İsim değiştirme davası

Reaksiyon skoru
4
adım Ebubekir ve ismimi Bekir olarak kısaltmak istiyorum avukatla görüştüm ismini max Bekir yaparsın dedi daha büyük bir değişikliği kabul etmeyebilirler dedi o yüzden ismimi Bekir olarak kısaltmak istiyorum Ebubekir den güzeldir bence sizce iyi bir fikir mi ?

adım Ebubekir ve ismimi Bekir olarak kısaltmak istiyorum avukatla görüştüm ismini max Bekir yaparsın dedi daha büyük bir değişikliği kabul etmeyebilirler dedi o yüzden ismimi Bekir olarak kısaltmak istiyorum Ebubekir den güzeldir bence sizce iyi bir fikir mi ?
hocam ismi taşıyan sizsiniz.
seveni de sevmeyeni de olur önemli olan siz sevecekseniz yapın.
Hani büyük bir isim değişikliği de değil

hocam ismi taşıyan sizsiniz.
seveni de sevmeyeni de olur önemli olan siz sevecekseniz yapın.
Hani büyük bir isim değişikliği de değil
hocam ben çocukluğumdan beri ismimden nefret ediyorum biri ismimi soruğunda çok utanarak söylüyorum yıllardır ailemi ikna etmeye çalışıyorum hep söylüyorum sonunda kabul ettiler bende değişirmek isiyorum

Haklısınız. Kaldı ki Ebubekir isim değil lakaptır. Anlamadan iman etmenin getirmiş olduğu bilgisizlik yüzünden çocuklara isim yerine lakap ya da fiil veriyorlar. Arapça olsun yeter.

Haklısınız. Kaldı ki Ebubekir isim değil lakaptır. Anlamadan iman etmenin getirmiş olduğu bilgisizlik yüzünden çocuklara isim yerine lakap ya da fiil veriyorlar. Arapça olsun yeter.

Ebubekir bir isimdir, lakap değildir. Bilgisizliğiniz de göz dolduruyor. Ebû Bekir, İslam peygamberi Muhammed'in sahâbesi ve Dört Halife'nin ilkidir.

Ebubekir bir isimdir, lakap değildir. Bilgisizliğiniz de göz dolduruyor. Ebû Bekir, İslam peygamberi Muhammed'in sahâbesi ve Dört Halife'nin ilkidir.

Halife olduğunu biliyorum. Gerçek adı Abdulllah, Ebubekir lakabıdır diyorum.

Halife olduğunu biliyorum. Gerçek adı Abdulllah, Ebubekir lakabıdır diyorum.

Gerçek adı; Ebû Bekir Abdullah bin Ebî Kuhâfe Osmân bin Âmir el-Kureşî et-Teymî'dir.

Gerçek adı; Ebû Bekir Abdullah bin Ebî Kuhâfe Osmân bin Âmir el-Kureşî et-Teymî'dir.

Ebubekir "deve babası" anlamına gelen bir lakap. Araplarda lakap kullanmak ve bununla anılmak çok sık rastlanılan bir durumdur. Örneğin Ebu Hureyre de "kedi babası" anlamına gelir.

Bekir tabi ona göre çok daha iyidir . Bu arap isimleri koyanları anlamıyorum mis gibi TÜRK isimleri varken nerden buluyorlar saçma adları

.( eğer din öğretmeni yada hoca olacaksan değiştirme hatta birinin gençlik kolları var oraya kaydol seni torpil yaparlar bide sakal bırak . Öneri değildir gerçektir asla önermiyorum)

Neden bu kadar açık yazıyorum çünkü reşit değilim-özgürüm 2 sene kadar-

Kasıt var mı bilmiyorum ama yanlış bilgi vermişler. Anlamı bu kadar net olarak bilinen kelimeleri rivayetleri kaynak gösterip farklı anlamlar yüklemek 40 sene önce kabul görebilirdi ama günümüzde çok uzun süre dayanmıyor haliyle.

Güzel kardeşim Kur'an'da Hz Ebu Bekir Peygamberden bahsediyor. Sen diyorsun yok deve sırtı yok bilmem ne. Daha ne diyeyim sana. Hatta lakabı Sıddık'tır. Daha bir şey demiyorum. İyi forumlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,359
Üyeler
183,986
Son üye
YoungYaso
Geri