Neler Yeni

İşemci Sıcaklığı Sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Yunus Emre Duman
Arkadaşlar şimdi ben ağustos ayında Victus 16 Gaming laptop aldım ilk baş her şey güzeldi oyunlarda sıcaklık değerleri çok şaşırtmıştı beni işlemci ve ekran kartı beraber maximum 72 dereceleri görüyordu o da Days Gone gibi yüksek grafikli oyunlardaydı hel let loose da mesela 60 küsurlerde geziyordu sıcaklık Rainbow Six: Siege'de cidden hiç fan sesi duymuyordum diyebilirim ona rağmen sistem sıcaklıkları 60'larda idi ancak şu son zamanlarda ekran kartı sıcaklığım aynı olmasına rağmen işlemci sıcaklığı artmış durumda 60'larda gezinen sıcaklık hel let loose Rainbow Six: Siege gibi oyunlarda 85'i görmekte hel let loose da menü de 90 küsurleri gördü ekran kartı gayet soğuk stabil çalışıyor ancak işlemci neden bu kadar ısınıyor kendi kendine anlam veremedim bir türlü. Dün fark ettim bu olayı arka taraf toz toplamış olabilir dedim altta ızgara var biraz tozlu geldi gözüme süpürge ile hafif çektirdim tozları sonra açtım hel let loose da sıcaklık normale dönmüştü 68 derece çalışıyordu işlemci ancak kapattım ve 1 2 saat sonra açtığımda yine 80leri buluyordu işlemci sıcaklığı bu sıcaklık mevzusu her oyunda da geçerli değil ama Battlefield 5'te 73 falan yine eskisi gibi değil ama diğerleri gibi uçuk da değil bu sıcaklık artışı neden olabilir yardımcı olabilir misiniz?

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Tekin Ayber
Çok tozlu ortamda mı oynuyorsun, aşırı toz kaplamış ise kasayı söküp, ızgaraları içten temizlemen gerek ve işlemci macunu kurumuş ise yenilemen gerek.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Yunus Emre Duman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çok tozlu ortamda mı oynuyorsun, aşırı toz kaplamış ise kasayı söküp, ızgaraları içten temizlemen gerek ve işlemci macunu kurumuş ise yenilemen gerek.
Kanka alalı 3 ay olmadı bile macunu kurumamıştır tahminimce aşırı bi toz da yok aslında alt tarafta toz lekeleri var 2 tane yuvarlak yuvarlak farklı taraflarda ama odamda yani çok tozlu bi yer de değil içini açarsam garanti bozulur diye elim kolum bağlandı

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Tekin Ayber
Kanka alalı 3 ay olmadı bile macunu kurumamıştır tahminimce aşırı bi toz da yok aslında alt tarafta toz lekeleri var 2 tane yuvarlak yuvarlak farklı taraflarda ama odamda yani çok tozlu bi yer de değil içini açarsam garanti bozulur diye elim kolum bağlandı
Garanti için servisi ile konuşman en doğrusu. Ama oyunlar eğer orjinal değilse acaba windows da mı bir problem olmuş olabilir... krak oyunlar genelde çok çeşitli şeyler bulaştırır bilgisayara ve bilgisayar sapıtır... böyle bir durum var mı? arka planda başka işlemler dönebilir çünkü...

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Yunus Emre Duman
Garanti için servisi ile konuşman en doğrusu. Ama oyunlar eğer orjinal değilse acaba windows da mı bir problem olmuş olabilir... krak oyunlar genelde çok çeşitli şeyler bulaştırır bilgisayara ve bilgisayar sapıtır... böyle bir durum var mı? arka planda başka işlemler dönebilir çünkü...
Reis şöyle bir şey var işte toz olarak çok da aşırı bir şey yok ve virüs işi de olabilir umarım odur crack rdr 1 indirmiştim sadece normalde hiç indirmem korsan oyun ama çok pahalı gelince indirmiştim rdr de fark ettim zaten bakayım dedim öylesine 86 derece işlemci yazıyordu ama virüs olsa kaspersky da 450k dosya tarattım illa çıkmaz mıydı yani işlemciye bu kadar dokunabilecek bir virüs
Mesaj otomatik birleştirildi:

Reis şöyle bir şey var işte toz olarak çok da aşırı bir şey yok ve virüs işi de olabilir umarım odur crack rdr 1 indirmiştim sadece normalde hiç indirmem korsan oyun ama çok pahalı gelince indirmiştim rdr de fark ettim zaten bakayım dedim öylesine 86 derece işlemci yazıyordu ama virüs olsa kaspersky da 450k dosya tarattım illa çıkmaz mıydı yani işlemciye bu kadar dokunabilecek bir virüs
Ayrıca mining var mı diye ben de şüphelendim ama wi fi'ı kapatınca bi fark olmuyor işlemci sıcaklığında mining değildir diye düşünüyorum.

Ekler

• IMG_20241108_172023_881.jpg
    IMG_20241108_172023_881.jpg
    37.1 KB · Hit: 7
  • IMG_20241108_172026_033.jpg
    IMG_20241108_172026_033.jpg
    43.6 KB · Hit: 9

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Tekin Ayber
Resimlerden belli olmaz, krak oyunu kurarken istisna tanıdıysan veya antiyi kapadıysan sadece işlemciyi zorlayan arka planda işler çeviriyor olabilir. Eğer ekran kartı ve işlemci ısı boruları ayrı değilse ve sadece işlemci ısınıp ekran kartı çipi ısınmıyorsa o zaman işlemciyi aşırı çalıştıran yazılımsal bir sıkıntı var demektir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Yunus Emre Duman
Resimlerden belli olmaz, krak oyunu kurarken istisna tanıdıysan veya antiyi kapadıysan sadece işlemciyi zorlayan arka planda işler çeviriyor olabilir. Eğer ekran kartı ve işlemci ısı boruları ayrı değilse ve sadece işlemci ısınıp ekran kartı çipi ısınmıyorsa o zaman işlemciyi aşırı çalıştıran yazılımsal bir sıkıntı var demektir.
Anti virüs kapalıydı evet yama falan kurarken sıkıntı çıkarıyordu rdr kurarken de devre dışı bırakmıştım umarım format atınca düzelir yoksa baya sıkıntı çekeceğim gibi umarım virüs falandır problem sizce sorun bilgisayarda mıdır hocam yoksa virüs ile ilgili midir biliyorum kesin bir şey diyemezsiniz ama tahmininizi merak ettim

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Tekin Ayber
Anti virüs kapalıydı evet yama falan kurarken sıkıntı çıkarıyordu rdr kurarken de devre dışı bırakmıştım umarım format atınca düzelir yoksa baya sıkıntı çekeceğim gibi umarım virüs falandır problem sizce sorun bilgisayarda mıdır hocam yoksa virüs ile ilgili midir biliyorum kesin bir şey diyemezsiniz ama tahmininizi merak ettim
Her şey yolundayken full bilmem ne indir sitesinden ben de indirim yapmıştım sonra bilgisayara bindirim olmuştu :p
Format atınca sarhoş haldeki bilgisayar kendine gelmiş, ayık duruma geçmişti. :ROFLMAO:

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Yunus Emre Duman
Her şey yolundayken full bilmem ne indir sitesinden ben de indirim yapmıştım sonra bilgisayara bindirim olmuştu :p
Format atınca sarhoş haldeki bilgisayar kendine gelmiş, ayık duruma geçmişti. :ROFLMAO:
Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için iyi forumlar hocam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,204
Üyeler
161,252
Son üye
amelik22
Top Bottom