İnternet Ping dalgalanması

Jâckêrs

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
230
Selamlar, oyun oynarken pingimin dalgalandığını fark ettim modemi 8-10 oldu daha değiştireli ve böyle bir problem yaşamaya başladım. Modemi de zaten sorun var diye değiştirdim sürekli internet kopuyordu ve son 2 yıldır hep yaşıyordum bunu 3-4 ayda bir falan en sonunda değiştim ve o sorundan kurtuldum şükür. Şu anda da ping dalgalanması yaşıyorum download ve upload düşmüyor hani arkada bir şey falan indirme/yükleme yasam eyvallah zaten normal ama oyun oynarken ekstra hiçbir şey yapılmıyorken ping sorunu yaşamak çok gıcık bir şey. Deneme amaçlı evde 1 kişi TikTok'ta dolaşıyordu dedim kapatır mısın bir tamamen ve kapattığı gibi düzeldi sabit 13-14 almaya başladım. Dedim video kaydedip yüklüyor muydun evet dedi ee her TikTok'a girdiğin de ben bu sorunu yaşayacaksam ne anlamı kaldı internetin :D paketim 50'lik bir de 24'lük paketimi yükselttim öküz gibi para ödüyorum. Eski modem ve pakette bunu bile yapmıyordu asıl saçmalık o. Neden yapıyor acaba bunun bir çözümü var mıdır? Bir de ekstra eklemek istiyorum Wi-Fi 5G olanı kullanıyor bizde bir 2.4G olan bir de 5G'lik bir Wi-Fi var. Ben 5G olanı bağladım evdekilere ondan yapma şansı var mıdır? Ha bu arada müşteri hizmetlerini ara demeyin aradım 20 dakika boyunca sorunu çözmesi için kesinlikle zorladım yok yani sorunun olmadığını modeme kadar internetin sorunsuz geldiğini ve tabii öbür gereksiz şeyleri söyleyip durdu klasik müşteri temsilcileri. Neymiş Wi-Fi yerine kablo ile bağlantı sağlayacakmışım, e zaten kablo ile bağlı internet. Neymiş sorun anlık olabilirmiş, e abicim eskiden niye olmuyordu bu sorun insana bunu sorarlar değil mi :D ben ilk defa yeni modeme geçtikten sonra 200 ping aldım oyunda.

Sorunun Video Kaydı: https://streamable.com/ys4dnj

bence sen modemi boş yere bir çok kez değiştirmişsin çünkü hiç birinde sorun modemde değil gibi sorun iç hatlarının eski olması ve internet akışını etkileyecek kadar yıpranmış veya eski olmasıdır senin sorununun aynısını yaşıyordum asus ac51 modemim vardı herkes modem kaynbaklı dedi asusu aradım yeni modem gönderdi yine düzelmedi yetmedi arkadaştan modem aldım düzelmedi bi adam geldi türk telekom çalışanı internet kutusundan çıkan internet değerlerine baktı sonra eve gelip internetin modeme bağlanan kablosuna baktı iç hatsal bi problem varmış kabloyu değiştirdim düzeldi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bence sen modemi boş yere bir çok kez değiştirmişsin çünkü hiç birinde sorun modemde değil gibi sorun iç hatlarının eski olması ve internet akışını etkileyecek kadar yıpranmış veya eski olmasıdır senin sorununun aynısını yaşıyordum asus ac51 modemim vardı herkes modem kaynbaklı dedi asusu aradım yeni modem gönderdi yine düzelmedi yetmedi arkadaştan modem aldım düzelmedi bi adam geldi türk telekom çalışanı internet kutusundan çıkan internet değerlerine baktı sonra eve gelip internetin modeme bağlanan kablosuna baktı iç hatsal bi problem varmış kabloyu değiştirdim düzeldi
ekleme olarak şunu diyeyim portlarınız eski olduğu için birden fazla kullanıcı kaldırmıyor olabilir

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ekleme olarak şunu diyeyim portlarınız eski olduğu için birden fazla kullanıcı kaldırmıyor olabilir
Yok hocam benim sorunum düzeldi. Yani modemi ping yüzünden veya hız yüzünden değiştirmedim. Modem 13 Yıllık, Evet 13. Doğru görüyorsun :D Modemi değişince kopma olmadı daha 10 gündür o sorun çözüldü. Şimdi Ping sorunu yaşamaya başladım sizin dediğiniz gibi portlar kaldırmıyordur o zaman 5G'yi iptal edeceğim sanırım bir de öyle deneyeyim belki olmaz. Çünkü evde sadece 1 kişi TikTok'ta dolaşınca kafayı yiyor internet ya da bana öyle denk geldi bilemiyorum.

Yok hocam benim sorunum düzeldi. Yani modemi ping yüzünden veya hız yüzünden değiştirmedim. Modem 13 Yıllık, Evet 13. Doğru görüyorsun :D Modemi değişince kopma olmadı daha 10 gündür o sorun çözüldü. Şimdi Ping sorunu yaşamaya başladım sizin dediğiniz gibi portlar kaldırmıyordur o zaman 5G'yi iptal edeceğim sanırım bir de öyle deneyeyim belki olmaz. Çünkü evde sadece 1 kişi TikTok'ta dolaşınca kafayı yiyor internet ya da bana öyle denk geldi bilemiyorum.
bence internetin ne veriyorsa sonuna kadar kullan iç hatlarını değiştir 30 dakikalık bir işi var kablo parası işçi parası 250 ye falan patlar en fazla

Geri