Neler Yeni

İş Buldum Çalışmalımıyım ?

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,158
İsim
.
anladım kardeşim sana önerim torna üzerine git hiçbir zaman ölmeyecek meslek her şeyi yapıyor adamlar çünkü bizim akrabanın torna atolyesi var adamın işleri ne azalıyor ne fazla hep belli bir kademe de çünkü ölmeyecek bir meslek her yerde de çok rahatlıkla iş bulursun led far falan boş iş gelecek olan bir meslek üzerine git çünkü artık millet arabanın fabrikadan çıktığı gibi kalmasına ikna oluyor yavaştan jant değiştir bilmem ne yap boş iş bunlar bu arada bende dükkan açarken çok bir param yoktu babam ve dedem kanun gibi zengin olmasına rağmen hiç biri destek vermedi aa küçük kardeşime e200 coupe çekerler büyük abime sermaye verirler ben her zaman varlık içinde yokluk çektim bu işe de ilk arabam vardı avensis onu satıp ta girdim onuda dedem almıştı bir de benim avantajım dükkan kiram yoktu dükkanı da dedem vermişti küçük bir yer ilk ben müteahhit ile anlaştım bir işe giriştim ilk doblo aldım iş arabası olarak onuda geçende sattım 2015 te almıştım düşün daha ağladım hatta satarken ondan sonra dedemin dükkanı iade ettim kendime 400 mt giriş+bodrumlu dükkan aldım ondan sonra müteahhit dedi zekeriyaköyde villam var iş karşılığı yapar mısın dedi orayı aldım ondan sonra da geldim dobloyu verdim corolla hybrit aldım daha geçenlerde toplu iş geldi ordan gelen parayla amcamın oğlunun binası vardı esenlerde 4 daire 1 garaj e300 üm vardı benim haftaya satışını vereceğim artı bir miktar para daha vereceğim 4 daire 1 garajın 2 daire yarım garajı benimdi zaten baya oluyor alalı amcamın oğlundan geri kalanı da alacağım işte arabayı veripte kısacası buraya ben kendim geldim baba parası falan hepsi boş ne yaparsan kendine babamın 50 daire dedemin bir o kadar vs vs milyonluk adamlar ama adamlar mı sorgulanır konusmuyorum zaten ölene kadar da konusmam bir şey olmazsa bunu da abi nasihatı olarak kabul edersin hayırlı geceler
Anladım hocam dediğiniz gibi eskisi gibi insanlar arabalarına para dökmüyor hep 18-25 arası o kitle yani fabrikadan çıktığı gibi kalıyor hep arabalar
Mesaj otomatik birleştirildi:

11 sayfa topic olmuş neler konuşulmuştur ama 8k değilde en azından 15 falan olsa senin için iyi olurdu. 8K bu piyasa için az bence(tabi bahaneleri hazır yenisin, neyse para mevzusuna fazla takılmıcam). Konuya gelirsek anladığım kadarıyla getir götür işleri yapıyorsun eğer bedenen, fiziken seni yoracak işler yapmadığın takdirde amaç "işi öğren" edabındaysa bu soruyu kendine sor iç sesin seni yönlendirir zaten. Hava parası alır gibi para alıcaksın bir yandan da ortam görmüş olursun. İnsan ilişkilerini takip edersin. Bir işte çalışmaya başladın diye böyle gidecek diye bir şey yok. Hem bir yandan da iş aramaya devam edersin. Ne olacak 1 ay çalış abi ben yapamıyorum dersin çıkarsın. Zaten yeni olduğunun farkında o da. Okul durumun ne bu arada? Ne düşünüyorsun bunlardan bahsetmediğin için devamı için bir şey diyemiyorum.
Okul okumuyorum.

8000 liraya yerler bile silinmez hocam 20 yaşında adama 8000 lira verilir mi bunu diyen adam utanmadı mı

ben zamanında 15 yaşında seyyar satıcılık yaparak asgari ücretten fazla para kazanıyordum yazın turistik dönemde etmeyin eylemeyin eziyettir bu yaptığınız
fabrika girsen 22104 tl alırsın :D
Doğru söylüyorsunuz hocalarım.
Farklı sektörlere yöneleceğim yani haftalık 2K ya çok zor aylık 1.2K zaten yol parası bana kalan 6.8K :D

a

askere ne zaman gidecek acaba
Reisim 29 ocakta 2 hafta sonra sınıflandırmam belli olacak şuanda sınıflandırma bekleniyor yazıyor muayenemi falan oldum sadece şu gün şurada ol demesi kaldı yakın zamanda alır yani.

