İş İçin Yeni Nesil Intel Sistem Tavsiyesi

Reaksiyon skoru
16
Başlıkta da belirtiğim gibi, iş için yeni bir sistem kurma arayışına girdim. AMD işlemcilerin düşük sıcaklıkta, düşük güç tüketimi ile oyunlarda ne kadar güçlü olduğunun farkındayım ama müzik prodüksiyonu için (yabancı kaynaklarda araştırmalarım sonuncunda) benim için şimdilik en iyi işlemcinin Intel Core Ultra 265KF olduğu sonucuna vardım. Reaper, Cubase gibi programlarda yapılan düşük buffer'daki testlerde Intel 265K fiyatına göre gerçekten iyi sonuçlar veriyordu. Yaklaşık olarak Ryzen 9900X3D ile benzer puanlar alıyordu. Bu iki işlemcinin arasındaki fiyat farkı 10 bin liradan fazla. Sistemde oyun oynamayı düşünmediğim için X3D işlemci almayı da çok mantıklı bulmadım. Müzik prodüksiyonu için fazla sayıda USB girişi kullanıyorum bu konuda AMD'nin biraz sıkıntılı olduğunu bir çok kaynakta okudum ve Intel işlemcilerin müzik için gerekli ASIO Driver'larında çok daha stabil olduğunu da... Neden bu kimsenin beğenmediği INTEL işlemciyi tercih ettiğimi AMD'ci arkadaşlar kızmasınlar diye uzun uzun açıklamaya çalıştım.
LGA1850 soketinin de ölü bir yatırım olduğunun farkındayım. Seneye sanırım soket komple değişecekmiş. Elbette can sıkıcı bir durum. Ama ülkedeki ekonomik durumları, çip krizlerini ve artık DDR4'lü sistemimin girdiği darboğazı düşününce bu güncellemeyi yapma kararı aldım. Belki bir sene beklemem daha doğru olabilirdi ama anladınız...
Kendimce aşağıdaki bir sepet oluşturdum. Halihazırda 750w PSU'm, LGA1700 soket uyumlu bir hava soğutucum ve 3070ti ekran kartım var. DDR5 Ram piyasası malum... Benim için yüksek ram kapasitesi ve işlemcide yüksek tekli çekirdek performansı önemli. Ram'ler elbette içime sinmedi ama Crucial'ın bu ramlerini ddr4 sisteminde kullanıyorum ve hava soğutucuma ucu ucuna çarpmıyor, ayrıca fiyatı sanırım cl değeri 46 ve mhz'i 5600 olduğu için de fazlası ile düşük, 48 gb olması ve fiyatı beni cezbetti. Bana önerebileceğiniz 30 bin lirayı çok aşmayacak daha kaliteli ve stabil sistem bileşenleri var mıdır? Bu konularda benden çok daha tecrübeli arkadaşlar muhakkak vardır, yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Crucial Pro DDR5 RAM 48GB Kit (2x24GB) 5600MHz

GIGABYTE Z890 UD WIFI6E Intel LGA1851

INTEL Core Ultra 7 265KF TRAY

1762444907804.webp

(Amazon'u tercih etme sebebim ise 6 ay vade farksız taksit yapması)

Geri