Daha detaylı hesaplama yapılabilir, kabaca hesap edersek;
GTX 1660 için önerilen PSU 450-500 W
R3 1200 zaten düşük güç tüketimli olduğundan 500W psular kullanıldığını varsayalım.
Bilgisayar sürekli 400 500W tüketecek hali yok. Kimi gidip tarayıcıda takılır kimi LoL, cs gibi oyunlar oynar bilgisayar doğal olarak çok daha az güç tüketir ama biz yinede 300 W çektiğini düşünelim.
1 Bilgisayar saatte 300W, günde 10 saatten 3000W (3kW) güç tüketir.
30 Bilgisayar için 90kW harcanır.
Aşağıda paylaştığım kaynağa göre kW başına işletme elektriği olacağı için 3.42TL verirsen, günlük (10saat) 307.8 TL, ayda (30gün) 9234TL yapar.
elektrik fiyatlarında 1 haziran 2022 itibariyle tüm abone gruplarında farklı oranlarda arttı haziran 2022 güncel elektrik fiyatı zam haberi
www.keremcilli.com
Dolap olarak Coca-Cola dolabı varsayarsak günde 4.5kW; günde (24saat) 15.39TL, ayda 461.7 TL Tabi bu değer çalıştırma soğukluğuna göre değişeceğinden faturaya en fazla yansıyacak miktardır.
Klima olarakta 24000 BTU Luk model kullansanız oda saatte 2.19 kW harcadığını varsayalım. Günlük (10saat) yaklaşık 75TL, aylık 2250 TL. Tabi ısıtma ve soğutma işlemi sırasında tüketilen güç farklıdır, ısıtırken fazla harcanır.
Klima Ne Kadar Yakar? İnverter klima kullanımında elektrik faturası %11 daha az olarak gelir.
arkomteknik.com.tr
Yani daha net bir hesap için klimanın ve dolabın güç tüketimleri gerekli. A sınıfı güç tüketimi ile F sınıfı arasında fatura ciddi değişiklik gösterir.
Bu şekilde hesaplayınca bile 30pc, dolap ve klima aylık 12bin TL fatura getirir. Tabi bu hesaplamada vergiler dahil değil.
Ayrıca gelen müşterilerin bilgisayarları ne kadar zorlayacağıda bilinemeyeceğinden birebir nokta atışı yapmakta imkansızdır.
Özellikle bilgisayar güç tüketimini 200 250W üzerinden hesap ederdim ama faturayı en kötüye göre hesaplamak bütçe ayırırken seni zarara sokmaz. Her gelen anında yüksek güç tüketmeye başlayamaz, biri kalkıp diğeri otururken geçen sürede felan tüketim iyice azalacak derken oradaki tüketim dahada düşecek.
EDIT: Vergiler hakkında pek bilgim olmadığından direk aşağıdaki kaynaktan baz alırsak 12bin TL lik aktif güç tüketimi için yaklaşık 4500-5000 TL arası vergi çıkıyor. (TRT payı, tüketim bedeli, enerji fonu vs.)
Ayrıca monitörleri hesaba katmayı unutmuşum. Saatte tanesi 50W tüketse, aylık 1539TL faturaya eklenmeli.
Genel toplam 18-18.5bin TL olur.
Evlerde bile çok zamanlı kullanım faturayı kabarttığından tek zamanlı kullanım iyidir.
Umarım gözden kaçan veya yanlış hesaplanan bir şey yoktur.
Elektrik Tüketim Faturaları I- GİRİŞ Dönemsel olarak inişler veya çıkışlar olsa da elektrik fiyatları dünyanın her yerinde yukarı yönlü artış içerisindedir. Bir malın sayısı belirliyken, o mala olan t
www.alomaliye.com