Neler Yeni

Irql not less or equal ve unexpected kernel mode trapt (Mavi Ekran)

BBKa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Beyza
Merhaba arkadaşlar,
Pcyi yeni dizdim fakat ilk günden beri mavi ekran uyarısı alıyorum. Başlarda çok az olduğu için umursamamıştım. Sürücülerim vs güncel fakat daha sonra bu errorun sıkllığı artmaya başladı. Mavi ekranda unexpected kernel mode trapt ve Irql not less or equal olarak belirtiyor sorunu. Ekran kartımda bir sorun var sanırım. Kapanıp açıldıktan sonra arayüzde ekran kartında bir sorun oluştuğu ve ayarların tekrar yüklendiği/sıfırlandığı vs yazıyor. Ram de vs de sorun olabilir gibisinde bir şeyler denmiş forumlarda. Testini yaptım temiz. Sürücülerim şuan güncel gözüküyor. Sizce tam olarak neden dolayı ekran kartımda sorun olabilir? Uyumluluk sorunu olduğunu düşünmüyorum Ryzen 5 3600- 580 ekran kartı ve B450M dragon kullanıyorum.
Şu sıra online ders ve projelerimden dolayı gönderemiyorum. Göndermek için yazdığımda da 20 iş günü dediler benim için bu büyük bir sorun.
Internet üzerinde gördüğüm bir kaç düzeltmeyi denedim fakat olmadı. Sizin bir öneriniz var mı?

Prof ESL

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Merhaba arkadaşlar,
Pcyi yeni dizdim fakat ilk günden beri mavi ekran uyarısı alıyorum. Başlarda çok az olduğu için umursamamıştım. Sürücülerim vs güncel fakat daha sonra bu errorun sıkllığı artmaya başladı. Mavi ekranda unexpected kernel mode trapt ve Irql not less or equal olarak belirtiyor sorunu. Ekran kartımda bir sorun var sanırım. Kapanıp açıldıktan sonra arayüzde ekran kartında bir sorun oluştuğu ve ayarların tekrar yüklendiği/sıfırlandığı vs yazıyor. Ram de vs de sorun olabilir gibisinde bir şeyler denmiş forumlarda. Testini yaptım temiz. Sürücülerim şuan güncel gözüküyor. Sizce tam olarak neden dolayı ekran kartımda sorun olabilir? Uyumluluk sorunu olduğunu düşünmüyorum Ryzen 5 3600- 580 ekran kartı ve B450M dragon kullanıyorum.
Şu sıra online ders ve projelerimden dolayı gönderemiyorum. Göndermek için yazdığımda da 20 iş günü dediler benim için bu büyük bir sorun.
Internet üzerinde gördüğüm bir kaç düzeltmeyi denedim fakat olmadı. Sizin bir öneriniz var mı?
Minidump paylaşın lütfen. @FightForHonor

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
@Trieetz

BBKa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Beyza
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bağlantıyı ekledim. Paylaşımda bir sorun olmamıştır umarım: Minidump

Teşekkürler

edit: 10dk içinde 3 kere kapandı yine benzer hatalarla ve artı olara kmode exception not handled hatası da verdi. Pc tekrar açıldığında ekran kartının fanı durdu... Bu pc yeni toplandı en fazla 1 ay belki olmustur belki olmamıstır.Gerçekten müthiş sinirlerim bozuldu projelerimin ve online derslerin ortasında oluyor bu olay.

Son düzenleme:

BBKa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Beyza
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hatalar değişmeye başladı... Önümdeki 1 ay gönderme imkanım yok. Bir öneriniz var mı? Bugünkiler burada: Minidump2

Son düzenleme:

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

Teşekkürler

edit: 10dk içinde 3 kere kapandı yine benzer hatalarla ve artı olara kmode exception not handled hatası da verdi. PC tekrar açıldığında ekran kartının fanı durdu... Bu PC yeni toplandı en fazla 1 ay belki olmustur belki olmamıstır.Gerçekten müthiş sinirlerim bozuldu projelerimin ve online derslerin ortasında oluyor bu olay.
Herkese açık yapmanız lazım.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

Teşekkürler

edit: 10dk içinde 3 kere kapandı yine benzer hatalarla ve artı olara kmode exception not handled hatası da verdi. PC tekrar açıldığında ekran kartının fanı durdu... Bu PC yeni toplandı en fazla 1 ay belki olmustur belki olmamıstır.Gerçekten müthiş sinirlerim bozuldu projelerimin ve online derslerin ortasında oluyor bu olay.

Windows güncelleme varsa hepsini yapın ayrıca sürücüleri kendiniz tekrar güncelleyin.

CMD yönetici olarak çalıştırıp altta ki komutları girerek bozuk ya da olmayan sys dosya onarımını ve yüklenmesini gerçekleştirin.
Kod:
SFC /scannow

BIOS'u güncelleyin.

Son düzenleme:

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Sürücü WHQL mi?

BBKa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Beyza

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
@RTX3070 whql tam olarak ne bilmediğim için baktım ve öyle olduğunu düşünüyorum. Bunu kontrol etmenin bir yolu var mı? Biraz karıştırdım göremedim
Onaylanmış sürücü demek. Yani beta sürücü değil.

BBKa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Beyza
@RTX3070 Dediğim gibi ne olduğuna baktım ve öyle olduğunu düşünüyorum. Kontrol etmenin yolu nedir?

Top Bottom