Yardım İşlemci 100 dereceye ulaştı

namkür

80+
Reaksiyon skoru
7
Beyler neredeyse 6 saattir oyun oynuyorum işlemci 40-45 arası birden svi soğutma fanları max dönmeye başladı Bi baktım işlemci 100 olmuş, fişi çektim dokundum ateş gibi,,,, sorun ne hala ayağım titriyor

intel İ5 11600k

Heyecana gerek yok. Bilgisayarı tekrar çalıştırın ve bir stres testi yapın. 85 derece üstüne çıkıyorsa eğer 10 dakika içinde termal bakım gerekiyor olabilir.

Dün değiştirdim 240 mm yerine 360 mm sıvı soğutma taktım... sorun 6 saattir oyun oynamam değildir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Heyecana gerek yok. Bilgisayarı tekrar çalıştırın ve bir stres testi yapın. 85 derece üstüne çıkıyorsa eğer 10 dakika içinde termal bakım gerekiyor olabilir.
Dün değiştirdim

Dün değiştirdim
Muhtemelen yanlış montaj yaptığınız için soğutucu macun ısınınca kaydı veya macunu yanlış sürdüğünüz için bir süre sonra pump out yaptı.

Hocam Ne dedim kızdın Bende senin dediğini dedim.
Doğru bir sistemde isterse 1 ay boyunca hiç durmadan oyun oynasın yine de bir şey olmaz.

Muhtemelen yanlış montaj yaptığınız için soğutucu macun ısınınca kaydı veya macunu yanlış sürdüğünüz için bir süre sonra pump out yaptı.

Doğru bir sistemde isterse 1 ay boyunca hiç durmadan oyun oynasın yine de bir şey olmaz.
O zaman 5 yıllık pc de hiç termal macun değiştirmeyelim ne saçma şey bir süre sonra kurur illa değişmesi lazım. arkadaş o zaman niye değişmiş

Kızmadım cevap arıyorum
Size demedim yanlış anlamayın arkadaşa dedim.

O zaman 5 yıllık pc de hiç termal macun değiştirmeyelim ne saçma şey bir süre sonra kurur illa değişmesi lazım. arkadaş o zaman niye değişmiş
Ben macun değişimi için söylediğinize değil "Sorun belli 6 saattir oyun oynuyorsun" cümlesine ithafen söyledim.

E tamam bende bir sorun var diyorum termal macunu ne zaman değiştirdin diye soruyurum oku istersen.
bu konuda haklısın 'Oyun oynarken non-stop şekilde tam yük altında olmaz aralarda nefes alır.'

Arkadaşın dediği gibi 6 saat oynamanızda sorun olabilir çünkü sıvı soğutmalar sürekli içerdeki sıvıyı döndürür ve bi zamandan sonra sıcaklıklar artar bu durumlarda hava soğutmalar daha iyidir. Ve sistem yüksek ısıdayken bi anda kapatman zararlıdır. Oynadığın oyundan veya yaptığın işten çıkman daha sağlıklı olacaktır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,516
Üyeler
183,847
Son üye
bexonway
Geri