MonteCapz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,059
İsim
Asil
Fiyat konusunda biraz daha zorlasan güzel sektör zaten ileride iyi kazanırsın ancak verdiği para sadece komik. 10 yaşında çocuk çalışsa bu parayı verirsinde 20 yaşında adamsın 8bin tl ile bu devirde ne yapacaksın? Hiç değilse eski asgari ücretten versin 17bin tl işi öğrenene kadar idare edersin.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,158
İsim
.
Fiyat konusunda biraz daha zorlasan güzel sektör zaten ileride iyi kazanırsın ancak verdiği para sadece komik. 10 yaşında çocuk çalışsa bu parayı verirsinde 20 yaşında adamsın 8bin tl ile bu devirde ne yapacaksın? Hiç değilse eski asgari ücretten versin 17bin tl işi öğrenene kadar idare edersin.
Vermiyor hocam benim yerimde çalışmak isteyen çok insan varmış.
Para verme bana iş öğret bedavaya çalışırım diyen bile varmış öyle diyor :D

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,926
İsim
Orkun
Bu tarz işverenlere asla boyun eğmeyin. Bu gençliği sömürmektir hakkını yemektir. Asla boyun eğmeyin umarım çalışacak kimseyi bulamayıp kepenk kapatırlar.
Umarım çok daha güzel yerler bulursun çalışmak için. 8 bin TL çok komik bir rakam, Bu omurgasız insanlar kendilerini niye bu kadar uyanık zannediyor?

Vardır vardır, uyurken götü açıkta kalınca insan neleri görmüyor :D

MonteCapz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,059
İsim
Asil
Başka zaman gençlere iş var çalışmak istiyen yok diye ağlarlar. Öyle birisininde olduğunu pek sanmıyorum. Bedavaya çalıştırıcak adam varsa git onu çalıştır de git yapacak bir şey yok.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,158
İsim
.
Başka zaman gençlere iş var çalışmak istiyen yok diye ağlarlar. Öyle birisininde olduğunu pek sanmıyorum. Bedavaya çalıştırıcak adam varsa git onu çalıştır de git yapacak bir şey yok.
Bu tarz işverenlere asla boyun eğmeyin. Bu gençliği sömürmektir hakkını yemektir. Asla boyun eğmeyin umarım çalışacak kimseyi bulamayıp kepenk kapatırlar.
Umarım çok daha güzel yerler bulursun çalışmak için. 8 bin TL çok komik bir rakam, Bu omurgasız insanlar kendilerini niye bu kadar uyanık zannediyor?

Vardır vardır, uyurken götü açıkta kalınca insan neleri görmüyor :D
Valla reis ben parayı duyana kadar bu işi öğrenmek istiyordum ama bütün isteğim paradan sonra kırıldı.Şöyle bir hesap yapınca işe gitmek için kulladığım otobüs bile aylık 1.2K tutuyor.Bana kalan 6.8K imkanı yok yetmez aga nasıl yetsin hadi sen söyle.1 ay boyunca çok zor ve haftada 6 gün günde 12 saat sadece pazar izin var diğer günler 12 saat.Cidden hem yorucu hem parası az hemde en kötü 1 yıl bu paraya çalışmam gerekecek bunlar öyle hemen öğrenilecek işler değil.Sen 3 ay 5 ay yaptın al sana maaş diyeceğini zannetmiyorum

