Neler Yeni

İş Başvurusu Yaparak Yurt Dışına Gidebilirmiyiz ?

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
Kardeşim lütfen ''beterinde beteri var'' gibi cümleler kurma. Yurt dışında benim yaşımda olan biri daha 17 18 yaşında araba kullanırken ben neden kullanamıyorum ? ne yapalım şimdi şükür edip yolumuza devam mı edelim ? ne kadar saçma bir düşünce.
Ortadoğu’da yaşıyorsun canım. Sen bir ortadoğu ülkesi vatandaşısın. Her sabah uyandığında “oh iyi bugün de iç savaş çıkmadı” diyerek bile sevinmen lazım. Şükür et yoluna devam et demiyorum. Oturup söylenmek veya terk edip gitmek yerine bulunduğun ülkeyi iyi etmek için çabalamak gerekiyor. Ben de biliyorum daha iyi durumda ülkeler olduğunu.

crazyboy40

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,557
İsim
Samet Kaya
Örneğin ben başarılı bi öğrenciyim yazılım mühendisliğini güzel bi üniversitede bitirdim geldi sıra iş başvurusunda türkiye yerine yurt dışında ki yerlere iş başvurusu yapabiliyomuyuz abd gibi yoksa hangi yöntemlerle yurt dışında mesleğimizle çalışabiliriz evlenmek le oluyormu
Knk biliyorum ülke çok kötü vergiler çok fazla TL cok düşük ama sen gidersen ben gidersem bu ülkeyi kim kurtaracak kim düzeltecek söyler misin

Berat123

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,586
İsim
Berat
İngilizcen iyi olmalı en azından B2 seviyesi gerekli

VitoScaletta

80+ Gold
ben powerlifting yapıyorum ve hergün yumurta yemekten hormonlu tavuk yemekten midem ağzıma gelicek supplement fiyatları desen uçuyor sadece kreatin alınabiliyor yeter artık yemiyim şu yumurtayı derken bile bakıyosun yurt dışındaki 100 dolarlık whey protein buraya getiriyolar 800 900 TL ee nasıl satıcak bunu satamıycak adam larda %10 whey koyuyo gerisine basıyor soya bezelye kalitesiz şeyi yurt dışındaki 10 dolarlık protein tozunu burda 400 TL ye satıyolar ve bu en dandik en kalitesiz protein tozunu bile çoğu öğrenci alamıyor bu sadece bizim ufak bi spor umuzda var diğer etmenleri saymıyorum bile eğitim dir gezme tozmadır araba ev fiyatlarıdır maaşlardır
ben neden yurt dışında 20 - 30 dolara miss gibi %100 whey aşırı kaliteli supplement leri almıyım protein tozu bcaa kreatin glutamin pre workout zma omega 3 miss gibi alıp ve 20 dolara miss gibi antrikot umu alıp keyif yapmıyım ? birde üstüne 3500 dolara 2080 tı sistem toplayıp keyfime bakmıyım neden 20-30 k dolara miss gibi bmw audi mercedes lere binmiyim 50 - 60 dolara türkiyedeki 1000 tl lik ayakkabılardan giymiyim çocuğuma daha rahat bi yaşam sağlamıyım neden türkiyede dandik bi araba alıp senelerce taksidini ödemeye uğraşıyım ben insan değilmiyim benim bi psikolojim haklarım yokmu ?

enesskooc

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,700
İsim
Enes Koç
Knk biliyorum ülke çok kötü vergiler çok fazla TL cok düşük ama sen gidersen ben gidersem bu ülkeyi kim kurtaracak kim düzeltecek söyler misin
Katılıyorum çevremde ne kadar insan varsa gitmek istiyor kim kalıcak bu ülkede :)

helpyardımplz

80+ Silver
Ortadoğu’da yaşıyorsun canım. Sen bir ortadoğu ülkesi vatandaşısın. Her sabah uyandığında “oh iyi bugün de iç savaş çıkmadı” diyerek bile sevinmen lazım. Şükür et yoluna devam et demiyorum. Oturup söylenmek veya terk edip gitmek yerine bulunduğun ülkeyi iyi etmek için çabalamak gerekiyor. Ben de biliyorum daha iyi durumda ülkeler olduğunu.
Hocam sana imkan verilmiş herhalde. Yoksa eminim ki böyle konuşamazdın. Ya da tuzun kuru falandır diyeceğim de sisteminden belli oluyor zaten. Ben bu ülke için neden bir şey yapayım ki ? bana öğrenciye değer verilmemişken neden ben oturup da kafamı yorayım ? burada okuyup yaşamak pardon yaşamaya çalışmak için hiçbir neden yok. Kardeşim yok hiçbir neden yok anlıyor musun ? türkiye de yaşamak için çok zeki olman gerekir yani orta zekalı olan biri aç kalır, az zekalı olan biri aç kalır, yani çok zeki olman lazım. Şimdi ben orta halliyim diyelim sonuçta herkes üstün zekalı olmuyor. Her şeyin fiyatını görüyorsun zaten vergi üstüne vergi koyuyor devlet. Yaşamak için hiçbir nedenim yokken nasıl bir anda çalışıp ülkem için bir şey yapabilirim ki ?

