Neler Yeni

İnternetten bilgisayar parçası almaktan çekiniyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yusuf Karadağ
Kuzen bende ayrı ayrı aldım tüm parçaları zamanında bir sorun yaşamadım benimde tereddütlerim vardı sorunlu parça konusunda
bilindik yerlerden alırsan problem olmaz bence

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
İnternetten anakart, ram ve işlemci alacağım. Fakat fiyat için hepsini farklı yerden almam lazım. Anakartı Vatan (ki belki bunu mağazadan alabilirim), rami hepsiburadada Abaküs Teknoloji diye bir satıcı, işlemciyide amazondan diğerlerine nazaran daha güvendiğim bir satıcıdan alacağım.

Endişem şu ki parçalardan birisi bile bozuksa eğer, hangisi olduğunu saptayamayacağım. Dolayısıyla iade işleri bir yerine üçe çıkacak ki oda ayrı bir sorun. Birde satıcının iadeyi almaması söz konusu olursa THH ile uğraşmam gerekecek. Fakat diyelim örneğin satıcının işlemcisi sağlam, ram bozuk. O zaman işlemciyi aldığım satıcı ile yanlış yere uğraşmış olacağım. Kısaca çok sıkıntılı bir iş olacak.

Var mı benim gibi ayrı sitelerden parça alıp bu tarz bi olay yaşayan, tecrübesi olan birisi?
O durumda bir bilgisayarcıya gidip omun elindeki parçaları deneyerek sorunu tespit edebilirsin.

xBlyzrd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Talha Karahalilöz
Hazır sistem tercih edemem maalesef, bana lazım olan sadece işlemci, anakart ve ram. Gerisi var elimde. Bütçeme uygunda istediğim bir sistem yok.
İşlemci amd mi intel mi ram kaç gb ddr4 mü ddr5 mi ve anakartta istediğin özelliklerin bazılarını yazarsan yardımcı olabilirim.

Romaa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ahmet Vural
Böyle bir sistem tavsiyesi istenmez

Elindeki parçalar nedir şimdi sana ryzen 7800x3d öneririz ama güç kaynagın kötüdür alırsın başına bela olur elinde bulunana parçaları monitörü yaz ki millet ona göre öneri versin ve bütçe nedir pc işinde para önemli nokta
Ben sistem tavsiyesi istemiyorum? Sadece ayrı yerlerden alıp sıkıntı çeken var mı, sıkıntı yaşayan varsa neler oldu diye öğrenmek için açtım. Görüyorum ki alınabilirmiş.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Abaküs teklonoji hakkında hoş seyler duymadım, alacağınız malı siz aldıktan sonra arkasında duracak iade değişim ya da sorun olursa sizi mağdur etmeyecek bilinen yerlerden alın. Gerekirse 3 - 5 fazla verin. Magazaların sadece yorumlarına puanlarına bakmayın şikayetvar profillerini kontrol edin. Hiç olmaz diye bişey yok ama ben mesela ucuz diye gamers arena dan ram aldım profillerinde hızlı güvenilir cart curt tüm ibareler vardı zihnimle alay geçtiler 4 gündür kargoya verecekler adiler, düzgün mal gelir inşallah diye dua ediyorum. İptal de edemiyorum en az 300 400 lira zamlandı diğer ram ler. Siz bu duruma düşmeyin işte

N11, trendyol ve hepsiburada sadece aracılık garantör lük yapıyorsa orada bir durun magazayı araştırın
Abaküs teknoloji iptal oldu, amazondan alacağım direkt. Amazonun kendisi satıyor. Güvenle ilgili sıkıntım kalmadı. Teşekkür ederim.

İşlemci amd mi intel mi ram kaç gb ddr4 mü ddr5 mi ve anakartta istediğin özelliklerin bazılarını yazarsan yardımcı olabilirim.
Sistemi dizdim hocam (henüz satın almadım), artık pek yardıma ihtiyacım kalmadı fakat belki hatam vardır. Bi kontrol etmenizden zarar gelmez.
Anakart: Gigabyte A620 S2H (Gigabyte hakkındaki yazılım sorunları biliyorum fakat çok önemli değil.)
İşlemci: 7500F
Ram: https://www.incehesap.com/patriot-v...jOYVu_NQ1C53IjYYC8i0m6_rLIFGHRSBoCwy4QAvD_BwE

Ekran kartı olarak eski ekran kartım RX5700 XT'i kullanacağım, şu anlık değişme imkanım yok. İleride değiştireceğim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Agathe Shor
İnternetten anakart, ram ve işlemci alacağım. Fakat fiyat için hepsini farklı yerden almam lazım. Anakartı Vatan (ki belki bunu mağazadan alabilirim), rami hepsiburadada Abaküs Teknoloji diye bir satıcı, işlemciyide amazondan diğerlerine nazaran daha güvendiğim bir satıcıdan alacağım.

Endişem şu ki parçalardan birisi bile bozuksa eğer, hangisi olduğunu saptayamayacağım. Dolayısıyla iade işleri bir yerine üçe çıkacak ki oda ayrı bir sorun. Birde satıcının iadeyi almaması söz konusu olursa THH ile uğraşmam gerekecek. Fakat diyelim örneğin satıcının işlemcisi sağlam, ram bozuk. O zaman işlemciyi aldığım satıcı ile yanlış yere uğraşmış olacağım. Kısaca çok sıkıntılı bir iş olacak.

