Yardım Işık Sızma Yapan Laptop İadesi Kabul Edilir mi?

ilyasxu

80+
Reaksiyon skoru
3
Merhaba arkadaşlar,

2 gün önce Acer Nitro V16 model bir laptop sipariş etmiştim ve bugün elime ulaştı. Cihazı açıp ilk kurulumunu yaptıktan sonra fark ettim ki ekranın bazı bölgelerinde (özellikle kenar kısımlarda) ışık sızması (backlight bleeding) problemi var.

İnternette yaptığım araştırmalarda, ışık sızmasının üretim kaynaklı olup birçok cihazda belli bir düzeyde görülebildiğini, bu nedenle bazı teknik servislerin bunu "kusur" olarak kabul etmediğini öğrendim. Ayrıca 1 Ocak 2025’ten itibaren yalnızca gerçekten kusurlu ürünlerin iade alınacağına dair düzenleme haberini görünce açıkçası endişelendim. Çünkü benim cihazımda da bu ışık sızması gözle fark edilecek düzeyde olsa da teknik olarak "kusur" sayılmayabileceği belirtiliyor.

Bu yüzden bu durumu daha önce yaşayan, benzer bir süreçten geçen ya da konuyu yakından takip eden biri varsa; iade ya da değişim konusunda nasıl bir yol izlemem gerektiğiyle ilgili bana rehberlik edebilir mi?

Şimdiden teşekkür ederim.

Ekler

• IMG-20250524-WA0022.webp
    IMG-20250524-WA0022.webp
    69.7 KB · Hit: 34
  • IMG_20250524_134832.webp
    IMG_20250524_134832.webp
    90.5 KB · Hit: 33
  • IMG_20250524_134802.webp
    IMG_20250524_134802.webp
    223.4 KB · Hit: 32
hocam maalesef kamerada öyle gözüküyor fakat gerçekte göründüğü gibi değil. o yoğunluktan itibaren sol üste doğru üçgen şeklinde ilerliyor beyazlık.
Rahatsız ediyorsa iade etmek en mantıklısı

Rahatsız ediyorsa iade etmek en mantıklısı
işte ben de onu soruyorum acaba iade alırlar mı almazlarsa Hem elden ele dolaşıp kargo süreçlerini tekrarlayıp geri gelecek ve bu süreç laptopun gerçekten hasar almasının riskini arttırıyor.(kargo kaynaklı)

işte ben de onu soruyorum acaba iade alırlar mı almazlarsa Hem elden ele dolaşıp kargo süreçlerini tekrarlayıp geri gelecek ve bu süreç laptopun gerçekten hasar almasının riskini arttırıyor.(kargo kaynaklı)
iade edip yeni aldıgın laptopta da ışık sızması olacak kaçışın yok bundan, şansın varsa daha az ışık sızması çıkar o kadar

iade edip yeni aldıgın laptopta da ışık sızması olacak kaçışın yok bundan, şansın varsa daha az ışık sızması çıkar o kadar
özellikle en az kronik olan ekranlı modeli almaya çalışacağım fakat endişem iade reddi alma yönünde bu konu hakkında düşüncelerinizi paylaşır mısınız. sistem freedos geldi win 11 i falan kurdum.

14 gün geçmediyse beğenmedim diyerekte iade edebilirsiniz, almama şansları 0

Geri