Işlemci 0.4ghz düşüyor sonra yükseliyor.

Fariz

80+
Reaksiyon skoru
0
Selam, 8265u işlemcim 0.4ghz düşüyor sonra tekrar yükseliyor cok ciddi laglar oluşuyor. Bu düşüş laptopdan adaptoru ayırdığımda oluşuyor. Bir cok mekale okudum video izledim throttlestop proqramıyla bdprochot kapatinca olmuyormuş birdaha. Peki benim sorum şöyle. Bu neden oluyor ki? Laptopumda donanimsal sorunmu var yoksa uretici software driver hataları? Laptop şarjdayken 0.4ghz düşmuyor sadece batarya kullaminda laglar oluşuyor prize takinca düzeliyor. Sorun nedir? Windows 11, windows 10 resetleme yeniden yazma hicbiri işe yaramadı.

Laptoplar güce takılıyken tam performansını verir.Bataryada limitler kendini
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Batarya kullanımını uzatmak için

Laptoplar güce takılıyken tam performansını verir.Bataryada limitler kendini
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Batarya kullanımını uzatmak için
Bence tam olarak öyle diğil bug gibi bir sey bu anlık 0.4 dusuyor sonra yukseliyor. Sistemi cok kotu etkiliyor

Bence tam olarak öyle diğil bug gibi bir sey bu anlık 0.4 dusuyor sonra yukseliyor. Sistemi cok kotu etkiliyor
Bu bir bug değil.
Senin muhtemelen bataryan full. Full bataryada yeni nesil laptopların çoğu, batarya fullenince, gücü bataryadan keser ki, sürekli sarj olmaya çalışmasın, bataryanın ömründen yemesin. Bu yüzden enerji direk prizden pc'ni besliyor, batarya hiçbir şekilde devrede değil. Sonra sen adaptörü çektiğin anda, enerji akış yönü bataryadan pc'ye dönüyor, bu sürede de laptopuna anlık olarak güç gitmiyor. O anda bunu yaşıyorsun.

En son ne zaman temizlik yapildi acaba?
3-4 gün önce, cpu stress testinde sicaklik 72 derece ustunu görmüyor. Lp1 15w yukari cikmiyor, 25w koysam bile galiba bu chipsete gomulu bir ayar. Ama turbo sirasinda 30-35w cika biliyor. Thermal throtting diyil cunki turbo bitince sicaklik 72-73C.

Neden bu durum canını sıkıyor ki, sürekli sarjdan mı cekiyorsun laptopu. Bırak full takılı kalsın

Bu bir bug değil.
Senin muhtemelen bataryan full. Full bataryada yeni nesil laptopların çoğu, batarya fullenince, gücü bataryadan keser ki, sürekli sarj olmaya çalışmasın, bataryanın ömründen yemesin. Bu yüzden enerji direk prizden pc'ni besliyor, batarya hiçbir şekilde devrede değil. Sonra sen adaptörü çektiğin anda, enerji akış yönü bataryadan pc'ye dönüyor, bu sürede de laptopuna anlık olarak güç gitmiyor. O anda bunu yaşıyorsun.
Ama hep cekince olmuyor ki, ustunden bir 10-15 dakika kecdikden sonrada ara sira iş sırasında 3.2 ghzlerden anında 0.8 sonra 0.4ghz dusub sistemi lag durumuna sokub yeniden yukseltiyor her 2-3 dakika tekrarliyor gibi.

3-4 gün önce, cpu stress testinde sicaklik 72 derece ustunu görmüyor. Lp1 15w yukari cikmiyor, 25w koysam bile galiba bu chipsete gomulu bir ayar. Ama turbo sirasinda 30-35w cika biliyor. Thermal throtting diyil cunki turbo bitince sicaklik 72-73C.
Laptoplarda cmos sifirlamasi yapiliyor mu? Bence sorununuzu bu cozebilir. Garip sorunlar genelde boyle cozulebiliyor. Bende pc de frekans kitli kaliyordu, asla turbo frekansa cikmiyordu. Boyle cozmustum

Ama hep cekince olmuyor ki, ustunden bir 10-15 dakika kecdikden sonrada ara sira iş sırasında 3.2 ghzlerden anında 0.8 sonra 0.4ghz dusub sistemi lag durumuna sokub yeniden yukseltiyor her 2-3 dakika tekrarliyor gibi.
Ben hep çektiğin anda bu düşmeleri yaşıyorsun ve sonra bir daha yaşamıyorsun gibi anladım, o zaman durum farklı.

Neden bu durum canını sıkıyor ki, sürekli sarjdan mı cekiyorsun laptopu. Bırak full takılı kalsın
Sebebini bulmasam rahat edemem. Bu laptopu ikinci el aldim bataryasi 0dı batarya degistirdim batarya şuan 2-3 saat calistiriyor ama bu ghz düşmesi bilemiyorum batarya sorunumu yoksa donanimsal sorunmu yoksa surucu sorunumu?

TDP 15 W
Configurable TDP-up Base Frequency 1.80 GHz
Configurable TDP-up 25 W
Güç verimliliği yüksek işlemci.Biosa girip default yap birde güç ayarını dengelide kullan.İntel panelindede tahminen güç koruma devrede.windowstada var %20-30 civarlarında güç koruma diye

Her kese tesekkur ederim/ Bu bir sorun diyilmis bunun nedeni U series islemcilerin davranisidir. Batarya kullaniminda performansi cok dusurub batarya ile uzun kullanim sunuomuslar biosdan yapilan ayarlara configruable tdp up bile cevab vermiyorlar. Uretici tdp lerini chipsetlere kazimis. Sarjda hic bir sorun asamiyorum ve bu laptopun boyle dizayn edildiyini anladim. Eski islemci olan 4702Mq de durum boyle diyildi unutmamak gerekirki bu islemcinin base tdpsi 37w. bendeki yeni 8265u ise 15w fark cok ve performans dususude kacinilmaz.

Geri