Öneri IPS panelden OLED geçiş nasıl olur?

Reaksiyon skoru
71
Bütçe
40000
Merhaba,

Kullanmakta olduğum monitör 4K IPS 144hz 1ms Samsung. (https://ty.gl/ydfw1k5ynrboa)

Geçmeyi düşündüğüm monitör modeli OLED 240hz 0.03 Samsung. (https://amzn.eu/d/0dgSPA1p)

Geçiş yapmak gerekli midir? Ekran kartı 7900XT sonrasında yükseltirebilir.
Oynadığım oyunlar pubg, hunt, rainbow, cs ve bazen hikayeli rdr2 tlou gibi oyunlar

Ben de arkadaş gibi IPS den OLED monitöre geçmeyi düşünüyorum. XG27ACDNG ve XG27AQWMG arasında kaldım. 3. nesil qd-led mi 4. nesil tandem woled mi önerirsin?

Ben de arkadaş gibi IPS den OLED monitöre geçmeyi düşünüyorum. XG27ACDNG ve XG27AQWMG arasında kaldım. 3. nesil qd-led mi 4. nesil tandem woled mi önerirsin?
bence 4. nesil qd eğer bekleyip bütçe çıkarsa ve model çıkarsa
şu an tepe modeller var sanırım gen 4 qd oled
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba,

Kullanmakta olduğum monitör 4K IPS 144hz 1ms Samsung. (https://ty.gl/ydfw1k5ynrboa)

Geçmeyi düşündüğüm monitör modeli OLED 240hz 0.03 Samsung. (https://amzn.eu/d/0dgSPA1p)

Geçiş yapmak gerekli midir? Ekran kartı 7900XT sonrasında yükseltirebilir.
Oynadığım oyunlar pubg, hunt, rainbow, cs ve bazen hikayeli rdr2 tlou gibi oyunlar
tayfun hocamın s tierden hangisi indirimli gelirse

bence 4. nesil qd eğer bekleyip bütçe çıkarsa ve model çıkarsa
şu an tepe modeller var sanırım gen 4 qd oled

tayfun hocamın s tierden hangisi indirimli gelirse
Şuan ben 4. nesil qd olan 2k monitör göremiyorum. O yüzden ya 3.nesil qd veya 4.nesil tandem woled tercih edeceğim. Hangisi daha mantıklı bilene danışmak istedim

Şuan ben 4. nesil qd olan 2k monitör göremiyorum. O yüzden ya 3.nesil qd veya 4.nesil tandem woled tercih edeceğim. Hangisi daha mantıklı bilene danışmak istedim
woledin birkaç sıkıntısı var o sıkıntılar uyarsa gen 4 daha mantıklı bence
tayfun hocamın konularında var woledin farkı

Xg27aqwmg biraz daha yakınım ama satıcıya dikkat edin. LCD de bulunan ışık sızması gibi Woled panelde de piyango durumları var. Grey banding ve black crush'ın az olduğu durumlarda qd oled den genel olarak daha iyi bir deneyim sağlayacağını düşünüyorum. Ama sorunlu bir ünite gelirse aldıgına pişmanda edebilir. Çoğu kişinin bahsetmediği sorunlara Yeşilde değindim bakabilirsiniz. Gen 4 qd oled 2k panel üretilmedi. Gen 5 ultrawide QD oled var sadece. 27'' boyutunda yok.

Eğer stoklara gelirse gen 5 panel kullanıyor MSI Mpg341cqr x36 alabilirsin. Yeni dikey piksel şerit düzenine, farklı kaplamaya, daha yüksek parlaklığa, daha yüksek hdr sertifikasına sahip. 27'' olarak sadece gen 3 var.

Xg27aqwmg biraz daha yakınım ama satıcıya dikkat edin. LCD de bulunan ışık sızması gibi Woled panelde de piyango durumları var. Grey banding ve black crush'ın az olduğu durumlarda qd oled den genel olarak daha iyi bir deneyim sağlayacağını düşünüyorum. Ama sorunlu bir ünite gelirse aldıgına pişmanda edebilir. Çoğu kişinin bahsetmediği sorunlara Yeşilde değindim bakabilirsiniz. Gen 4 qd oled 2k panel üretilmedi. Gen 5 ultrawide QD oled var sadece. 27'' boyutunda yok.

