aralefealtun
80+
- Reaksiyon skoru
- 0
iPad Pro M.2 128 GB cihazımı kullanırken birdenbire cihaz tamamen dondu, yaklaşık 35-40 saniye boyunca bu şekilde kaldı, ardından kapandı ve kendini yeniden başlattı. Cihaz yeniden açıldıktan birkaç dakika sonra ayarlardan sistem verilerinin kapladığı yeri incelediğimde sistem verilerinin 45 MB ile 1,07 GB arası yer kapladığını gördüm. Ancak cihaz 10 dakika boyunca 1,07 GB'da takılı kaldı, ayrıca çoğunlukla 100-200 MB gibi çok az yer kaplamaya devam etti. Ve hâlâ böyle. Cihazda iPadOS 18 beta sürümü yüklü, acaba bundan kaynaklanıyor olabilir mi? Yoksa bir başka nedeni var olabilir mi? Ek olarak yaklaşık 10 gün önce de, cihazda beta sürümü yüklü iken, cihazda buna benzeyen ancak daha büyük bir sorun (panic CPU X caller adlı hatayı veriyordu) yaşadım. Cihazı kullanırken kasmalar, donmalar, tamamen donup kendini yeniden başlatmalar, sistem verilerinin çok fazla yer kaplaması ve bu kapladığı yerin değişken olması gibi sorunlar mevcuttu. Cihazı verilerimin tamamen yedeklendiğinden emin olduktan sonra fabrika ayarlarını geri döndürdüm ve sıfırlandıktan sonra sorunların yaşanmadığı zamanlarda çalıştığı gibi çalışmaya tekrardan başladı, ta ki bugüne kadar. Cihazdaki bu sorunların kaynağı ne olabilir sizce?
Yukarıdaki mesajı ve bu mesajı bahsettiğim cihazdan yazdığımı ve şu anda cihazı kullanırken herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını, anlık olarak sistem verilerinin 250 MB’larda yer kapladığını belirteyim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Yukarıdaki mesajı ve bu mesajı bahsettiğim cihazdan yazdığımı ve şu anda cihazı kullanırken herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını, anlık olarak sistem verilerinin 250 MB’larda yer kapladığını belirteyim.