İşlemci 45 derecede frekansını düşürüyor?????

T-800

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
288
İşlemcim 4.5Ghz'e overlocklu. Ayrıca snowman t6 ultra soğutucum var maximum 46 dereceyi görüyor ama frekans değeri anlık olarak 1.6Ghz'e düşüyor ve Fps drop yiyorum.

İşlemci - AMD Athlon™ X4 860K 3.7GHz

Ana kart - MSI A68HM-E33 V2

Denetim masasından güç modunu performans yapmayı denediniz mi?

Ekler

• asddas.PNG
    asddas.PNG
    18.9 KB · Hit: 51
dengelideydi şu an performans moduna aldım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu işe yarar mı ki
Evet, performans modu işlemcinizi her zaman en yüksek frekansta çalışmasını sağlayan bir mod.

Evet, performans modu işlemcinizi her zaman en yüksek frekansta çalışmasını sağlayan bir mod.
çok teşekkür ederim 4.6'ya çektim şimdilik boşta bir düşüş görmedim fakat yayın açıp tekrar değerlere oyundayken göz atayım

Denetim masasından güç modunu performans yapmayı denediniz mi?
reis bu max 55 dereceyi gordu fakat yine frekans 1.6Ghz'e düşüyor bozuk felan olabilir mi bu işlemci?

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim 4.6'ya çektim şimdilik boşta bir düşüş görmedim fakat yayın açıp tekrar değerlere oyundayken göz atayım

reis bu max 55 dereceyi gordu fakat yine frekans 1.6Ghz'e düşüyor bozuk felan olabilir mi bu işlemci?
İşlemcinizi stock haline döndürüp dener misiniz?

denedim yine olmuyor

usta şu an tekrar başlattım benim ramlerimin biri 1333Mhz biri 1600Mhz Auto'da ikisi de 133Mhz olarak çalışıyordu. Şimdi bütün ayarları Auto yaptım ve tekrar deneyeceğim. Ramlarin biri overlocklu diye işlemci frekansım düşüyor olabilir mi?

Son düzenleme:
denedim yine olmuyor

usta şu an tekrar başlattım benim ramlerimin biri 1333Mhz biri 1600Mhz Auto'da ikisi de 133Mhz olarak çalışıyordu. Şimdi bütün ayarları Auto yaptım ve tekrar deneyeceğim. Ramlarin biri overlocklu diye işlemci frekansım düşüyor olabilir mi?
Sanmam, ama deneyin.

Yaptığın hız aşırtma stabil olmayabilir. Stock ayarlarda da hız düşürüyor mu?

Yaptığın hız aşırtma stabil olmayabilir. Stock ayarlarda da hız düşürüyor mu?
nasıl stabil yapabilirim? işlemcinin stock hızı 3.7Ghz fakat boot kısmında amd turbo core techlonogy diye bir şey var sırasıyla

3800 - 3900 - 4000 yazıyor. Şu anki frekansı bu şekilde normal halinde hız düşüşü olmuyor

Ekler

• processor.PNG
    processor.PNG
    14.1 KB · Hit: 40
nasıl stabil yapabilirim? işlemcinin stock hızı 3.7Ghz fakat boot kısmında amd turbo core techlonogy diye bir şey var sırasıyla

3800 - 3900 - 4000 yazıyor. Şu anki frekansı bu şekilde normal halinde hız düşüşü olmuyor
Hız aşırtma yaparken bütün boost teknolojilerini kapatacaksın, Cool and quiet teknolojisi var onu da kapatacaksın.

Hız aşırtma yaparken bütün boost teknolojilerini kapatacaksın, Cool and quiet teknolojisi var onu da kapatacaksın.
Amd turbo core techlonogy olan kısmı kapatıyorum cool and quilet nedir bılmediğim için kapamadım veya ellemedim. Boot kısmında hangi ayarlarda bulabilirim?

Dediginiz kismi buldum 4.60Ghz'e aldim cool and quiet ve amd turbo coreu kapattim. Sagolun bir de test edeyim

Ekler

• IMG_20210612_212948.jpg
    IMG_20210612_212948.jpg
    1.3 MB · Hit: 37
Son düzenleme:
Tekrar dene bakalım. Ayrıca voltaj ayarını da iyi yapmış olman gerekiyor, basit değil bu işler :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,317
Üyeler
184,770
Son üye
leosdas
Geri