Var mı benim gibi ayrı sitelerden parça alıp bu tarz bi olay yaşayan, tecrübesi olan birisi?
Bilgisayarcılarda hangi parçanın bozuk olduğunu anlamanı sağlayacak aygıtların olduğunu duymuştum.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Ben sistem tavsiyesi istemiyorum? Sadece ayrı yerlerden alıp sıkıntı çeken var mı, sıkıntı yaşayan varsa neler oldu diye öğrenmek için açtım. Görüyorum ki alınabilirmiş.

Abaküs teknoloji iptal oldu, amazondan alacağım direkt. Amazonun kendisi satıyor. Güvenle ilgili sıkıntım kalmadı. Teşekkür ederim.

Sistemi dizdim hocam (henüz satın almadım), artık pek yardıma ihtiyacım kalmadı fakat belki hatam vardır. Bi kontrol etmenizden zarar gelmez.
Anakart: Gigabyte A620 S2H (Gigabyte hakkındaki yazılım sorunları biliyorum fakat çok önemli değil.)
İşlemci: 7500F
Ram: https://www.incehesap.com/patriot-v...jOYVu_NQ1C53IjYYC8i0m6_rLIFGHRSBoCwy4QAvD_BwE

Ekran kartı olarak eski ekran kartım RX5700 XT'i kullanacağım, şu anlık değişme imkanım yok. İleride değiştireceğim.
2x16GB al belleği. Vede 6000MHz CL30 civarı bir şey al.

Romaa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ahmet Vural
2x16GB al belleği. Vede 6000MHz CL30 civarı bir şey al.
Yok hocam, bir süre sonra 64 yapma ihtimalim var. O yüzden 1x32 daha ekleyebilmek adına 2 modül almayacağım. Birde çift modülde performans artışı olayının DDR5te tek modül ile eşitlendiğini duydum fakat eşitlenmediysede çok önemli değil. Hadi en kötü ihtimalle 10fps kaybettirsin, ileride 64 yapacağımdan sorun değil.

6000MHz gerek yok ayrıca, anakartım OC hariç 5200MHz destekliyor. OC yapmayacağım.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Yok hocam, bir süre sonra 64 yapma ihtimalim var. O yüzden 1x32 daha ekleyebilmek adına 2 modül almayacağım. Birde çift modülde performans artışı olayının DDR5te tek modül ile eşitlendiğini duydum fakat eşitlenmediysede çok önemli değil. Hadi en kötü ihtimalle 10fps kaybettirsin, ileride 64 yapacağımdan sorun değil.

6000MHz gerek yok ayrıca, anakartım OC hariç 5200MHz destekliyor. OC yapmayacağım.
64GB RAM ile ne yapacaksın ki?

Romaa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ahmet Vural
64GB RAM ile ne yapacaksın ki?
Belki şu an gerekmeyebilir, fakat ileride gerekecektir diye düşünüyorum. 64 kullanmasam dahi 32yi geçecek önümüzdeki yıllarda. Ben bu sistemi bellki 10 yıl dahi kullanabilirim. Bir daha sistem değiştirme lüksüm olmayacak kolay kolay. O sebeple alırken en kralını ve yükseltmeye açık olanını seçiyorum ki sıfırdan almak yerine yükseltme imkanım olsun.

2x16 yaparsam 64 yapmak istediğimde ramler elimde kalacak. Satsam satabilir miyim bilmem, satabilsemde ne gerek var o kadar uğraşmaya. Ha belki önemlidir 2x olması ama benim için çok önemli değil.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Belki şu an gerekmeyebilir, fakat ileride gerekecektir diye düşünüyorum. 64 kullanmasam dahi 32yi geçecek önümüzdeki yıllarda. Ben bu sistemi bellki 10 yıl dahi kullanabilirim. Bir daha sistem değiştirme lüksüm olmayacak kolay kolay. O sebeple alırken en kralını ve yükseltmeye açık olanını seçiyorum ki sıfırdan almak yerine yükseltme imkanım olsun.

2x16 yaparsam 64 yapmak istediğimde ramler elimde kalacak. Satsam satabilir miyim bilmem, satabilsemde ne gerek var o kadar uğraşmaya. Ha belki önemlidir 2x olması ama benim için çok önemli değil.
Amaç oyunsa 10 sene sonra bile o kadar yüksek RAM gerekeceğini sanmıyorum. Özellikle RAM odaklı bir işin yoksa 2x16GB al geç. İleriye dönük istiyorsan da anakartı 4 RAM slotlu seçebilirsin mesela 😀

İşlemci performansına kadar etkisi var tek kanal çift kanal olayının.

Romaa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ahmet Vural
Amaç oyunsa 10 sene sonra bile o kadar yüksek RAM gerekeceğini sanmıyorum. Özellikle RAM odaklı bir işin yoksa 2x16GB al geç. İleriye dönük istiyorsan da anakartı 4 RAM slotlu seçebilirsin mesela 😀

İşlemci performansına kadar etkisi var tek kanal çift kanal olayının.
4 slotlular bütçeyi aşıyor, ben bulamadım yani. 4K civarında var mı 4 slotlu? Hadi zorla 4.5k olsun ama dahada çıkmaz.

LokmanBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,050
İsim
Lokman Açil

Hocam kullandığım sistemimi parça parça aldım herhangi bir sorun çıkmadı ortaya çıkacağını da sanmıyorum pek

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
4 slotlular bütçeyi aşıyor, ben bulamadım yani. 4K civarında var mı 4 slotlu? Hadi zorla 4.5k olsun ama dahada çıkmaz.
4K ya var.

Ama mümkünse 4.5K ya çıkıp B650 çipset al geleceğe dönük olarak daha mantıklı. Hem çift M2 SSD destekliler hem de işlemciye overclock desteğin var.

Top Bottom