Neler Yeni

IPhone 16 Pro Max VS S25 Ultra Hangisi Alınır?

Hangisi

• Oy kullanan toplam üye
    26

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,700
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Telefona bu kadar para vermek de ne bileyim he zengin olursun okey ama onun dışında bu kadar pahalı telefon almak bana mantıklı gelmiyor

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
772
İsim
Fırat divitci
S23 serisinden beri samsungun kullandığı TSMC üretimi Snapdragon işlemciler hem performansta hem batarya tüketiminde hem de stabillikte çok iyi bir s23 ultra kullanıcısı olarak kesinlikle samsung öneriyorum.

şahin doğan

80+ Platinum
Bilmiyorum pilini de sormadım. Pil ile kasmanın nasıl bağlantısı oluyor onu da anlamadım
Apple cihazlarda pil sağlığı %80'nin altına düştükçe cihaz pil tüketimi çok artmasın ve ısınmalar artmasın diye işlemci performansını kısıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Furkan Kutlu
10 yıl bir telefon kullanmak yerine düz 16 veya S25 alın 5 yıl sonra değiştirin daha mantıklı olur. 5 6 yıldan sonra hiçbir telefon güncel ihtiyaçları karşılayamaz.

Golf 4 R32

80+ Silver
10 yıl bir telefon kullanmak yerine düz 16 veya S25 alın 5 yıl sonra değiştirin daha mantıklı olur. 5 6 yıldan sonra hiçbir telefon güncel ihtiyaçları karşılayamaz.
2.cümle çok yanlış

Nezha

80+ Bronze
Emin ol 10 yıl aynı telefonu kullanan babam harici birini görmedim. Hangisini alırsan al max 5 sene sonra acaba değişsem mi diyeceksin.
Bu arada s25u oyu kullandım sebebi 7 sene kendisi güncelleme garantisi veriyor, 2.7m antutu puanı olacak (s24u 2m), çoğu pc işlemcisi 4.3 ghz görmüyor bile en az 5 sene tüm güncellemelere dayanır. Rom atmak kolay 8 10 sene dersen lite rom atarsın kullanmaya devam edersin iphoneda rom atmak zor.
Gelelim neden apple değil çünkü 15 pro maxle aralarında bir fark yok. Apple 17 çıkınca çok şeyi değiştirebilir ama 16 promax yeni bir ürün değil sanki ara bir ürün. iPhone 17 çıkınca büyük ihtimalle keşke bekleseydim diyeceksin 16 alırsan. Cebinde para peşin çevir dolara bekle iphone alacaksan.
Apple neden seçilir diye de açıklayayım. Apple çıkarıp masaya koymalık bir telefon. En baba androidle kendini zengin gösteremezsin ama 12 pro maxle gösterebilirsin. Bu önemli bir şey, serbest meslek çalışıyorsan apple daha iyi ya da bir firmada üst düzey çalışan isen. Çünkü iphone aynı zamanda bir statü göstergesi. Avukatlık, müteahhitlik, mimar, inşaat mühendisi gibi mesleklerde güçlü olduğunu göstermek önemlidir. Bu dediğimi maaşlı çalışanlar anlamaz. Maaşlı çalışanda iphone görünce 30-40 lira para alıyor gitmiş onu da telefona basmış diye dalga geçerler hatta. Patronu, yöneticisi görse ben bu adama fazla mı maaş veriyorum diye düşünür. Bu nedenle apple için en önemli kriterlerden biri bu statü göstergesi olması.

