İNTERNET KABLOSU ÖNERİSİ

ahmetxdd

80+
Reaksiyon skoru
1
Selamın aleyküm herkese merhaba
Evimde 1000mpbs Türk Telekom fiber kullanıyorum ama kablo olarak kutudan modem ile birlikte çıkan kabloyu kullanıyorum. Bu kabloyu değiştirir isem internet hızımda bir iyileşme olur mu ve hangi kabloyu önerirsiniz (kablo uzunluğu 3m düşünüyorum)

Selamın aleyküm herkese merhaba
Evimde 1000mpbs Türk Telekom fiber kullanıyorum ama kablo olarak kutudan modem ile birlikte çıkan kabloyu kullanıyorum. Bu kabloyu değiştirir isem internet hızımda bir iyileşme olur mu ve hangi kabloyu önerirsiniz (kablo uzunluğu 3m düşünüyorum)
Çıkan kablonun türü ney, kablonun üstünde yazar Cat5-6 ve kabloyu kullandığınız laptop veya kasa pc'nin ethernet portunun ne kadar hız desteklediği de önemli.

Çıkan kablonun türü ney, kablonun üstünde yazar Cat5-6 ve kabloyu kullandığınız laptop veya kasa pc'nin ethernet portunun ne kadar hız desteklediği de
Kablonun türünü öğrerip geri dönüş yapıcam ama ben laptop kullanıyorum bu portun ne kadar hızlı olduğunu nerden öğrenebilirim

çok eski bir laptop'un yoksa 1 gbps destekliyordur cat 6 kablo yeterli olur modemin içinden çıkanda zaten cat6dır muhtemelen

Lenovo loq kullanıyorum i5 12 nesil işlemci ve 4060 ekran kartı var içinde
Destekliyor hocam sıkıntı yok.
çok eski bir laptop'un yoksa 1 gbps destekliyordur cat 6 kablo yeterli olur modemin içinden çıkanda zaten cat6dır muhtemelen
hocam bazen cat5 koyuyorlar hızını falan bakmadan yine cat5 koydularsa sıkıntı bide arkadaş 3 metre düşünüyor. Kablo zaten 100mbps yolluyor.
Kablo Cat6 değilse:
Ya da ugreen de olur hangisi ucuzsa. Cat6 olsun yeter.

Hocam kabloyu kontrol ettim Cat 5 miş UTP 26AWG Yazıyor model olarak
Destekliyor hocam sıkıntı yok.

hocam bazen cat5 koyuyorlar hızını falan bakmadan yine cat5 koydularsa sıkıntı bide arkadaş 3 metre düşünüyor. Kablo zaten 100mbps yolluyor.
Kablo Cat6 değilse:
Ya da ugreen de olur hangisi ucuzsa. Cat6 olsun yeter.

Hocam kabloyu kontrol ettim Cat 5 miş UTP 26AWG Yazıyor model olarak
Müsaitseniz bilgisayardan speed test yapın hocam kablonun değeri 155 diye gördüm ama 1000'de yazan var bildiğim şeyide unutturuyorlar.

Speedtest uygulamasını indirip test yapın; tarayıcıdan değil. 900-1000 arası çıkarsa boşuna masraf yapmayın.
Awg değeri tel çapıyla ilgili. Awg değeri büyüdükçe, tel çapı incelir. Ters orantı.
Awg değeri küçüldükçe tel çapı kalınlaşır; onunda faydası uzak mesafede sinyali daha iyi iletmek.
Kablo almayı düşünüyorsanız; Cat6 23 Awg bakır kablo alabilirsiniz. Reçber gibi, farklı markada olur, bakır olmasına dikkat edin.

denetim masasından ağ ve internete gir oradan ağ ve paylaşım merkezine tıkla sağda bağlantılar ethernet yazar oraya tıkla resimdeki gibi bir yer açılacak HIZ: 1.0 Gb/Sn yazmıyorsa kabloyu değiştir.
1748246042994.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,099,119
Üyeler
174,824
Son üye
mr lonely
Geri