arturo
80+ Silver
1) Tahiyyatı peygamber efendimiz okurmuş. Bahsettiğim olay kuran indikçe namaza eklenmişBenim dediğim şeyle alakası ne anlamadım
1) Tahiyyatı peygamber efendimiz okurmuş. Bahsettiğim olay kuran indikçe namaza eklenmişBenim dediğim şeyle alakası ne anlamadım
Tahitiyyat kuranda geçmez bu 1. Tahiyatta peygambere selam cümlesi var. Peygamber kendine mi selam veriyormuş namazda bu da 2.1) Tahiyyatı peygamber efendimiz okurmuş. Bahsettiğim olay kuran indikçe namaza eklenmiş
bu mesajı görünce bayıldımKuran
Neden?bu mesajı görünce bayıldım
Ya git araştır kuran oku azıcık sen de anlarsın ben kimseyi saptırmıyorum.Yoldan saptırmak için bilerek yazdığını bu kadar belli etmeseydin keşke. Başka yer yok mu insanları saptırabileceğin?
Bu konuda ki mesajları okuyunca bu sözün doğruluğu kanıtlanmış oluyor.zaten herkesin kendine göre islamı var ona sorsan asıl islam bende bir başkasına sorsan asıl islam bende ama ortada gerçek islam yok.
Şunla uğraşıp durma zaten bir insan inancını başkasından duyduktan sonra kendisi okumadan değiştiriyorsa sorun o kişidedir bu şeyleri söyleyende değilYa git araştır kuran oku azıcık sen de anlarsın ben kimseyi saptırmıyorum.
kendi “yarattığı” ilk varlığı kendisine inananlardan kılmamış da sonradan mı getirmiş dinini ne demek istiyorsunuz? Sünnet kelime anlamı olarak belki dediğiniz gibi olabilir ama dinsel anlamı olarak peygamberin yaptığı davranışlar olarak geçer bilginize1- Hz. Adem ilk insan değildir. İlk halifedir.
2- Peygamberimizin sünneti diye bir şey yoktur. (Sünnet kural demek, peygamberimizin de dinde kural koyma yetkisi yoktur.)
3- Hadislerin dinde emir verme yetkisi yoktur.
4- Kadınları dövme diye bir şey yoktur.
5- Her gördüğün kafiri öldürmek diye bir şey yoktur.
6- Mezhepler, tarikatlar kuranda yasaktır. ("Bütünlüğünü bozarak parçalara bölünen ve her grubun yalnız kendi sahip olduğu [ilkelerle] övündüğü kimselerden olma! Rum 32", "İnançlarının bütünlüğünü bozarak gruplara, fırkalara ayrılanlara gelince: onlar için yapabileceğin bir şey yoktur. Unutma, onların işi Allah’a kalmıştır: ve zamanı geldiğinde Allah onlara vaktiyle yaptıklarını gösterecektir. En'am 159")
7- Ölülerden medet ummak şirktir.
8- İslami yönetim şekli çoğu insanın bildiği gibi bir şey değildir. Şu anda Allah'ın istediği gibi yönetilen hiçbir ülke yoktur.
9- Cübbe, sarık, sakal gibi şeyler dinin bir parçası değildir.
Detay öğrenmek isterseniz yazabilirsiniz.
Kaynak hocam?
Anlattıkları bir kaynakçaya bağlasa inanıcaz ama olmayan bir şeyleri kanıt olmadan anlatamassın. İlk insan Hz Adem değlmiş lan kuranda yazıyor ilk insan Hz Adem. Allah nezdinde Îsâ'nın durumu Âdem'in durumu gibidir. Onu topraktan var etti; sonra ona “ol” dedi ve oluverdi Âli imran suresi 59 ayet. Yani Hz ademin ne babası vardı ne de annesi ilk insan hz ademdir.Bu konuda ki mesajları okuyunca bu sözün doğruluğu kanıtlanmış oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Şunla uğraşıp durma zaten bir insan inancını başkasından duyduktan sonra kendisi okumadan değiştiriyorsa sorun o kişidedir bu şeyleri söyleyende değil
Yav sen nasıl bir adamsınTahitiyyat kuranda geçmez bu 1. Tahiyatta peygambere selam cümlesi var. Peygamber kendine mi selam veriyormuş namazda bu da 2.