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Egemen
Emin ol 10 yıl aynı telefonu kullanan babam harici birini görmedim. Hangisini alırsan al max 5 sene sonra acaba değişsem mi diyeceksin.
Bu arada s25u oyu kullandım sebebi 7 sene kendisi güncelleme garantisi veriyor, 2.7m antutu puanı olacak (s24u 2m), çoğu pc işlemcisi 4.3 ghz görmüyor bile en az 5 sene tüm güncellemelere dayanır. Rom atmak kolay 8 10 sene dersen lite rom atarsın kullanmaya devam edersin iphoneda rom atmak zor.
Gelelim neden apple değil çünkü 15 pro maxle aralarında bir fark yok. Apple 17 çıkınca çok şeyi değiştirebilir ama 16 promax yeni bir ürün değil sanki ara bir ürün. iPhone 17 çıkınca büyük ihtimalle keşke bekleseydim diyeceksin 16 alırsan. Cebinde para peşin çevir dolara bekle iphone alacaksan.
Apple neden seçilir diye de açıklayayım. Apple çıkarıp masaya koymalık bir telefon. En baba androidle kendini zengin gösteremezsin ama 12 pro maxle gösterebilirsin. Bu önemli bir şey, serbest meslek çalışıyorsan apple daha iyi ya da bir firmada üst düzey çalışan isen. Çünkü iphone aynı zamanda bir statü göstergesi. Avukatlık, müteahhitlik, mimar, inşaat mühendisi gibi mesleklerde güçlü olduğunu göstermek önemlidir. Bu dediğimi maaşlı çalışanlar anlamaz. Maaşlı çalışanda iphone görünce 30-40 lira para alıyor gitmiş onu da telefona basmış diye dalga geçerler hatta. Patronu, yöneticisi görse ben bu adama fazla mı maaş veriyorum diye düşünür. Bu nedenle apple için en önemli kriterlerden biri bu statü göstergesi olması.
Yazdiginiz yazi o kadar hakli ki ben artik insanlara anlatmaktan ve dil dokmekten cok usendim. Yurtdisinda 8 ulkeyi gezdim 8 inde de inanin kimin ne kullandigi kimsenin umrunda dahi degildi. Bir bizim gibi gelismemis ulkelerde ve gelismemis zihniyetlerde bu var ki 15 Pro Max kullanmama ragmen iyiki oyu samsunga vermisim diyorum cunku Tr deki su apple overratei beni bitiriyor. Adam telefon alicak “ayfon ver abi” diyip iphone 6/6s falan alan dolu. Donanim olarak S24U da cok iyi 16 Pro max de gunluk kullanici zaten bunu farketmeyecek. Ki duz iphone modelleri gercekten çöp ötesi olmaya basladi o konuya girmeye dahi gerek yok cebinizde para yoksa iPhone almayin bu kadar basit. Aylik 30 Binle gecinmeye calisan adam gidip 16 Pro max almaya calisiyor zaten alsa bile onda emanet gibi siratacagindan dolayi bir anlami yok. Ama apple Pro max modellerinin tr de bir statu gostergesi oldugu dogrudur.

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
907
İsim
Mehmetcan İvrendi
Bence Hiç Birini Alma Öncelikle 10 yıl kullanma işini unut Özellikle günümüzde artık teknoloji eskisi gibi değil çok hızlı değişiyor yani 1-2 yıl içinde Sarjı haftalarca Giden Telefonlar Çıkacak muhtemelen (Çin'de Bir firma bunun üzerinde çalışıyor yani küçücük ama Aşırı güçlü)+ Yapay zeka vs. Eklenecek telefonlara + AMD yeni çıkardığı mobil islemcilere vs.de bakarsak Artık Telefonlarda Bilgisayar oyunlarını Oynayabilecek düzeye gelecek 2-3-4 sene sonra ki yanlış anlaşılmasın Top PC oyunları değil tabi iki Yani blackwukong vs. Değil ama Assasin Creed God of War Vs. Oynayabilecek gibi gözüküyor (Yeni Küçücük bir cihaz çıkmış aşırı soğutuyor Yani ısınma vs. Sorun olmayacak gibi)

