Neler Yeni

İntihar düşüncesinde olan bir bireye nasıl yardım edilir

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,524
İsim
ArtiAnius
arkadaşlar çok yakından tanıdığım bir arkadaşımın ailesiyle özellikle annesiyle kedi köpek gibi birbirleriyle tartışıyolar ne olursa olsun annesi onu tehdit ediyor o onu tehdit ediyor bir ara annesi falan bıçakla tehdit etmişti çocuk annesinin elindeyken bıçağın sapını falan kırmıştı çocuk şuan ağır depresyonda ve intihar düşüncesiyle burun buruna nasıl yardımcı olabiliriz kendisine

Pala

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
620
İsim
Pala
hocam üstte bir tane buton var önerme mi üste çıkar mamı ne ona bas diğer insanlar görür

Dolar Bey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,218
İsim
Mehmet Alp Uzun
İlgilendiği Kategoriler
Dizüstü Bilgisayar
Discord
Dolar#9411
Nasıl kesin yardımcı olunur bilmiyorum ama yakınlarımdan edindiğim tecrübeyi paylaşayım.

Öncelikle onunla yoğun konuş (Yakın arkadaşıysan) ve mutlu edici moralini bozmayacak şeyler konuş.
Boş zamanı varsa psikoloğa gitsin gerçekten çok yardımcı oluyor ilk seanstan etkisini görür.

Annesine ne yapılır gerçekten bilmiyorum o konuya bir şey diyemem fakat tahminimce annesi manyak olabilir, veya deli.
Aralarında kötü bir şey olduğunu düşünüyorum bu konu için babası araya girebilir. Varsa abisi ablası.

Arenay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Arif Enes
arkadaşlar çok yakından tanıdığım bir arkadaşımın ailesiyle özellikle annesiyle kedi köpek gibi birbirleriyle tartışıyolar ne olursa olsun annesi onu tehdit ediyor o onu tehdit ediyor bir ara annesi falan bıçakla tehdit etmişti çocuk annesinin elindeyken bıçağın sapını falan kırmıştı çocuk şuan ağır depresyonda ve intihar düşüncesiyle burun buruna nasıl yardımcı olabiliriz kendisine
Onu bir arkadaş gibi değilde. Onu sev onu sevdir. Bunu demek gerçekten çok zor ve biliyorum. Onu asla yalnız bırakma. En büyük desteği normalde annesi olması lazım ama diyecek pekte birşeyim yok malesef. Hep ara konuş ,mesajlaş , birlikte oyunlar oynayın. Onun sevdiği şeyleri yapın. Fakat bunları yapsanız bile annesi böyle oldukça depresyonu ve intihar düşüncesi asla kalkamaz. Ayrıca arkadaşınıza düzgün bir biçimde ( o Sana içinde intihar etme düşüncesindeyim diye bir şey dedimi dediyse) ona intihar etmesinden vazgeçmesini ikna edebilirsiniz. Ayrıca yani annesi içinde bence Polisi arayın çünkü oğluna bıçak çekmek nedir? Tamam bağırır, Döver de bıçak çekmekte akıl işi değil malesef. Bence polisi arayın olayı düzgün bir şekilde anlatın. Ve en önemli olanı güvenilir bir psikoloğa götürmek onu iyileştirir,sakinleştirir. ( Kendi kafamdan yazdım Çok şükür bir tecrübem yok inşallahta kimsede olmaz. Yanlış bir kelime kullandıysam Çok özür dilerim.)

Kontfire

80+ Silver
Psikiyatri ye gidene kadar yalnız birakmayin çocuğu ve sürekli sosyal kalmasını sağlayın, zihnini dolu tutmak için bulmaca ya da oyun tarzi şeylerle meşgul edin

Fehmiozay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Fehmi
Yakın arkadaşınsa ev yeribe dışarda aktiviteler yapın evden biraz uzaklaşması iyi olur hem daha sağlıklı düşünebilirler insanı intihara sürükleyen en büyük şey yalnızlıktır

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,524
İsim
ArtiAnius
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Annesine ne yapılır gerçekten bilmiyorum o konuya bir şey diyemem fakat tahminimce annesi manyak olabilir, veya deli.
Aralarında kötü bir şey olduğunu düşünüyorum bu konu için babası araya girebilir. Varsa abisi ablası.
hocam öyle değilde annesi arada nevri dönüyor gerçekten naptığını şaşırıyor ben bile anlam veremiyorum bazen çok iyi bazen çıldırıyor

• Beğen
Reaksiyonlar: Pala

Kontfire

80+ Silver
Onu kendi zihni ile başbaşa bırakmayın. Uzun süredir anksiyete sorunu olan bir insanım . İnsan kötü düşünceleri kesinlikle yalnızken veya bir iş ile uğraşmıyorken düşünüyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam öyle değilde annesi arada nevri dönüyor gerçekten naptığını şaşırıyor ben bile anlam veremiyorum bazen çok iyi bazen çıldırıyor
Bipolar olabilir, aslında annesininde bir psikiyatriye uğraması gerekiyor ama nasıl ikna edilir meçhul

Arenay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Arif Enes
Arkadaşımızın dediği gibi Bipolar (Kişilik) Bozukluğu olabilir.

• Beğen

Arenay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Arif Enes
Arkadaşınızın babası,abisi,ablası veya herhangi birisi annenizi uyararak psikolağa götürebilir. Doktorda bunu tam olarak teşhisini koyar.

• Beğen
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,731
Üyeler
161,484
Son üye
İSOMANNN
Top Bottom