Neler Yeni

Yardım İşlemci %15 kullanılıyor (0,39Ghz) nasıl düzeltebilirim?

Lykiaa12

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ahmet Kaya
Arkadaşlar oyun oynarken aniden aşırı kasma oluyordu neden olduğunu fark edememiştim bugün görev yöneticisini açtığımda işlemci kendisini %15 e sabitlemiş oyunlarım bu yüzden kasıyormuş nasıl düzelte bilirim bilen varsa yardımcı olabilir mi ? Bilgisayar laptop HP 15db1055nt modeli işlemci ryzen 3 3200U.

En İyi Cevap
Arkadaşlar oyun oynarken aniden aşırı kasma oluyordu neden olduğunu fark edememiştim bugün görev yöneticisini açtığımda işlemci kendisini %15 e sabitlemiş oyunlarım bu yüzden kasıyormuş nasıl düzelte bilirim bilen varsa yardımcı olabilir mi ? Bilgisayar laptop HP 15db1055nt modeli işlemci ryzen 3 3200U.
Bunun tek bir çözümü vardır o da CPU sıcaklığını düşük tutmak.
U işelmciler düşük Güç tüketimlerine sahiplerdir bu yüzden sıcaklık olarak fazla ısınmamaları gerek biz buna speedstep teknolojisi diyoruz eğer sıcaklık o dereceyi aşarsa sıcaklık düşene kadar bu böyle devam eder.
QuickCPU kullanarak işlemci frekansını sabitleyebilirsiniz ancak ekran kartından kısıcaktır bu sefer kısacana bunun tek çözümü Laptop'u o sıcaklıkların...

Forjest

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
698
İsim
Murat
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji,bilgisayar,yazılım,açıkkaynak işletim sistemleri,katılımsız programlar,Linux,windows,işletim sistemleri modifikasyonları
Facebook
muratist55
Maalesef laptop satın aldım o yüzden sistem değişikliği yapamıyorum.
Bende satın aldım, üzerindeki sistemden daha iyisini ve en güncelini cihazıma kurdum ve kullanıyorum. Bu bir engel değil. Sisteminizi yedekleyerek, ayrı bir disk alanına alın. Memnun kalmazsanız eğer, eski yedeğinize geri dönüş sağlayabilirsiniz.
Bunun için acronis true image home , aoemi vb uygulamalar bu işlemleri dakikalar içerisinde yapmaktalar. Tavsiye ederim normalde de yedekleme işlemleri yapabilirsinizde. Olası sorun riskler'de elinizde bir yedek sisteminizin olmasıda + sağlayacaktır.
Ancak cihazınızda recovery kurtarma bölümü varsa oda aynı işlemi görecektir. 3.party uygulamalarında kendine göre farklı geniş özellikleri olabilmekte. Örneğin alınan sistem yedeklerini farklı bilgisayarlara kurabilmek gibi bir çok özellikleri mevcut. Saygılar. :)

Top Bottom