Yani tavsiyem seni 3 yıl boyunca kasmadan donmadan götürcek bir cihaz al geç Çünkü özellikle bu 1-2 yıl çok önmeli 2026-2027'de en geç Baya degişcek her şey o paraları verme şuan O cihazlara
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yazdiginiz yazi o kadar hakli ki ben artik insanlara anlatmaktan ve dil dokmekten cok usendim. Yurtdisinda 8 ulkeyi gezdim 8 inde de inanin kimin ne kullandigi kimsenin umrunda dahi degildi. Bir bizim gibi gelismemis ulkelerde ve gelismemis zihniyetlerde bu var ki 15 Pro Max kullanmama ragmen iyiki oyu samsunga vermisim diyorum cunku Tr deki su apple overratei beni bitiriyor. Adam telefon alicak “ayfon ver abi” diyip iphone 6/6s falan alan dolu. Donanim olarak S24U da cok iyi 16 Pro max de gunluk kullanici zaten bunu farketmeyecek. Ki duz iphone modelleri gercekten çöp ötesi olmaya basladi o konuya girmeye dahi gerek yok cebinizde para yoksa iPhone almayin bu kadar basit. Aylik 30 Binle gecinmeye calisan adam gidip 16 Pro max almaya calisiyor zaten alsa bile onda emanet gibi siratacagindan dolayi bir anlami yok. Ama apple Pro max modellerinin tr de bir statu gostergesi oldugu dogrudur.
Yani Katıldığım ve katılmadığım noktalar var

Katıldığım

-Evet Dediğiniz Gibi Eşşek beyinli Bir ülkede yasıyoruz Asgari ile çalışan İnsan bile iPhone Almaya kafaya takmıs kızlardan bahsetmiyorum bile Her yeni model çıktıgında taksiye bağlayıp alıyolar hatta Sonra Evlenip kocalarına taksiti kilitleyenleri gördüm😂
(Hatırlarsanız yıl basında'da 30TL'lik üzümü Kücük kutularda 500TL ye alıyolardı masanın altınsa yemek için😂)

-Katılmadığım Noktalar

-Öncelikle Yurt dışında'da erkekler arasında pek olmasada Kızlar Arasında
O zaman ki En son iPhone modeli hangisiyse ona sahip olanlarda statü olarak bakıyolar yabancı bir Röpertaj'da Görmüştüm

-Türkiye'de Diğer ülklere Göre Daha Fazla Önem verilmesinin sebebi Fiyatı Yani Amerika'da normal sıradan bir işte (garsonluk/mcdolds calışan8 vs.) bile 2-3 haftalık maaşı ile alabildiği için O kadar büyük bir şey değil ama TR'de 3 Tane iPhone Almış okuyorsunuz 1 kendinize 2 devlete Neyse Yani 5-6 Asgari Ücret'e Alabiliyorsunuz Ve her yıl artık yenisi çıktığı için Sürekli yenisini alana zengin Gözüyle bakılıyor

-he eski Yani iPhone 8 veya 12 vs. Kullanan'da Statü olatak bakılmaktan Ziyade 15'lik sudalerin Offf Bu erkekte para Var Bununlaanit olayım dedikleri için bu kadar övülüyor

Son düzenleme:

Nezha

80+ Bronze
Eskisi gibi servis hizmeti de yok apple'ın. 2022'e kadardı artık caddedeki tamirci kafasıyla çalışıyor resmi servisleri. 16 pro maxin yan sanayi ekranı 8000 lira, ahizesi 2000 lira, arka cam 2000 lira. Bunlar hep yan sanayi fiyatı orijinali zaten telefon parası. Sarı siteye giriyorum en düşük fiyata göre sıralıyorum en başlarda yok görüntü gelmiyor yok icloud kilitli yok ön cam arka cam çatlak yok kameralar çalışmıyor diye bir sürü ilan oluyor. Ama samsunga giriyorum appledakinin 20de 1i kadar öyle ilan var. Ya parça sağlamlığı o kadar iyi değil ya da apple alanlar yerden yere fırlatıyor telefonu.
Arabaları sevdiğimden en basit bir örnek de vermek istiyorum. Trde Honda s2000 çok popüler ama aynı senelerde üretilen mitsubishi evo IX daha performanslı olmasına rağmen çoğu kişi evo IX'u düz lancer zanneder hatta görünüşünden dolayı 75 beygirlik eski bir araba sananlar bile olur. Hah işte cabrio s2000i mekana park edersen neredeyse herkesin ilgisini çekersin, evoyu bir mekana çekersen s2kya göre 10da birinin ilgisini çekersin. Ama alacağın zevk olarak evo 1 tık daha zevklidir.

Top Bottom