İnternet var ama bazı şeyler açılmıyor yada yavaş

LawinJR

80+
Reaksiyon skoru
47
Arkadaslar dün sabah 5 saat internet yoktu internet sağlayan firma bakım var demişti sonra internet geldi ama steam, riot client falan zor açılıyor, kickde yayın izleyemiyorum, hız testi için googledan bazı sitelere girmiyor. Cs falan geç açılıyor ama oynayabiliyorum, steam market, profil falan girmiyor ama instagram falan güzel çalışıyor sebebi nedir DNS ile akalı bir şey mi bu ?

Arkadaslar dün sabah 5 saat internet yoktu internet sağlayan firma bakım var demişti sonra internet geldi ama steam, riot client falan zor açılıyor, kickde yayın izleyemiyorum, hız testi için googledan bazı sitelere girmiyor. Cs falan geç açılıyor ama oynayabiliyorum, steam market, profil falan girmiyor ama instagram falan güzel çalışıyor sebebi nedir DNS ile akalı bir şey mi bu ?
Hız testi yaptın mı?

bizim burda ki yerel bi firma TuruncuNet diye
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

girmiyorki hız testi sitelerine hızında bi sorun yok ama sadece kullandıgım şeyler ya açılmıyor
Yerel firman çökmüştür bakım adı altında patlatmış olabilirler uydunet mi?

Yerel firman çökmüştür bakım adı altında patlatmış olabilirler uydunet mi?
evet ama şuan interneti kullanamam lazım o zaman acaba bunlar işleri yarım kaldıda yarına mı bıraktılar senin dediğin gibi ise

evet ama şuan interneti kullanamam lazım o zaman acaba bunlar işleri yarım kaldıda yarına mı bıraktılar senin dediğin gibi ise
Trde uydunet hizmetini adam akıllı sağlayabilen bir firma yok firmada sorun vardır beklemekten başka çaren yok altyapılı firmalardan hizmet alamıyor musun?

Trde uydunet hizmetini adam akıllı sağlayabilen bir firma yok firmada sorun vardır beklemekten başka çaren yok altyapılı firmalardan hizmet alamıyor musun?
oturduğum yer yeni yeni müstakil site haline geldi atlyapıyı çekmelerine en az 1 yıl var

onu bekliyorum biraz insanlar gelsin bakalım
bu arada DNS nedir bi bilgin var mı ? değiştirmek sıkıntı çıkartır mı ?
İnternete çıkışını yönlendiriyor değiştirmek iyide gelebilir kötüde 8.8.8.8 8.8.4.4 yada 1.1.1.1 1.0.0.1 yazıp kullanabilirsin ipv4de

İnternete çıkışını yönlendiriyor değiştirmek iyide gelebilir kötüde 8.8.8.8 8.8.4.4 yada 1.1.1.1 1.0.0.1 yazıp kullanabilirsin ipv4de
mesela yaşadığım sorundan dolayı kicke giriyordu ama yayın izlenmiyordu 1.1.1.1 yapınca yayın açıldı ama steam yada hız testi siteleri hala aynı

Geri