steamkfkfkf
80+
- Reaksiyon skoru
- 1
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Kasayla uyumlu olup olmadığını nasıl anlayabilirim ?Şu tarz bir şey o işlemci için yeterli olur.
![]()
Strong M4-12X Pro İşlemci Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Strong M4-12X Pro İşlemci Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Strong M4-12X Pro İşlemci Soğutucu özelliklerini incele, 458,38 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
![]()
Dark Freezer X123 12cm FRGB Led Fanlı, Intel / AMD Uyumlu, 4Pin PWM Bağlantılı Kule Tipi İşlemci Soğutucu (DKCCX123) | Teknobiyotik
Dark Freezer X123 Fixed RGB Fanlı Intel LGA 1851 & AMD AM5 Destekli Kule Tipi Soğutucu Yüksek Soğutma Performansı ve Fixed RGB LED Fanları ile Farkını Gösterir! İşlemciler İçin Hem Işıl Işıl Hem de Buz Gibi Çözüm Dark mühendis ekibi Intel ve AMD işlemciler için kolay montajlı, yüksek...www.teknobiyotik.com
Eğer uzun ömürlü istiyorsan ve kasana da uyuyorsa ikinci bağlantıdaki iyidir. İşlemci falan değiştirdiğinde de gayet yeterli olur.
Ek olarak bence BIOS güncellemesi, Chipset vb. yapın. Ayrıca kasanın yan camını açıp test edin. Gerçi kış geldi yapmaması lazım ama yaşadığınız yer sıcaksa, VRM soğutucusu olmayan anakartlar ısınınca takılmalara yol açıyor. Eğer yan cam açık(mümkünse hava atacağı bir aralık da bırakın) takılma olmuyorsa bahsettiğim gibi VRM'lar ısınıyordur. Bunun için iyi bir kasa da bulsanız, üstünde soğutucu yoksa saçmalıyor.
Anakart değiştirme planın varsa da VRM soğutucusu olan ve mümkünse iki tane M2 SSD yuvası olan bir anakart al. Bellek slotları iki olsa da yeterli. Halen ikili bellekler dörtlü belleklere göre daha stabil çalışıyor.
Alıntıyı görüntüle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Çok sık sil indir yapmıyorum fakat SSD görece diğer parçalara göre daha ucuz olduğundan ve ilerde 2 tb'a yükseltme planım olduğundan dert etmiyorum pek. Şuan bile istediğim tüm oyunları indirdiğimde 40-50 gb gibi boş bir alan kalıyor. Her hafta bitirdiğim oyunları silip boş günümde yeni oyun indiririm.aslında bazı ürünlerin montajı sanıldığından kolay olabiliyor. cpu fanlarını takarken bazen çok sinir bozucu olabiliyor çok dar alanda çalışman gerekebiliyor. el yeteneğine güveniyorsan yapmalısın çünkü her bakım vaktinde bilgisayarcıya götürmen gerekicek.
m2den sürekli yüksek gb oyun sil tekrar yükle yaptıkca m2 sağlığın düşücektir bilgin olsun.
Çok detay bir kullanıcı olmadığımdan dert etmiyorum m2 sağlığı düşüşlerini, son kullanıcıya çok etkisini görmemiştim eski sistemimde uzun süre aynı bu şekilde kullanmama rağmen. Fakat cevap için tekrardan teşekkür ederim, ileride ssd'yi de yükseltme planım var. Bu sistemi indirimde ve taksitli şekilde alabildiğimden almıştım.
İşlemci soğutucu dışında sistemde başka bir değişkenin aciliyeti olduğunu düşünmüyorum sizce var mı ?
Ayrıca işlemciyi bir süre daha bu şekilde kullanmam gelecek için sorun yaratır mı (2-3 ay tahminimce) ?
Son düzenleme: