IPS Panelmi VA Panelmi ?

Reaksiyon skoru
88
Başlıkta'da belirtiğim gibi monitör bakıyorum fakat ikisi arasında kaldım. Sizce IPS Mi Va panel mi ?
Ve kötü yönlerini de yazarsanız sevinirim.

IPS

Ne için kullanacağına bağlı. IPS Panel renk dengesi en uygun, tonlamaları en güzel ve canlı panel tipi. VA biraz daha f/p.

İPS.

ıps oyunlar için daha iyi.

Başlıkta'da belirtiğim gibi monitör bakıyorum fakat ikisi arasında kaldım. Sizce IPS Mi Va panel mi ?
VA kullanıyorum IPS almadığıma pişman oldum. VA panelin dizi ve film performansı kötü sayılabilir. Ama oyunda üstüne yok tabii ki. IPS her iki konuda da başarılıdır.

İPS renk canlılığı olarak daha kalitelidir. Bence imkan varsa İPS tercih edilmelidir.

IPS panel daha iyi fakat marka ve modele göre ışık sızması olabiliyor oyun içinse VA panelde alabilirsin

Ben sana acikca yazayim herseyi ips panel canli renkler sunar fakat siyah rengi kendisi üretir yani sadece siyah renk canli değil ve benim ips panel kullananlardan duyduklarim film izlerken siyah rengi kendi üretmesi film zevkini biraz bozuyormus fakat ipsin bir avantajı var ekrana nereden bakarsan bak aynı gözüküyor. Va panele gelirsek va panel hem daha ucuz hem de ipsden daha canlı renkler veriyor ve bütün renkler canlı fakat bunun da bir dezavantajı ekrana sağdan soldan vs bakınca ekran aynen gözükmüyor fakat o kadar da bozulma olmuyor bir avantajı daha var parlaklık ve kontrast oranı va panelde ipse göre 2 kat daha fazla neredeyse bu yazdıklarimi göz önünde bulundurarak kendi secimini yapabilirsin oyun için alıyorsan va panel tercihin olsun neden dersen ekran daha canli renkler ve parlaklik orani yuksek zaten oyun oynarken gidipte monitore tepeden vs bakicak degilsin ha ben demiyorumki ipsde oyun oynanmaz fakat va paneldeki kadar zevk vermez farklari bunlar
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aslında bașkalarinin dedigi seyler yerine bu videoyu kendin izlesen de anlarsin

Son düzenleme:
Geri