Neler Yeni

İnternet Hızımın Sağladığı Hızı Alamıyorum

aligcr3

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ali Geçer
Gördüğünüz üzere internet hızım resimdeki gibi. İndirme hızımın ben kullanırken hızının sadece %10unu yani ortalama 5mb/bit veya 4mb/bit civarı olması gerekir yani benim bilgim bu yönde. Ama ben bu hızlara yakın bile olmayan 1mb/bit 2mb/bit hızlar alıyorum çoğu şeyin inme hızı haliyle artıyor. Varmıdır bir sebebi bilen arkadaşlar açıklarsa sevinirim. Ayrıca yanlış bildiğim bir nokta varsa da düzeltiniz.

1611613640822.png

Visal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Abdullah sevimli
Dostum belki yüklediğin bir program steam gibi uygulamaları indirirken kısıtlıyor olabilir yada her hangi bir indirmeyi kısıtlıyorda olabilir. Farklı bir yerden indirme yaparak veya imkan varsa başka bir cihazdan indirme yaparak deneyin.
PC yi yeni kurduysanız arkada aynanda inen başka şeyler de hızın düşmesine etki yapabilir.

aligcr3

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ali Geçer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dostum pcyi yaklaşık 1 2 hafta önce formatladım ve gerekli tüm bakımlarını yaptığımı düşünüyorum. Hani gereksiz hizmetlerdir xboxdur falan onları kapattım. Ayrıca nereden indirme yaparsam yapayım steam olsun operada herhangi bir site olsun hiç değişmiyor. Ayrıca pek dikkat etmedim ama sanırım telefonumda da aynı hızlarda indirme yapıyorum. Acaba sorun operatör kaynaklı mı pc kaynaklı mı tam bilemiyorum. Arkada çalışan veya indirme yapan bir cihaz , site, uygulama da çalışmamakta

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
kablosuz bağlantıda nasıl orda da yavas mı?

Visal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Abdullah sevimli
Dostum pcyi yaklaşık 1 2 hafta önce formatladım ve gerekli tüm bakımlarını yaptığımı düşünüyorum. Hani gereksiz hizmetlerdir xboxdur falan onları kapattım. Ayrıca nereden indirme yaparsam yapayım steam olsun operada herhangi bir site olsun hiç değişmiyor. Ayrıca pek dikkat etmedim ama sanırım telefonumda da aynı hızlarda indirme yapıyorum. Acaba sorun operatör kaynaklı mı pc kaynaklı mı tam bilemiyorum. Arkada çalışan veya indirme yapan bir cihaz , site, uygulama da çalışmamakta
O halde büyük ihtimal Turkcell ile ilgili bir sıkıntı arayıp konuşursanız çözerler. Bu arada telefonlar indirse bile çok hızlı indirme göstermiyor okuma yazma hızından dolayı olabilir başka bir PC de denemeniz daha iyi olacaktır.

aligcr3

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ali Geçer
kablosuz bağlantıda nasıl orda da yavas mı?
aslında açıkcası pek deneyimlemedim çünkü wifiye geçtiğim zaman 2 3 çubuk çekiyor bende bu yüzden kablolu internetin daha hızlı olacağını düşünüyorum

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
aslında açıkcası pek deneyimlemedim çünkü wifiye geçtiğim zaman 2 3 çubuk çekiyor bende bu yüzden kablolu internetin daha hızlı olacağını düşünüyorum
telefondan bi test yap. video falan izle eğer telefonda sorun yoksa. ya kablo bağlantısında yada pc nin ethernetinde sıkıntı olabilir.

