Neler Yeni

İslam Dini Hakkında Yanlış Bilinen Şeylerin Doğruları

Arthur♛Morgan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,632
İsim
sefa korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
Red Dead Redemption ve Rockstar ile ilgili her şeye ilgim var
Instagram
sfakorkmaz
Reis sünnet olayı bi farklı geldi bana ilk kez böyle bir iddia görüyorum ve doğruluğuna dair ayrı bir konu açmak bile gerekir bence bu maddeyi daha fazla açıklayın

2023'e Kadar Yokum

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,496
İsim
Melih
İlgilendiği Kategoriler
Konu Dışı, Müzik
Reis sünnet olayı bi farklı geldi bana ilk kez böyle bir iddia görüyorum ve doğruluğuna dair ayrı bir konu açmak bile gerekir bence bu maddeyi daha fazla açıklayın
Sünnet kelimesinin en temel anlamı kural, kanundur. Yani peygamberimizin dinde kural koyma yetkisi olmadığı için onun söylediği şeyler dinin bir parçası değildir. (Sakal bırakmak, ipek ve altının erkeklere haram olması, tavlanın haram olması, müziğin haram olması vb.) Böyle şeylerin dinde bir yeri yoktur. İstediğiniz gibi altın takabilirsiniz, müzik dinleyebilirsiniz, tavla oynayabilirsiniz. Eğer bir şey söylediyse ona sünnet denilemez. Dinimizin sünnetleri zaten kuranda anlatılıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Nasıl bir saçmalamışsın sen ya biz çoğu şeyi peygamberlerden öğrendik kuranda nasıl namaz kılınacağı yazıyor mu?
Yazıyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: cici

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,739
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
çok şey var aslında saptırılmış, değiştirilmiş, kasıtlı yanlış anlatılmış ve böyle dedikodu gibi ondan ona vs. gelenekten gelme dinde oynanan şeyleri uzun süre onun etkisinde kalan insanlara pat diye söylersen böyle tepki verilmesi normal. müteşabih ayetler üzerinde anlam oyunu yaparak insanların beyinleri ve zihniyet ile çok kolay oynanıyor.

arturo

80+ Silver
Sünnet kelimesinin en temel anlamı kural, kanundur. Yani peygamberimizin dinde kural koyma yetkisi olmadığı için onun söylediği şeyler dinin bir parçası değildir. (Sakal bırakmak, ipek ve altının erkeklere haram olması, tavlanın haram olması, müziğin haram olması vb.) Böyle şeylerin dinde bir yeri yoktur. İstediğiniz gibi altın takabilirsiniz, müzik dinleyebilirsiniz, tavla oynayabilirsiniz. Eğer bir şey söylediyse ona sünnet denilemez. Dinimizin sünnetleri zaten kuranda anlatılıyor.

Yazıyor.
Ayet göster kankam bir yerinden sallıyorsun çünkü

İnsanlar temelinde öğrenmeye dayalı ve gozlemlerle de bunu pekiştiren, saglamlastiran bir fikre sahiptir. Görüyorum ki sizler de bu yetilerden pek nasibini almamış bulunuyorsunuz. Sizlere bu konuda yardımcı olmayı ne kadar istesem de zamanımın değerini hak etmediğinizi düşünüyorum. Bu sebeple çevrenizde dini anlamda, sizin değil; toplumun yeterli bilgiye sahip gördüğü, bilgili bir kişi ile bu konular hakkında detaylı konuşmanızı ve en yakın zamanda gözünüzü açıp gerçekleri daha makul şekilde görüp karsilamanizi temenni ederim. Iyi günler
kuran okumakla mı yanlış yolda hadis ve diğer kaynak kitaplarını mı okumakla yanlış yolda sen kendini bir gözden geçir istersen kimse Allaha din öğretemez külliyen yalan ile doludur kaynaklar bunu iyi bilin

By_raskolnikow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
499
İsim
Mehmet Ali
İlgilendiği Kategoriler
Pc
Instagram
By_raskolnikow
Twitter
By_raskolnikow
Discord
By_raskolnikow
kuran okumakla mı yanlış yolda hadis ve diğer kaynak kitaplarını mı okumakla yanlış yolda sen kendini bir gözden geçir istersen kimse Allaha din öğretemez külliyen yalan ile doludur kaynaklar bunu iyi bilin
Bunları iddia edenlerin de kaynakları gözden geçirilmelidir diye düşünüyorum bende

2023'e Kadar Yokum

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,496
İsim
Melih
İlgilendiği Kategoriler
Konu Dışı, Müzik
Ayet göster kankam bir yerinden sallıyorsun çünkü
Kuranda nerede ne okuyacağını söylemez. Öyle bir kural yoktur çünkü. Kuranda namazda kıyam, rüku ve secde yapın der. Allah'ı anın der.

Kaynakça nerede?
Kuran

Kuranda nerede ne okuyacağını söylemez. Öyle bir kural yoktur çünkü. Kuranda namazda kıyam, rüku ve secde yapın der. Allah'ı anın der.
Bu yüzden namaz aslında kendine göre uyarlayabileceğin bir şey.

Son düzenleme:
  • Muhteşem
Reaksiyonlar: cici

arturo

80+ Silver

Kuran

Bu yüzden namaz aslında kendine göre uyarlayabileceğin bir şey.
Sen nasıl bir sapıklık içinde yaşıyorsun anlamadım Kuran'da nasıl namaz kılınacağı yazmaz biz peygamberlerden öğreniriz kaynak bile veremiyorsun

2023'e Kadar Yokum

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,496
İsim
Melih
İlgilendiği Kategoriler
Konu Dışı, Müzik
Sen nasıl bir sapıklık içinde yaşıyorsun anlamadım Kuran'da nasıl namaz kılınacağı yazmaz biz peygamberlerden öğreniriz kaynak bile veremiyorsun
Senin peygamberin namaz kılarken oturduğunda ettehiyyatü mü okuyordu? O okuduğu şeyde peygambere selam var. Peygamberin kendisine selam mı veriyordu namazda? Senin savunduğun namaza göre oturuşta bu okunur. Peygamberin bunu yapması çok saçma değil mi? Azıcık mantıklı olun ya. Üstelik kuranda namaz kelimesi de geçmez. Salat geçer. Ve bunun namaz dahil birden çok anlamı vardır.

arturo

80+ Silver
Senin peygamberin namaz kılarken oturduğunda ettehiyyatü mü okuyordu? O okuduğu şeyde peygambere selam var. Peygamberin kendisine selam mı veriyordu namazda? Senin savunduğun namaza göre oturuşta bu okunur. Peygamberin bunu yapması çok saçma değil mi? Azıcık mantıklı olun ya.
Peygamber namaz kılarken kuran tam inmiş miydi kankam kuran 1 günde inmedi indikçe de eklendi

Top Bottom