VitoScaletta

80+ Gold
ben neden yurt dışında 20 - 30 dolara miss gibi %100 whey aşırı kaliteli supplement leri almıyım protein tozu bcaa kreatin glutamin pre workout zma omega 3 miss gibi alıp ve 20 dolara miss gibi antrikot umu alıp keyif yapmıyım ? birde üstüne 3500 dolara 2080 tı sistem toplayıp keyfime bakmıyım neden 20-30 k dolara miss gibi bmw audi mercedes lere binmiyim 50 - 60 dolara türkiyedeki 1000 TL lik ayakkabılardan giymiyim çocuğuma daha rahat bi yaşam sağlamıyım neden türkiyede dandik bi araba alıp senelerce taksidini ödemeye uğraşıyım ben insan değilmiyim benim bi psikolojim haklarım yokmu ?
ha birde burda 10.000 tl ye satılan ps5 i orda 400 dolara alıp tüm exclusive oyunları bitirmiyim :D

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
Hocam sana imkan verilmiş herhalde. Yoksa eminim ki böyle konuşamazdın. Ya da tuzun kuru falandır diyeceğim de sisteminden belli oluyor zaten. Ben bu ülke için neden bir şey yapayım ki ? bana öğrenciye değer verilmemişken neden ben oturup da kafamı yorayım ? burada okuyup yaşamak pardon yaşamaya çalışmak için hiçbir neden yok. Kardeşim yok hiçbir neden yok anlıyor musun ? türkiye de yaşamak için çok zeki olman gerekir yani orta zekalı olan biri aç kalır, az zekalı olan biri aç kalır, yani çok zeki olman lazım. Şimdi ben orta halliyim diyelim sonuçta herkes üstün zekalı olmuyor. Her şeyin fiyatını görüyorsun zaten vergi üstüne vergi koyuyor devlet. Yaşamak için hiçbir nedenim yokken nasıl bir anda çalışıp ülkem için bir şey yapabilirim ki ?
“Bu ülkede kalmak zorundasın, terk edip giden vatan hainidir” demiyorum. İstediğin hayatı yaşamaya hakkın var. Sadece akıllı çocuklar yurt dışına uçup gitmeye devam ettikçe bu ülke debelenecek diyorum. Bazı insanlar ülkelerinden içinde bulunduğu duruma bakmadan çok uçuk beklentilere girebiliyor. Yaşça bu forumdakilerden büyüğüm, şükür tuzum kuru. İstediğim an yurtdışında çalışma imkanım da var ama Türkiye’de kalıp bu ülkeyi iyi etmek için çabalamak istiyorum. Soranlara da aynısını tavsiye ediyorum. Gidene de kızmıyorum.

VitoScaletta

80+ Gold
“Bu ülkede kalmak zorundasın, terk edip giden vatan hainidir” demiyorum. İstediğin hayatı yaşamaya hakkın var. Sadece akıllı çocuklar yurt dışına uçup gitmeye devam ettikçe bu ülke debelenecek diyorum. Bazı insanlar ülkelerinden içinde bulunduğu duruma bakmadan çok uçuk beklentilere girebiliyor. Yaşça bu forumdakilerden büyüğüm, şükür tuzum kuru. İstediğim an yurtdışında çalışma imkanım da var ama Türkiye’de kalıp bu ülkeyi iyi etmek için çabalamak istiyorum. Soranlara da aynısını tavsiye ediyorum. Gidene de kızmıyorum.
aynen öyle herkes yurt dışına gitme hayali kuruyorsa herkes vatan haini değil artık bu ülkede yanlış giden pek çok şey vardır bunlar düzeltilmediği sürecede bu böyle devam eder hiçbişey de diyemessiniz kim bu ülkede taksitlerle vergilerle borçalarla ömrünü bitirmek isterki ha ölünce kendi ülkeme gömülüyüm o ayrı benim güldüğümle gülmeyecek benim ağlamamla ağlamayacak insanı napıyım ben ama işte şartlar bizi buraya sürüklüyor

helpyardımplz

80+ Silver
Hocam burada mühendis bile olduğunda düzgün bir iş bulamıyorsun. Ben sana diyorum ki okusan bile düzgün bir değer vermiyor. Sen şimdi değer verilmese bile hala bu ülkede kalmaya razıysan bir şey diyemem. Ama ben kalamam. Bu arada vasıfsız biri bile yurt dışına çıkıp düzgün bir hayat yaşayacağını zannediyor.

Son düzenleme:

VitoScaletta

80+ Gold
Hocam burada mühendis bile olduğunda düzgün bir iş bulamıyorsun. Ben sana diyorum ki okusan bile düzgün bir değer vermiyor. Sen şimdi değer verilmese bile hala bu ülkede kalmaya razıysan bir şey diyemem. Ama ben kalamam. Bu arada vasıfsız biri bile yurt dışına çıkıp düzgün bir hayat yaşayacağını zannediyor.
vasıfsız biri bile tr den daha iyi hayat yaşayacağı kesin orda 3 aylık work and travel yapanların bile orda nasıl rahat yaşadığını görüyoruz

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
Seni de anlıyorum dostum. Zilyon tane ülke gördüm. Evet dışarıda çok güzel imkanlar var.
Valla dostum yalan yok. Tonla ülke gördüm. Dışarıda güzel imkanlar var. Ama çok başarılı çocuklara. Çok çalışın, kendinizi geliştirin, dönün bilgi birikiminizi Türkiye’ye aktarın. Yolunuz açık olsun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,540
Üyeler
161,082
Son üye
lock0
Top Bottom