Neler Yeni

İşlemci anakart ram Hakkında

Mehmet_5

80+
Reaksiyon skoru
18
Arkadaşlar merhabalar. Bir anakartta örneğin 6000 mhz ram çalıştırmak istiyoruz. Bakmamız gereken anakart DDR 5 için maks. kaç mhz destekliyor.
İşlemcilere gelince mesele i5 lerde vs. ddr5'te 4800 mhz desteklediği yazıyor.
Anakart destekliyor. Ramda 6000 mhz de çalışabiliyor. Fakat işlemci nasıl oluyor. Donanım bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirmenizi bekliyorum.

Arkadaşlar merhabalar. Bir anakartta örneğin 6000 mhz ram çalıştırmak istiyoruz. Bakmamız gereken anakart DDR 5 için maks. kaç mhz destekliyor.
Anakart destekliyor. Ramda 6000 mhz de çalışabiliyor. Fakat işlemci nasıl oluyor. Donanım bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirmenizi bekliyorum.

Aynı gpu da olduğu gibi onderwolt yaparken temel voltaj ile saat hızları değişiyor islemcide aynı mantık rami 5600 kadar destekler yazıyor fakat 8000 mhz bile açarsın

kanka bak am4 ve 5 diye 2 tane güncelde var sen 5 bakıcaksan anakartın amd de am5 olmalı işlemcin am5 olacak ramlarde sen 4800mhz desteklı anakarta 6000 mhz falan tkarsın ama max 4800 mhz alırsın am5 anakarta am5 işlemci ve DDR 5 ram takmalısın kısaca am4 anakarta am4 işlemci ve ddr4 ram intell kısmıda bbenzer ama boşver intell bozdu artık intel

kanka bak am4 ve 5 diye 2 tane güncelde var sen 5 bakıcaksan anakartın amd de am5 olmalı işlemcin am5 olacak ramlarde sen 4800mhz desteklı anakarta 6000 mhz falan tkarsın ama max 4800 mhz alırsın am5 anakarta am5 işlemci ve DDR 5 ram takmalısın kısaca am4 anakarta am4 işlemci ve ddr4 ram intell kısmıda bbenzer ama boşver intell bozdu artık intel
Arkadas onu sormuyor kanka

Diyelim gir amd sitesine bir islemciye bak desteklenen ram hızı (rakamlar örnektir) 5000 mhz yazar ama sen 8000 mhz rami kullaniyorsun bu neden olur diyor

İşlemcide yazan deger Native deger yani sen üstünü açınca işlemci desteklemem demiyor onlarda ram hz sorunu yok 10000 çıksa onuda destekler yani

Teşekkür ederim.
Senin dilinde bu ram hızında stabil çalışırım gibi bir şey aslında öyle değil ama öyle gibi düşün o yuzden işlemci firmaları bu saat hızlarında çok iyi olursun bak demek istiyor ama cl suresi aşağı hz yukarı en iyi seçimdir

Marka olarak hynix a tercih edebilirsin çipleri güzel ve çok iyi hız aşırtma yapılıyor

Teşekkür ederim.
Örneğin 12400 f kilitli bir işlemci. Biliyoruz ki, çarpanı değişmiyor. Fakat B serisi anakartlarda yinede BC O.C yapılıyor diye biliyorum.
Diyelim BC O.C yaptık. 12400f 5.0 Ghz de çalışıyor. İşlemcinin desteklediği ddr5 te 4800 mhz değeride yükseltilebilirmi ?

Örneğin 12400 f kilitli bir işlemci. Biliyoruz ki, çarpanı değişmiyor. Fakat B serisi anakartlarda yinede BC O.C yapılıyor diye biliyorum.
Diyelim BC O.C yaptık. 12400f 5.0 Ghz de çalışıyor. İşlemcinin desteklediği ddr5 te 4800 mhz değeride yükseltilebilirmi ?
Ddr5 olarak evet

Ddr4 olarak öyle verimli çip yok

Geri