Garip. Acer K202HQL kullanıyorum 720P monitör, bazen günlük 20 saate çıkıyor kullanımım, hiçbir şey olmuyorYıllardır 15.6" olan TN panel laptop ekranımı kullanıyordum. Yakın zamanda bir bilgisayar toplayayım dedim. RTX2060 falan olunca 144Hz aşağısı kurtarmaz diye düşünerek ilk önce 165Hz'lik ASUS monitörünü aldım. Fakat ayağından dolayı aşırı büyük geldi, direkt iade ettim. Sonra duvara monte edilebilen ASUS VP249QGR 144Hz aldım. Monte kısmı çok dandikti, monte edemedim. Sonuç olarak büyük geldiğinden kullanamadım. Zaten azcık kullansam baş dönmeleri başlıyor gibi oluyordu. Yine en başa döndüm. Bu sefer 144Hz'den vazgeçtim ve G-Sync kullansam yeter diyerek Display Portlu 21.5" AOC 22V2Q aldım. Bir haftadır kullanıyorum, yaklaşık 60cm mesafeden. Fakat 1 saat bile olmadan baş dönme belirtileri geliyor. Dün 3-4 saat kullanınca günün geri kalanında hep baş ağrısı çektim.
Çok araştırma yaptım. Ekrandaki dalgalanmalardır, parlaklıktır, renk ayarlarıdır. F.lux, IRIS eyecare gibi programlar hiçbiri işe yaramıyor. Ekrana baktığım anda gözlerimdeki ağırlığı direkt hissedebiliyorum. Bütün hevesimi kaçırdı açıkçası bu olay. Laptopa RAM takıp devam etseydim daha mutlu olacaktım şu an. En son TN panele geçmeyi düşünüyorum. Benzer bir durum yaşayan var mı?
ben lcd monitörde yasıyorum o sorunuYıllardır 15.6" olan TN panel laptop ekranımı kullanıyordum. Yakın zamanda bir bilgisayar toplayayım dedim. RTX2060 falan olunca 144Hz aşağısı kurtarmaz diye düşünerek ilk önce 165Hz'lik ASUS monitörünü aldım. Fakat ayağından dolayı aşırı büyük geldi, direkt iade ettim. Sonra duvara monte edilebilen ASUS VP249QGR 144Hz aldım. Monte kısmı çok dandikti, monte edemedim. Sonuç olarak büyük geldiğinden kullanamadım. Zaten azcık kullansam baş dönmeleri başlıyor gibi oluyordu. Yine en başa döndüm. Bu sefer 144Hz'den vazgeçtim ve G-Sync kullansam yeter diyerek Display Portlu 21.5" AOC 22V2Q aldım. Bir haftadır kullanıyorum, yaklaşık 60cm mesafeden. Fakat 1 saat bile olmadan baş dönme belirtileri geliyor. Dün 3-4 saat kullanınca günün geri kalanında hep baş ağrısı çektim.
Çok araştırma yaptım. Ekrandaki dalgalanmalardır, parlaklıktır, renk ayarlarıdır. F.lux, IRIS eyecare gibi programlar hiçbiri işe yaramıyor. Ekrana baktığım anda gözlerimdeki ağırlığı direkt hissedebiliyorum. Bütün hevesimi kaçırdı açıkçası bu olay. Laptopa RAM takıp devam etseydim daha mutlu olacaktım şu an. En son TN panele geçmeyi düşünüyorum. Benzer bir durum yaşayan var mı?
Bende de oldu aynı olay, bende TN panel laptoptan aynı monitöre geçtim, renkler çok fazla renkli olduğu için ilk 1 hafta acaba iade etsem mi diye düşündüm ama şu an iyiki iade etmemişim diyorumYıllardır 15.6" olan TN panel laptop ekranımı kullanıyordum. Yakın zamanda bir bilgisayar toplayayım dedim. RTX2060 falan olunca 144Hz aşağısı kurtarmaz diye düşünerek ilk önce 165Hz'lik ASUS monitörünü aldım. Fakat ayağından dolayı aşırı büyük geldi, direkt iade ettim. Sonra duvara monte edilebilen ASUS VP249QGR 144Hz aldım. Monte kısmı çok dandikti, monte edemedim. Sonuç olarak büyük geldiğinden kullanamadım. Zaten azcık kullansam baş dönmeleri başlıyor gibi oluyordu. Yine en başa döndüm. Bu sefer 144Hz'den vazgeçtim ve G-Sync kullansam yeter diyerek Display Portlu 21.5" AOC 22V2Q aldım. Bir haftadır kullanıyorum, yaklaşık 60cm mesafeden. Fakat 1 saat bile olmadan baş dönme belirtileri geliyor. Dün 3-4 saat kullanınca günün geri kalanında hep baş ağrısı çektim.
aynen öylesanırım tn den ips e geçiş yaşadığın için