aligcr3

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ali Geçer
O halde büyük ihtimal Turkcell ile ilgili bir sıkıntı arayıp konuşursanız çözerler. Bu arada telefonlar indirse bile çok hızlı indirme göstermiyor okuma yazma hızından dolayı olabilir başka bir PC de denemeniz daha iyi olacaktır.
240 gb ssd var bilgisayarda 550 530 mu ne o civarda bir yazma okuma hızına sahip. Farklı bir pcde deneme şansım da yok kötü bir bilgisayarım var sadece o kadar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

telefondan bi test yap. video falan izle eğer telefonda sorun yoksa. ya kablo bağlantısında yada pc nin ethernetinde sıkıntı olabilir.
Aslında video izlerken sanırsam bağlantı zayıflığından veya tam çekmemesinden dolayı sürekli videoları 1080p seçerek açmama rağmen otomatik olarak kalite düşüyor yani telefonda da çok iyi hızlar aldığım söylenemez

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
Gördüğünüz üzere internet hızım resimdeki gibi. İndirme hızımın ben kullanırken hızının sadece %10unu yani ortalama 5mb/bit veya 4mb/bit civarı olması gerekir yani benim bilgim bu yönde. Ama ben bu hızlara yakın bile olmayan 1mb/bit 2mb/bit hızlar alıyorum çoğu şeyin inme hızı haliyle artıyor. Varmıdır bir sebebi bilen arkadaşlar açıklarsa sevinirim. Ayrıca yanlış bildiğim bir nokta varsa da düzeltiniz.

Alıntıyı görüntüle
Sana veriyi gönderen sunucuya göre değişir.

aligcr3

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ali Geçer
Sana veriyi gönderen sunucuya göre değişir.
bana gelen veri sürekli aynı sunucudan mı gelir yoksa değişiklik gösterir mi? Eğer her defasında farklılaşıyorsa bu sorun 1 2 günlük sorun değil bayadır böyle bir problemle karşı karşıyayım.

Visal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Abdullah sevimli
240 gb ssd var bilgisayarda 550 530 mu ne o civarda bir yazma okuma hızına sahip. Farklı bir pcde deneme şansım da yok kötü bir bilgisayarım var sadece o kadar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aslında video izlerken sanırsam bağlantı zayıflığından veya tam çekmemesinden dolayı sürekli videoları 1080p seçerek açmama rağmen otomatik olarak kalite düşüyor yani telefonda da çok iyi hızlar aldığım söylenemez
Telefon için demiştim okuma hızını. Dene bence PC PC dir.
Katılmıyorum bu fikrine çünkü modem de iki tane bant olabiliyor biri 5ghz bandındayken diğeri 2.5 ghz bandında bunu neye göre değerlendircek hem telefonu yeni model bir telefon değilse wifeleri de bazen iyi olmayabiliyor.

aligcr3

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ali Geçer
Telefon için demiştim okuma hızını. Dene bence PC PC dir.

Katılmıyorum bu fikrine çünkü modem de iki tane bant olabiliyor biri 5ghz bandındayken diğeri 2.5 ghz bandında bunu neye göre değerlendircek hem telefonu yeni model bir telefon değilse wifeleri de bazen iyi olmayabiliyor.
şuan ki cihazım pek güncel olmasa da zamanının amiral gemisi olan bir cihaz. Huawei P20 Pro cihazım var ve kalite bakımından gayet yeterli bir cihaz. Hani pek telefon kaynaklı olduğunu o yüzden düşünmüyorum ve kötü olan bilgisayar şuanda kullanmış olduğum cihaz. Yani başka bir alternatifim yok demek istedim. Yarın sabah operatörü bir arayıp konuşurum. Hiç sanmıyorum ama umarım yardımcı olurlar

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
bana gelen veri sürekli aynı sunucudan mı gelir yoksa değişiklik gösterir mi? Eğer her defasında farklılaşıyorsa bu sorun 1 2 günlük sorun değil bayadır böyle bir problemle karşı karşıyayım.
Mesala steam den indirirken farklı hız epicgameaten indirirken farklı hız alırsın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,040,012
Üyeler
164,942
Son üye
Kaçan Messi
Top Bottom