur
Teşekkürler hocam 😍

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,484
İsim
Adem
Biri fiber biri bakır kablo sence alakası yok mu? Fiberde ping daha düşük.
Hızın etkilemeyeği anlamında söyledim ayrıca altyapı kötü olduktan sonra fiber olsa bile ping olur ama genel olarak baktığımız zaman fiber daha iyi tabii
Açıklıyayım. Arkadaşın kullandığı internet VDSL bu adam ortalama 50 MS alırken fibere geçtiği zaman bu değerlerde düşme olacak. (En iyi değerleri kablolu bağlantı da alacaktır.) Oyunlarda MS olduğu yerde bir ayar adı vardı adı şuan hatırlayamadım. O aniden fırlayıp düşmesi internetle alakalı bir şey ve bu da oyundaki akıcılığı etkiliyor.
Ben hızlı olduğu için ping daha düşük yazdın zannettim o yüzden.
Paket losstan bahsediyorsun sanırım.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,819
İsim
Emre Zengin
Hızın etkilemeyeği anlamında söyledim ayrıca altyapı kötü olduktan sonra fiber olsa bile ping olur ama genel olarak baktığımız zaman fiber daha iyi tabii

Ben hızlı olduğu için ping daha düşük yazdın zannettim o yüzden.
Paket losstan bahsediyorsun sanırım.
Evet o hocam.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,005,276
Üyeler
159,303
Son üye
sipahi1979
Top Bottom