Neler Yeni

IPS Monitörde Göz Yorulması ve Baş Ağrısı

seaque

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
Emirhan H

z.furkandenizhan

80+ Bronze
Yıllardır 15.6" olan TN panel laptop ekranımı kullanıyordum. Yakın zamanda bir bilgisayar toplayayım dedim. RTX2060 falan olunca 144Hz aşağısı kurtarmaz diye düşünerek ilk önce 165Hz'lik ASUS monitörünü aldım. Fakat ayağından dolayı aşırı büyük geldi, direkt iade ettim. Sonra duvara monte edilebilen ASUS VP249QGR 144Hz aldım. Monte kısmı çok dandikti, monte edemedim. Sonuç olarak büyük geldiğinden kullanamadım. Zaten azcık kullansam baş dönmeleri başlıyor gibi oluyordu. Yine en başa döndüm. Bu sefer 144Hz'den vazgeçtim ve G-Sync kullansam yeter diyerek Display Portlu 21.5" AOC 22V2Q aldım. Bir haftadır kullanıyorum, yaklaşık 60cm mesafeden. Fakat 1 saat bile olmadan baş dönme belirtileri geliyor. Dün 3-4 saat kullanınca günün geri kalanında hep baş ağrısı çektim.

Çok araştırma yaptım. Ekrandaki dalgalanmalardır, parlaklıktır, renk ayarlarıdır. F.lux, IRIS eyecare gibi programlar hiçbiri işe yaramıyor. Ekrana baktığım anda gözlerimdeki ağırlığı direkt hissedebiliyorum. Bütün hevesimi kaçırdı açıkçası bu olay. Laptopa RAM takıp devam etseydim daha mutlu olacaktım şu an. En son TN panele geçmeyi düşünüyorum. Benzer bir durum yaşayan var mı?
Garip. Acer K202HQL kullanıyorum 720P monitör, bazen günlük 20 saate çıkıyor kullanımım, hiçbir şey olmuyor :D

Eren58

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Eren Demirci
bende laptop ekranından (15 inç 60hz) 165 hz 27 inç monitöre geçince ilk gün acayip başım ağrımıştı 1 hafta falan alışma süreci oluyo maalesef alışana kadar ağrıları çekicen

berkay SİCİMLİ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,700
İsim
BERKAY SİCİMLİ
b
Yıllardır 15.6" olan TN panel laptop ekranımı kullanıyordum. Yakın zamanda bir bilgisayar toplayayım dedim. RTX2060 falan olunca 144Hz aşağısı kurtarmaz diye düşünerek ilk önce 165Hz'lik ASUS monitörünü aldım. Fakat ayağından dolayı aşırı büyük geldi, direkt iade ettim. Sonra duvara monte edilebilen ASUS VP249QGR 144Hz aldım. Monte kısmı çok dandikti, monte edemedim. Sonuç olarak büyük geldiğinden kullanamadım. Zaten azcık kullansam baş dönmeleri başlıyor gibi oluyordu. Yine en başa döndüm. Bu sefer 144Hz'den vazgeçtim ve G-Sync kullansam yeter diyerek Display Portlu 21.5" AOC 22V2Q aldım. Bir haftadır kullanıyorum, yaklaşık 60cm mesafeden. Fakat 1 saat bile olmadan baş dönme belirtileri geliyor. Dün 3-4 saat kullanınca günün geri kalanında hep baş ağrısı çektim.

Çok araştırma yaptım. Ekrandaki dalgalanmalardır, parlaklıktır, renk ayarlarıdır. F.lux, IRIS eyecare gibi programlar hiçbiri işe yaramıyor. Ekrana baktığım anda gözlerimdeki ağırlığı direkt hissedebiliyorum. Bütün hevesimi kaçırdı açıkçası bu olay. Laptopa RAM takıp devam etseydim daha mutlu olacaktım şu an. En son TN panele geçmeyi düşünüyorum. Benzer bir durum yaşayan var mı?
ben lcd monitörde yasıyorum o sorunu

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1

Bende de oldu aynı olay, bende TN panel laptoptan aynı monitöre geçtim, renkler çok fazla renkli olduğu için ilk 1 hafta acaba iade etsem mi diye düşündüm ama şu an iyiki iade etmemişim diyorum

seaque

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
Emirhan H
ben de alıştım baş ağrısı yok eskisi gibi.

Aralık ayında fena yalan atmışım. 8 aydır geçmedi.

Son düzenleme:

FlapJack

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
545
İsim
Mert
Discord
FlapJack#6026
Ben Ips monitör 100 parlaklık oynuyorum başlarda ağrıyordu sonradan alıştım galiba şuan bi geceleri gözlerim acıyor bende parlaklığı kısıyorum

Eray Yılmaz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,833
İsim
Eray Yılmaz
sanırım tn den ips e geçiş yaşadığın için
aynen öyle
bende uzun süre tn kullandım ıps geçince ilk bir kaç ay ara sıra hafiften baş ağrısı ve göz yoruyordu
gözlerim ıps alışınca eskisinden daha iyi görüyorum ve tn panellere bakınca gözüm kanıyor :D

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,031
Üyeler
166,678
Son üye
vlsxea
Top Bottom