şimdi şöyle bir şey var,
açıkçası iphone değil direkt apple düşmanı biriydim, 22+ yıldır telefon pc tablet ıvır zıvır tonla alet kullanırım hem iş hem eğitim.
Neden apple alınmaz? Huawei, lenovo, blackberry vb. girişimler her seferinde abd hükümeti ile bir olup engellemeye & kapatmaya çalıştığı için.
Amma velakin gerek iş gerek diğer konularda,
apple güvenli,
apple uzun ömürlü,
apple saçma sapan sorunlara yol açmayan standart bir kalitesi var, hiçbir ürünü hiçbir konuda en iyisi değil,
Ama hani standartları olsun, yeterli deriz, apple işte bu, Global başarısının temeli de bu.
Milyoner, milyarderler bile özel üretim telefonlar yerine apple tercih ediyorlar (uydu telefonları haricinde)
Bugün iphone 15 veya iphone 15 pro max aldığınızda 2030'a kadar o telefon çatır çatır çalışır işinizi görür, sizi iş yaparken veya herhangi bir eylemde yarı yolda bırakmaz.
htc, Lg, nokia, motorola, asus, huawei, samsung, gm, ericson, sony telefonlar kullandım,
Apple'in bu başarısı genel olarak hiçbirinde yok, bunu da iphone X ile başardılar zaten sonra gelen telefonlar ile devam ettirdiler,
üniversite okuduğumuz yıllarda 3gs 4s 5 almak resmen yanlış bir seçimdi, iş & eğitim için tonla dezavantajı vardı.
Ama şimdi (ip 11 kullandım daha önce sonra tekrar android şimdi ip15)
İcloud bile muazzam bir şey diğer markalarda benzer şeyler var ama o kadar kötü çalışıyorlar ki çoğu kullanıcı hesap bile açmıyor orada.
Ve son olarak üstte yazdıklarım dünyanın herhangi bir yerindeki kullanıcı içindi, Türkiye ekonomisi için
Sadece ve sadece apple öneririm, aldığınız telefonu enflasyon ile daha yüksek fiyata satmak mümkün,
Her sene yeni çıkan modele geçiş için eskiyi satıp %15-20 ödeyip almak da mümkün.
Cebinizde resmen zor zamanlar için cumhuriyet altını ile gezmek gibi bir şey apple.
Ayrıca iki telefon kullanma zorunluluğum olsa birisi mutlaka ip15 düz model olurdu, bir diğeri ise samsung ultra serisinden bir telefon olurdu. Ama tek telefon için ip 15 derim, mümkünse plus ya da pro max.