mmmmmmmmmmmmmmm
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 607
Biri indirdiği zaman tabii ki ping çıkıyor da biri 360p video bile izlese çıkan ping şimdi 10 kişi nete giriyor 1080p izlemelerine rağmen ping çıkmıyor ben o farkı anlatmaya çalışıyorum hatta qos'u açınca 2 duvar ötede kablosuz mobil oyun oynuyorum ona rağmen ping sabit biri indirme yaptığı zaman pingin çıkmasını istemiyorsanız openwrt kuracaksınız tek çözümü oİstediğiniz kadar ayar yapın, ADSL internet bölünmüş tek şeritli yol gibidir aynı anda hem karşı taraf hem de siz sollama yapamazsınız yapmaya kalkarsanız çarpışırsınız. ADSL'de de maalesef ki biri upload yaptığı anda internet kriz geçirmeye başlıyor. İstediğiniz kadar QOS yapın. 12 kişiden bir tek sanırım siz internete erişim sağlıyorsunuz...
18 yıllık ADSL deneyimi var. Hala da denemediğim şey kalmadı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
süperonline ile benim söylediğim konunun ilgisi yok ve iss'nin qos ayarını kapatma gibi bir özelliği de olamaz ki öyle bir şey yapsalar bile root ile geri getirebilirsiniz kablolu tabii ki daha iyi ama qos ayarını açınca kablolu bağlantıdan aldığın verimi alıyorsun hatta daha iyisini qos'un tek sıkıntısı biri indirme yaparsa bir anlamı yok ama video izlesinler nette takılsınlar falan sorunsuz oynarsınNasıl farkı olmuyor. Ping değeri olarak bir kez kablolu her zaman daha iyidir. Superonline gibi internet sağlayıcılar qos ayarlarını kapatır. Yani fark yok diye bir şey yok