Yardım İnternet sağlayıcısının verdiği modem değiştirilmeli mi ?

ic3peak

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
411
Arkadaşlar pubg'de sürekli 75 80 pinglerde gezdiğim için bir şeyleri değiştirmeye karar verdim. İlk iş olarak Ugreen cat6 kablo aldım yolda geliyor. Geriye modem kaldı. Bendeki modemi Türksat gelip kendisi kurmuştu.
Bu işlerden hiç anlamıyorum. Kabloyla birlikte modemimi de değiştirirsem daha yüksek hızlı bir modem alırsam pingi düşürmeme etki eder mi? Ve nasıl bir modem almalıyım ? Bütçe sıkıntısı yok. Teşekkür ederim şimdiden hepinize.

Modem değiştirerek ping düşüremezsin. Düşse bile 3-5 düşer. Altyapı ile kaynaklı bir problem olduğunu düşünüyorum.

Altyapı ile kaynaklı bu.
Küçük bir ihtimal olsa modem veya servis sağlayıcı ile de olabilir.

Modem değiştirerek ping düşüremezsin. Düşse bile 3-5 düşer. Altyapı ile kaynaklı bir problem olduğunu düşünüyorum.
biraz yanlis olmus eski bir modem ise ping yaratir suanda kullandiginiz modemin piyasaya surulme yilina bakarak birazda olsa anlarsiniz birde kablolar artik eskisi gibi islevsel degil 5 ghz modemler icin konusuyorum ortalama 25m var modem ile aramda speed test uzerinde 5 ms lol valorant istanbul sunucusunda 10 15 ms arasinda dolasiyor tekirdag da yasiyorum.

biraz yanlis olmus eski bir modem ise ping yaratir suanda kullandiginiz modemin piyasaya surulme yilina bakarak birazda olsa anlarsiniz birde kablolar artik eskisi gibi islevsel degil 5 ghz modemler icin konusuyorum ortalama 25m var modem ile aramda speed test uzerinde 5 ms lol valorant istanbul sunucusunda 10 15 ms arasinda dolasiyor tekirdag da yasiyorum.

Eski modem olmadığını varsaydım. O kadar eski modemler kalmadı zaten artık, her yeni altyapı güncellemesinde neredeyse firma yeni modem veriyor.

Altyapı kaynaklıysa şayet benim yapabileceğim bir şey var mı buna ?

ISS arayıp konuşman lazım. Normal hız testinde PING ya da MS değerlerin yüksek çıkıyorsa düzeltebilirler belki, tam emin değilim.

WiFi ile kullanıyorsan sabit ping, iyi indirme - yükleme hızları bekleme. Tabii şartlara bağlı olarak.

Cat6 kablo gelince onunla dene, pinglerin düşmesi gerekli. Yine çözüm değilse alt yapıyla alakalı.

Modem düşük ihtimal genelde iyi/orta seviye modemler verilir. Kablolama yada altyapı

Modem ve kablonun pinge etkisi olur; ama ana belirleyici unsur iss. A noktasından B noktasına; iss sizi hangi yoldan taşıyor. Yol kısa olursa ping düşük, yol uzarsa ping yüksek olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,174,720
Üyeler
186,527
Son üye
aky32
Geri