Eğer stoklara gelirse gen 5 panel kullanıyor MSI Mpg341cqr x36 alabilirsin. Yeni dikey piksel şerit düzenine, farklı kaplamaya, daha yüksek parlaklığa, daha yüksek hdr sertifikasına sahip. 27'' olarak sadece gen 3 var.
asusun 2k 540 hz olan çift modlu monitörü gen 4 değil mi hocam
şu gen ve tandem farkını hala anlamadım o.O2

bir de gen 4 ve gen 5 arasında ne kadar ömür farkı vardı

asusun 2k 540 hz olan çift modlu monitörü gen 4 değil mi hocam
şu gen ve tandem farkını hala anlamadım o.O2

bir de gen 4 ve gen 5 arasında ne kadar ömür farkı vardı
Çift modlu 540hz model gen 4 Tandem woled. LG gen 4 panellere Tandem deniliyor. Samsung da gen 4 ve gen 5 panellere Penta Tandem deniliyor. Gen 5 Tandem woled yok, en günceli gen 4 panel. QD oled gen 4 ve gen 5 arasında parlaklık ve piksel düzeni farkı var.

Gen 4 27'' 4k paneller Penta Tandem ama dayanıklılık harici bir geliştirme yok

Eski nesil gen 4 32'' 4k paneller gen 3 (pg32ucdm ve mo32u gibi)

CES 2026 da tanıtılan 4k 32'' modeller ise güncellenmiş gen 4 panel kullanıyor. Pg32ucdm gen 3 ve Mo32u24 gibi. Bu panel TrueBlack500 sertifikasına, farklı bir kaplamaya ve daha yüksek parlaklığa sahip.

3440x1440p olan ultrawide modeller ise gen 5 panel. Bunda gen 4 ten farklı olarak piksel şerit düzeni üçgen rgb yerine dikey piksel şerit düzenine sahip. Bu sayede metin bozuklukları cözülüyor. Ayrıca TrueBlack 500 ve yeni kaplama bunlarda da var. Bir de gen 4 de 1000nit tepe parlaklık varken gen 5 de 1300nit yükseltildi.

Gen 4 ten gen 5 panele ömür anlamında bir geliştirme olmadı ancak panel optimize edildiğinden, artık 1000nit tepe parlaklık yerine 1300nit çıkabiliyor

Hocam 9070xt li sistemim var. Arc raiders, bf6 gibi oyunlar oynuyorum. 2k çözünürlük üstüne çıktığımda beni tatmin etmeyecek fsp değerleri alacağımı düşünüyorum. O yüzden amacım 2k monitör almak. Xg27aqwmg modeli vatanda 29.700 e stok giriyor arada fiyat olarakta makul diye düşünüyorum hem güvenilir yerden de almış olacağım. Son kararı veremedim bir türlü diyorsan ki üzmez güzel monitördür son noktayı koyucam artık

Hocam 9070xt li sistemim var. Arc raiders, bf6 gibi oyunlar oynuyorum. 2k çözünürlük üstüne çıktığımda beni tatmin etmeyecek fsp değerleri alacağımı düşünüyorum. O yüzden amacım 2k monitör almak. Xg27aqwmg modeli vatanda 29.700 e stok giriyor arada fiyat olarakta makul diye düşünüyorum hem güvenilir yerden de almış olacağım. Son kararı veremedim bir türlü diyorsan ki üzmez güzel monitördür son noktayı koyucam artık
Sorunlu bir üniteye denk gelmezsen memnun kalırsın. Woled de şans faktörü var. Her ünite aynı performansı sunmuyor. Özellikle grey banding şans faktörü. Monitörü aldıktan sonra ilk yapacağın şey piksel yenileme olsun. İlk kurulumda tavsiye edilen bu.

Sorunlu bir üniteye denk gelmezsen memnun kalırsın. Woled de şans faktörü var. Her ünite aynı performansı sunmuyor. Özellikle grey banding şans faktörü. Monitörü aldıktan sonra ilk yapacağın şey piksel yenileme olsun. İlk kurulumda tavsiye edilen bu.
Anladım hocam teşekkürler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,190,698
Üyeler
188,978
Son üye
qwaryi
Geri