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,926
İsim
Orkun
Valla reis ben parayı duyana kadar bu işi öğrenmek istiyordum ama bütün isteğim paradan sonra kırıldı.Şöyle bir hesap yapınca işe gitmek için kulladığım otobüs bile aylık 1.2K tutuyor.Bana kalan 6.8K imkanı yok yetmez aga nasıl yetsin hadi sen söyle.1 ay boyunca çok zor ve haftada 6 gün günde 12 saat sadece pazar izin var diğer günler 12 saat.Cidden hem yorucu hem parası az hemde en kötü 1 yıl bu paraya çalışmam gerekecek bunlar öyle hemen öğrenilecek işler değil.Sen 3 ay 5 ay yaptın al sana maaş diyeceğini zannetmiyorum
Bu paraya değmesi için kozmetikten çok direk motor kısmı üzerinde çalışman lazım. Öğrenmesi en zor kısım arabalarda motordur. İnce işçilik ister hata yapmamak gerekir. O yüzden motor öğrenecek olsan bir nebze 3-5 ay katlanmaya değer diyebilirdim. Ama kozmetik işi yani yaptıkları işte aşırı zor bir şey yok. 3 5 Kere yaptın mı zamanla öğrenirsin. Ama asla asla asla bu paraya değmez.

ismailssqq

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
283
İsim
ismail sağlam
Hocam asgari ücretin uygulandığı çalışma saati haftalık 45 saattir size fazladan 27 saat çalışıp asgari ücretin 3te 1i kadar maaş alacağınızı söyleyen adama bunun maaş değil sadaka olduğunu söyleyin ve uzaklaşın.

Hocam asgari ücretin uygulandığı çalışma saati haftalık 45 saattir size fazladan 27 saat çalışıp asgari ücretin 3te 1i kadar maaş alacağınızı söyleyen adama bunun maaş değil sadaka olduğunu söyleyin ve uzaklaşın.
Sigortalar minimum 6binden başlıyor bir bakıma asgari ücret şuan 28.000 siz 3te 1den bile az paraya çalışsam mı diye düşünmüşsünüz bu bile saçma

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Gitsin onu çalıştırsın o zaman. 8k ne. Adı üstünde Asgari ücret. ASGARİ demek zaten en düşük demek bunun altını veremez. Sigorta yapamaz. Sigorta yapsa bile senin sigortanı asgari ücret üzerinden ödemesi gerekir. Yani bu aslında dolandırıcılık. Senin maaşını elden verecek ama sana sigorta yapsa bile asgari ücret üzerinden ödeyecek. Belki sigorta bile yapmayacak. Hadi hepsini geçtim sigorta yapmayıp sana bir şey olursa ne olacak ?

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,158
İsim
.
Bu paraya değmesi için kozmetikten çok direk motor kısmı üzerinde çalışman lazım. Öğrenmesi en zor kısım arabalarda motordur. İnce işçilik ister hata yapmamak gerekir. O yüzden motor öğrenecek olsan bir nebze 3-5 ay katlanmaya değer diyebilirdim. Ama kozmetik işi yani yaptıkları işte aşırı zor bir şey yok. 3 5 Kere yaptın mı zamanla öğrenirsin. Ama asla asla asla bu paraya değmez.
Hocam bizim motorla işimiz yok.Ellemiyoruz motor aksamını motor kısmında farlar ve sis lambaları harici bakmıyoruz dolayısıyla ince işçilikde istemiyor.Yani heryerden faul kral neresinden tutsan elinde kalıyor ücreti tutsan elinde kalır mesai saati öyle sigorta zaten hak getire.

Sigortalar minimum 6binden başlıyor bir bakıma asgari ücret şuan 28.000 siz 3te 1den bile az paraya çalışsam mı diye düşünmüşsünüz bu bile saçma
Sigorta yok zaten kral yapmıyor.Cidden sadaka kral çok doğru.

Gitsin onu çalıştırsın o zaman. 8k ne. Adı üstünde Asgari ücret. ASGARİ demek zaten en düşük demek bunun altını veremez. Sigorta yapamaz. Sigorta yapsa bile senin sigortanı asgari ücret üzerinden ödemesi gerekir. Yani bu aslında dolandırıcılık. Senin maaşını elden verecek ama sana sigorta yapsa bile asgari ücret üzerinden ödeyecek. Belki sigorta bile yapmayacak. Hadi hepsini geçtim sigorta yapmayıp sana bir şey olursa ne olacak ?
Sigorta yok + Haftada 6 gün + Günde 12 Saat = Aylık 8K
Denklem bu şekilde hocam.

Top Bottom